دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

بدبینی چه تأثیری بر طول عمر ما دارد؟


بدبینی و تأثیرات آن بر بدن

مهم ترین ویژگی افراد بدبین یا پارانویید همان سوءظن و بی اعتمادی به دیگران است. مبتلایان به این اختلال شخصیتی می پندارند که دیگران آنان را مورد آزار، بهره کشی یا فریب قرار می دهند، در حالی که واقعیت چنین نیست. این افراد بدون هیچ دلیل، یا بر اساس شواهد ناچیز و بی اهمیت، دچار این شک هستند که دیگران بر ضد آنان توطئه می کنند. احساس می کنند که از فرد یا افراد دیگری به شدت صدمه دیده اند، در حالی که ممکن است هیچ شاهد عینی برای ادعایشان نداشته باشند. 


بدبینی چه تأثیری بر طول عمر ما دارد؟

بدبینی یا خوش بینی؟
در ذهن اغلب ما خوش بین یا بد بین بودن پدیده ای است مرتبط با روح و روان که ارتباط چندانی هم با جسم ما پیدا نمی کند. این در حالی است که نحوه نگرش ما نسبت به مسائل و انتخاب اینکه سویه ی خوب یا بد یک رخداد را نگاه کنیم ارتباط مستقیمی با جسم ما دارد. مسئله ای که در خصوص افراد دارای مشکلات قلبی بروز ویژه ای دارد.
 
بر اساس یافته های به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، احتمال مرگ بیماران قلبی که منفی نگر هستند از آنهایی مثبت اندیش هستند بیشتر است. در واقع، بد بینی خطر مرگ به واسطه بیماری های قلبی را افزایش می دهد؛ چراکه بد بینی یه شکل ویژه ای سلامت سیستم قلبی و عروقی ما را تحت تأثیر قرار می دهد.
علاوه بر این، بد بینی می تواند زمینه ساز ابتلا به دیگر بیماری هم چون:دیابت و فشار خون بشود و حتی احتمال استعمال سیگار را هم افزایش بدهد. به عبارت دیگر، افراد بد بین در مقایسه با خوش بین ها عمر کوتاه تری دارند؛ چراکه نحوه نگرش آنها نسبت به بیماری موجب کاهش قدرت بدنیشان می شود.
بدبینی چه تأثیری بر طول عمر ما دارد؟