پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

شکست عشقی | دلیل شکست عشقی و راه چاره


همه چیز درمورد شکست عشقی

 شکست عشقی و شنیدن نه از معشوق برای بسیاری اتفاق می افتد و بدون شک اتفاق دردآوری است چرا که روح و روان فرد را به هم می ریزد و حتی در بعضی موارد فرد قدرت تحمل ندارد و به همین دلیل دچار مشکلات جدی می شود. قبل از هر چیز بهتر است علت شکست عشقی را بیابید و سپس به سراغ راه چاره بروید.

 مشاور خانواده در چاردیواری ضمیمه روزنامه جام جم نوشت:«پسری با شنیدن جواب رد از دختر مورد علاقه اش، به روی او اسید پاشید»، «عاشق 24 ساله ای، رقیب عشقی خود را با ضربات چاقو کشت»، «دختری، نوعروس خواستگار سابقش را راهی بیمارستان کرد»، «پسری به خاطر انتقام، جان خانواده دختر را در یک تصادف ساختگی گرفت» و...

 فقط کافی است صفحه حوادث روزنامه ها را ورق بزنید، تا یک یا چند مورد از این قصه های تلخ را بخوانید. قصه هایی که برایتان روایت می کند که چطور یک جوان عاشق از معشوقش انتقام گرفته است.

 «نه شنیدن از معشوق» یکی از دردآورترین اتفاقاتی است که هر فردی می تواند آن را در زندگی تجربه کند، با شنیدن همین کلمه 2 حرفی است که زندگی برخی از افراد به هم می ریزد، اگر جوان تا دیروز فردی شاد و پرانرژی بود به ناگاه آدمی غمگین و آشفته می شود که حتی از انجام امور شخصی اش بازمی ماند، اگر متنفر از سیگار بود، حالا پاکت پشت پاکت دود می کند، بی حوصله و کم طاقت شده و زود از کوره درمی رود.

 معمولا بعد از گذر از گیجی و انکار شکست و خشم ناشی از طرد شدن، فرد شکست خورده آرام آرام به این فکر می کند که «چرا من؟»، «مگر او از من بالاتر است؟»، «من چه کم داشتم که به من نه گفت...» ژ«شاید من ایرادی دارم؟»، «نکند پای کسی دیگر در میان باشد» و... آنقدر احساس تشویش و ناراحتی کرده که حتی ممکن است دست به خودکشی یا انتقام بزند، در حالی که این «نه»، به معنای رسیدن به آخر دنیا نیست. ولی چرا چنین می شود و جوانان ما تاب شنیدن «نه» را ندارند.

 شکست خوردگان انتقامجو معمولا حس می کنند سهم شان را از زندگی یا طرف مقابلشان آن گونه که سزاوار بوده، دریافت نکرده اند، به همین دلیل ممکن است دست به انجام کارهایی بزنند که شاید تاکنون حتی فکرش را هم نمی کردند. در وهله اول، فرد شکست خورده، یا به بیان بهتر «نه» شنیده، چون حس می کند به خاطر ظاهر نازیبایش جواب رد شنیده، به خود حمله می کند و برای رفع عیب های ظاهری حتی خود را به دست تیغ جراحی می سپارد.


شکست عشقی | دلیل شکست عشقی و راه چاره

ماجراهای بعد از شکست عشقی

گاهی این افراد گمان می کنند به دلیل نداشتن تمکن مالی از کسی که دوستش دارند پاسخ مثبت نگرفته اند به همین دلیل حتی به دزدی و به دست آوردن پول حرام متوسل می شوند.

 خلاصه آن که برای جبران نواقص شان به هر چیزی متوسل می شوند تا دیگر کسی نتواند به آنها نه بگوید؛ و در بدترین شرایط نیز احتمال دارد، فرد به قصد خیانت، شروع به دوستی با جنس مخالف کند، سپس بعد از وابسته کردن طرف، زیر همه چیز بزند و از این که توانسته انتقام جانانه ای بگیرد، احساس رضایت و شادمانی کند.

