شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

بررسی وضعیت حقوقی معامله به انگیزه فرار از دین


بررسی وضعیت حقوقی معامله به انگیزه فرار از دین

در چارچوب نظام حقوقی, اصل بر این است که هر شخصی می تواند هرگونه تصرفی را که می خواهد در اموالش انجام دهد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد

در چارچوب نظام حقوقی، اصل بر این است که هر شخصی می‌تواند هرگونه تصرفی را که می‌خواهد در اموالش انجام دهد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد. یعنی شخص می‌تواند مال خود را انتقال دهد یا نسبت به آن معاملات دیگری انجام دهد یا از آن اعراض کند یا از آن به نحو دلخواه استفاده نماید. بر این قاعده، استثنائاتی وارد شده است که از جمله آن استثنائات، معاملات به انگیزه فرار از دین هستند. در این مورد، البته جای سئوالات بسیاری هست، مثلاً اینکه اصلاً معامله یعنی چه؟

آیا معامله به انگیزه فرار از دین حتماً باید نسبت به اموال شخص باشد یا اینکه می‌شود معامله برای به‌دست آوردن مال، مثلاً به‌صورت قبول هبه یا قبول وصیتی باشد که به نفع شخص می‌خواهد صورت بگیرد؟ آیا وقتی از معامله به انگیزه فرار از دین صحبت می‌کنیم لزوماً داریم از معاملات اشخاص معسر یا ورشکسته صحبت می‌کنیم یا معاملات سایر اشخاص هم می‌تواند مصداق معامله به انگیزه فرار از دین باشد؟ حکم معامله به انگیزه فرار از دین چیست؟

عنوان فایل
بررسی وضعیت حقوقی معامله به انگیزه فرار از دین application/pdf
barasi vaziat hoghoghi.pdf
393 KB
دانلود