جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

چای یوگی


چای یوگی

شاید نام چای یوگی را شنیده باشید،در ایران شنیده ام که به آن چای یوگا هم می گویند.اما درست تر است آن را چای یوگی (جوکی ، مرتاض) بنامیم تا برگردان درستی به پارسی باشد. در برخی از کلاس …

شاید نام چای یوگی را شنیده باشید،در ایران شنیده ام که به آن چای یوگا هم می گویند.اما درست تر است آن را چای یوگی (جوکی ، مرتاض) بنامیم تا برگردان درستی به پارسی باشد. در برخی از کلاس های یوگا در غرب، دانش آموزان پس از کلاس یوگا، چای گوارای یوگی می نوشند و به آنها گفته می شود "یوگی تی "یا همان «چای یوگی» را بنوشند.

دستور تهیه ی این چای از یوگی معروف «باجان » آمده است که چای یوگی را در دهه شصت میلادی، به غرب شناساند. یوگی باجان موسس چای با نشان تجارتی «چای یوگی» است که به سادگی در سوپر مارکت های غرب یافت می شود. اما نگران نباشد شما در ایران هم می توانید در خانه تان آن را درست کنید ! درست کردن این چای بسیار ساده است و هنگامی که آن را در خانه تان آماده کنید شمیم خوش و دل پذیری خانه تان را فرا خواهد گرفت. دستور زیر از راهنمای About.com "آن پیزر " ، گرفته شده است .

زمان آماده کردن :

۵ دقیقه

زمان پخت :

۳ ساعت

کل زمان :

۳ ساعت و ۵ دقیقه

ترکیبات لازم

آب:

۲ لیتر دانه

میخک درسته

۱۵ عدد دانه فلفل درسته

۲۰ عدد دارچین نساییده

۳ قلم دانه هل کوبیده که اول پوست آن را کنده باشید

۲۰ زنجبیل تازه قطعه قطعه شده (پوست کندن لازم ندارد)

۸ تکه چای معمولی یا برگ چای سیاه بدون کافئین

نصف یک قاشق چای خوری یا تقریبا باندازه ی ۱-۲ عدد چای کیسه ای شیر (روزانه یا شیر سویا) و عسل و یا بجای عسل شربت شیره ی افرا

طرز تهیه

آّب را به جوش می آوریم.دانه های میخک را ریخته می گذاریم یک دقیقه بجوشند. سپس دانه های کوبیده هل، دانه های درسته فلفل، قلم دارچین و نیز زنجبیل را اضافه می کنیم. در ظرف را بسته و می گذاریم ۳۰ دقیقه بجوشد. سپس دمای اجاق را کم می کنیم و می گذاریم ۱-۲ ساعت آرام آرام، ریزجوش بزند. سپس ظرف را از روی شعله اجاق بر می داریم و چای سیا ه را اضافه کرده و صبر می کنیم تا خنک شود. آن را صاف کرده و در یخچال می گذاریم. هر بار که بخواهیم یک فنجان از آن بنوشیم، باندازه ی مورد نیاز آن را دوباره گرم کرده و شیر و عسل (طبق دستور ترکیبات) را به آن اضافه می کنیم. یاد آور می شوم عسل همان خوش طعمی شیره ی افرا را دارد که در غرب در دسترس است. این چای را بنوشید و از آن لذت ببرید. حتی اگر به کلاس یوگا نمی روید، نوشیدن آن پس از یک روز دشوار آرامشی دلپذیر به شما می بخشد.

برگردان به پارسی: نرجس شیرآقایی کوتنایی

کارشناس مامایی

www.shianeh.com



همچنین مشاهده کنید