 در برخی موارد نیز فرد شکست خورده با آزار و اذیت و حتی کشتن طرف مقابلش یا رقیبی که او را مغلوب کرده است، می خواهد به خود و دیگران به اشتباه ثابت کند که عاشق واقعی است و... در حالی که همه این کارها به خاطر این است که آنها نتوانسته اند به این سوال ذهن شان پاسخ بدهند که «چرا من باید شکست عشقی بخورم؟»

شکست عشقی و جنون عشق

 انتقامجویی عاشقانه نوعی از جنون آنی در بشر است که عقل عاشق بنا بر زمینه های قبلی برای لحظه ای زایل شده و به بروز رفتارهای ددمنشانه، بی رحمانه و شومی منجر می شود که آسیب بر جسم و روان دیگری، کمترین پیامد مخرب آن است. در بیشتر موارد، موضوع یک رابطه عشقی یک طرفه است، اگر چه گاهی نیز انصراف یکی از طرفین از ادامه رابطه دوستی یا نامزدی باعث می شود فرد انصراف دهنده مورد غضب و انتقام جویی ناجوانمردانه طرف مقابل قرار گیرد.

شخصیت های رشد نایافته

 در آسیب شناسی این پدیده، اشاره به ویژگی های شخصیتی این افراد، نکات بسیار مهمی را روشن می کند. این افراد معمولا خصلت های مشترکی با هم دارند؛ از نظر اخلاقی رشد نایافته اند، شخصیت های خام و ضعیف و ناپخته ای هستند که هرگز متکی به خود نبوده و اعتماد به نفس شان همیشه زیرسوال است، کوچک ترین طرد و شکستی را به معنای از دست دادن کل زندگی شان تعبیر می کنند. انعطاف ناپذیری، لجاجت، سلطه گری افراطی، خودخواهی و انحصارطلبی مزمن شان باعث می شود دنیا را همیشه مطابق میلشان بخواهند و هرگز غیر از خودشان به کس دیگری فکر نکنند و چنین است که اگر روزی، روزگار به کامشان نباشد تاب کنار آمدن با ناکامی ها را نداشته همچون بچه ها لج می کنند و برای انتقام کودکانه در کمال قساوت و بی رحمی نقشه می کشند. اینان شخصیت طبیعی ندارند اگرچه برخی از آنان مبتلا به اختلالات شخصیت هستند و تعدادی از آنها نیز سابقه نسبتا طولانی از رفتارهای ضداجتماعی در پرونده زندگی شان ثبت شده است.

پرخاشگری

 یکی از وجوه تیره و منفی شخصیت بشر پرخاشگری است، اگرچه عده ای توانسته اند با بهره گیری از آموزه های دینی و اخلاقی بر این خصلت هیجانی فائق آیند و خردمندانه و هشیارانه آن را در جهت مسیری سازنده و جامعه پسند کنترل کنند؛ اما هنوز افرادی هستند که هشیارانه مبادرت به رفتار پرخاشگرانه کرده و هیجان خشم خود را به اشکال مختلف به دیگران منتقل می کنند، زیرا انتقام گیری شخصی در صدر انگیزه های رفتار خشونت آمیز آنان قراردارد. معمولا جوان پرخاشگر باانگیزه و قصد قبلی، قربانی خود را مورد آماج رفتار خشونت آمیز خود قرار می دهد و با تکیه بر هیجانات رام نشده و بدون تفکر به عاقبت کاری که انجام می دهد، صرفا به خاطر کسب لذت لحظه ای دست به انتقام می زند، غافل از این که ممکن است تجربه این لذت موقت، زندگی و آینده اش را تباه و نابود سازد.

سختی های دوران کودکی

 دوران کودکی نقش بسیار مهمی در شکل گیری عاطفه، محبت و دلبستگی در ذهن فرد دارد، یعنی از همان اولین باری که مادر فرزندش را در آغوش می گیرد، حس اعتماد و ایمنی در کودک ایجاد می شود. حال کودکی را در نظر بگیرید که مادرش را از دست بدهد یا به هر دلیلی از داشتن رابطه عمیق عاطفی با مادر محروم باشد، او نه تنها اعتمادی به دنیا نخواهد داشت بلکه آنجا را مکانی خواهد دید که همه چیزهای خوب را از او دریغ می کند. این احساس عدم امنیت در بزرگسالی فرد نیز ادامه می یابد و برای جبران این خلأ احساسی است که او به دنبال یک مادر جایگزین می گردد، در خلال یافتن این جایگزین است که احتمال دارد شکست های عشقی وحشتناک تر از جدایی از عشق اول (یعنی مادر) را تجربه کند. فرد با از دست دادن عشق دوم، که به نوعی یادآور فقدان مادر در دوران کودکی است، با اعتقاد راسخ بر این باور که دنیا جای وحشتناکی است و دومین مادر هم بی رحم است، برای گرفتن انتقام آماده می شود. این قضیه برای خانم ها، علاوه بر مادر، در مورد پدر نیز صادق است.

آستانه تحمل پایین

 تغییر در شیوه های فرزندپروری یکی از دلایل موثر بر کاهش آستانه تحمل جوانان است. در نسل قدیم، افراد سریع وارد عرصه جوانی و بزرگسالی شده و برای پذیرش مسئولیت و برآوردن انتظارات خانواده آماده می شدند، این چنین وضعی باعث می شد فرزندان از کودکی بیاموزند خانواده صرفا منبع ارائه خدمات نیست، بلکه خدماتی را نیز باید دریافت کند، به واسطه همین تعهد بود که جوان دیروز تاب تحمل هر گونه مشکلی را داشت، اما امروزه اغلب خانواده ها وظیفه حمایت همه جانبه از فرزندانشان را برعهده گرفته و آنان را متعهد به انجام هیچ وظیفه ای نمی کنند.

بنابراین فرزندان امروز بدون آن که مسئولیتی قبول کنند یا چالشی را تجربه نمایند، یاد گرفته اند پرتوقع باشند و همیشه خواسته هایشان را مطالبه کنند. این الگوی غلط تربیتی و عادت کودکی باعث می شود فرد در سنین جوانی نتواند مسائل خود را در اجتماع حل و ارتباطاتش را بدرستی مدیریت کند.

 تغییر در الگوهای زندگی دیگر عاملی است که باعث کاهش آستانه تحمل جوانان شده است. در گذشته کودکان با همبازی شدن با بچه های دیگر نکات مختلفی از زندگی اجتماعی را می آموختند و از این طریق قدرت تحمل، صبر، توانایی حل مساله در آنان پرورش و تقویت می شد، اما در حال حاضر کودکان در آپارتمان ها محصور شده اند و تک و تنها با پناه بردن به بازی های رایانه ای روزگار سپری می کنند. از سوی دیگر، چگونگی ارتباط عاطفی اعضای خانواده با یکدیگر، شیوه پاسخگویی و همراهی آنان به مشکلات و شکست های زندگی نیز در این امر بسیار دخیل است.

 شکست خوردگان انتقامجو اغلب در گذشته از نظر عاطفی ضربه سنگینی خورده اند و چون توانایی حل مساله را نداشته اند، موضوع برایشان نوعی کینه و خشم انباشته شده ای ایجاد می کند که شکست عشقی دیگر، آنان را به فکر انتقام و تلافی وامی دارد. زمینه های دیگری چون عقده های دوران کودکی، نداشتن خانواده بسامان، خیانت یا طلاق و... نیز در این خصوص نقش مهمی دارند.

تعهد در دوستی های نامتعارف تا آشنایی های دوران نامزدی

 متاسفانه امروزه تعهد در رابطه دوستی نقش بسیار کمرنگی دارد؛ اگرچه دختران و پسران با علم بر این مساله وارد یک رابطه دوستی می شوند، اما خواه یا ناخواه علاقه و صمیمیت طرفین باعث توقع و ایجاد شکل خفیفی از تعهد نسبت به یکدیگر می شود و وقتی همین تعهد رنگ باخته و از جانب یکی از طرفین زیر سوال می رود، ممکن است فرد مقابل با جریحه دار شدن عواطف و احساس قربانی بودن، بیش از هر فرد متعهدی به این مساله واکنش منفی نشان دهد. از سوی دیگر، اگرچه تعهد دوران نامزدی، غلظت بیشتری نسبت به دوستی دارد، اما هرگز به معنای تعهد محض نیست، چه بسا دختر و پسر در این دوران به سر می برند تا با آشنایی و شناخت بیشتر از یکدیگر برای ادامه یا خاتمه رابطه تصمیم بگیرند. به بیان دیگر، وقتی از تعهد در این دو نوع آشنایی صحبت می کنیم، باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که در بحث تعهد، بررسی آن روی یک تعهد ضعیف، متوسط و قوی معنادار بوده و صد البته لازم است جوانان با توجه به آن، ارتباطات خود را تنظیم کرده و برای عبور یا عدم عبوراز خط قرمزها تعیین تکلیف کنند.

«نه گفتن» و «نه شنیدن» را باید بیاموزیم

 قدرت نه گفتن، یکی از ملزومات زندگی اجتماعی بشر است، قدرتی که بسیاری از ما فاقد آنیم. ما معمولا هیچ وقت حرف دلمان را نمی زنیم، مبهم سخن می گوییم و در جملاتمان، کلمات را آن طور که شایسته و بایسته است به کار نمی گیریم. مثلا جالب است بدانید کلمات «نه»، «شاید» و «بله» در هر زمان و موقعیتی، معنای متفاوتی دارد و گاه حتی به دلایلی به جای هم نیز استفاده می شود. مثلا، در شب اول مراسم خواستگاری، محال است شما جواب بله خانواده دختر را بشنوید حتی اگر داماد مورد پسند باشد، بی شک و بنابر مصلحت هایی با صحبت هایی مواجه خواهید شد که بیشتر در جهت دودلی و تردید یا جواب منفی و نه گفتن است؛ ابتدا بله نمی شنوی چون نه یعنی شاید و شاید یعنی بله.

روان شناسان دلایل عمده ای را برای ناتوانی در بیان «نه» برمی شمرند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:احساس نیاز در یاری رساندن به دیگران، جلب رضایت اطرافیان، سازگاری، ترس از هتک حرمت، ترس از دعوا و درگیری، ترس از دست رفتن فرصت، نگرانی از خراب شدن پل های پشت سر و...

 بر این اساس، ما هیچ گاه جرات نه گفتن به اطرافیان را پیدا نمی کنیم چون این ویژگی در درونمان نهادینه شده و ضمنا می دانیم اولا تحمل شنیدن آن نیست، ثانیا یاد گرفته ایم هیچ «نه» گفتنی را جدی نگیریم و به هر طریقی شده با گریه و زاری، التماس و لجبازی و سماجت بسیار «نه» را به «بله» تغییر دهیم.

 توانایی «نه گفتن» و «نه شنیدن»، از جمله مهارت های اجتماعی است که باید آنها را آموخت؛ زیرا افراد فاقد این مهارت ها، در صحنه اجتماعی دنیای امروز بسیار آسیب پذیر خواهند بود. بهترین زمان برای یادگیری این مهارت ها دوران کودکی است.

3 تا 4 سالگی، زمانی است که کودک به دنبال کسب استقلال است و می توان با فراهم آوردن زمینه اعتماد به نفس، آرام آرام این مهارت ها را در او شکل داد. فراموش نکنید مهارت «نه» گفتن و «نه» شنیدن باید از کودکی در فرد نهادینه و تقویت شود تا در بزرگسالی بتواند در شرایط سخت بار منفی روانی حوادث تلخ را تحمل کند.

شوخی با عشق ممنوع

 متاسفانه در سال های اخیر، برخی باورهای به ظاهر روشنفکرانه اما در باطن کاملا نادرست و عوامانه، به عنوان اصول زندگی صحیح و عاقلانه در ذهن جوانان جا گرفته است. فارغ از چگونگی شکل گیری این ذهنیت ها، باید بگوییم چیزی که اشتباه است، همیشه اشتباه است و این که چه دلایل قبلی باعث آن شده، چیزی از اشتباه بودن آن کم نمی کند.

 برخی از جوانان با بیان مقدمه ای چون «پس از آشنایی بیشتر می توانم به تو متعهدتر شوم»، «اگر همدیگر را خوب بشناسیم، مصمم تر به ازدواج می شوم»، و... وارد رابطه با جنس مخالف می شوند و ارتباطشان را آنقدر پیش می برند که بالاخره طرف مقابلشان را وابسته به خود می کنند و دقیقا همزمان با تبلور عشق در دیگری است که ساز ناسازگاری می نوازند و با استناد به دلایلی که شاید از همان ابتدای شروع رابطه نسبت به آنها نیز مطلع بودند، ختم رابطه را اعلام می کنند و با بهانه هایی چون «من هنوز به تو متعهد نیستم»، «تا به امروز با هم بودیم ولی از این پس راهمان جداست» و... مسئولیت عاشق کردن دیگران را از سرشان باز می کنند و دیگری را در غم عشق رها کرده و برای همیشه می روند؛ این در حالی است که همه ما در قبال کسانی که آنها را به خود وابسته کرده ایم، مسئولیم!

از دیگر گزاره های اشتباه در ذهن جوانان، راهبرد «در آب نمک خواباندن» فرد مقابل است. گاهی دختران و پسران، وقتی با موردی برای ازدواج مواجه می شوند، چون نمی توانند او را خوب سبک و سنگین کرده و تصمیم قطعی شان را برای بله یا نه گفتن بیان کنند، سعی می کنند با امروز و فردا کردن، جواب را به تعویق بیندازند، اگر چه این رفتار طبیعی است، اما طولانی کردن آن حس ناخوشایندی به طرف مقابل القا می کند، جالب تر آن که برخی، حتی وقتی نتیجه قطعی شان نه گفتن است، باز نمی توانند تصمیمشان را صریح و شفاف به طرف مقابل اعلام نمایند چون با خود فکر می کنند اگر این مورد را از دست بدهند، شاید دیگر نتوانند فرد مناسب و بهتری پیدا کنند و ناعادلانه تر آن که ممکن است رابطه را تا پیدا کردن جایگزینی بهتر ادامه دهند.

 گاهی همین رفتارهای ناپخته و خودخواهانه باعث می شود فرد احساس کند از سوی فرد مقابلش مورد سوء استفاده قرار گرفته و به دلیل ظلم و نامهربانی که بر او روا شده، درصدد تلافی و انتقام برآید.

جواب منفی به معنای غرور نیست

 برخی از جوانان، جواب منفی فرد مقابلشان را به پای غرور او می نویسند و او را فرد مغرور و خودپسندی می پندارند که از دماغ فیل افتاده است. اما براستی آیا واقعا فردی که جواب منفی می دهد، مغرور است؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است قضیه را از جهت مخالف آن بنگریم، اگر شما حق انتخاب و عاشق شدن دارید، اگر حق رد کردن و قبول کردن دارید، چرا این حق را به فرد مورد نظرتان نمی دهید، آیا او چون شما حق انتخاب ندارد؟ مگر نه غرور آن است که ما بی تفاوت به نظر دیگران، فقط به دنبال آرمان ها و معیارهای خود باشیم؛ حال خود قضاوت کنید شما مغرورید یا معشوق تان؟! برای وصال به محبوبتان تلاش کنید، اما هرگز نخواهید او را به زور عاشق خود نمایید. چون به زور عاشق کردن دیگران نه معقول است و نه ممکن اما به زور فراموش کردن عشق، هم معقول است و هم ممکن!

در عشق یکطرفه، وفاداری مفهومی ندارد

 ارزشمندی عشق یک طرفه در قابلیت آن برای دوطرفه شدن است، اما اگر دوطرفه نشود، باید فراموش شود؛ فراموشی عشق در چنین حالتی هرگز به معنای عدم وفاداری یا سستی در عشق نیست، چون به عشقی باید وفادار بود که دوطرفه باشد. یادتان باشد معشوق اول هیچ برتری به معشوق دوم ندارد، هرگز تصور نکنید اولین عشق برایتان بهتر بوده است، چون عشقی عالی است که بتوانید با او مفهوم عشق متقابل را درک کنید. اگر امروز با رجوع به عقل و منطق تان نتوانید واقعیت های زندگی را با اختیار بپذیرید، تردیدی نداشته باشید که فردا، واقعیت ها در حالی به شما تحمیل خواهد شد که شاید دیگر قدرت نپذیرفتنشان را نداشته باشید.


شکست عشقی | دلیل شکست عشقی و راه چاره

منطقی تر فکر کنید

به قضاوت بنشینید

 گرچه شاید بتوانید با دلایل متعددی، معشوقتان را متهم و مسبب اصلی به هم خوردن رابطه تان بدانید، اما بی شک هیچ گاه نمی توانید خودتان را فریب دهید و به خود دروغ بگویید. به جای آن که همه تقصیرها را به گردن دیگران بیندازید، بهتر است در خلوتی بنشینید و تفکر کنید سهم تان در این اتفاق چه بوده است؟ کدام ویژگی شخصیتی و اخلاقی تان باعث جدایی و شکست عاطفی شده است؟ برای ادامه این رابطه چقدر تلاش کرده ا ید؟ چه روش های مساعد یا نامساعدی به کار گرفته اید؟ اگر دوست دارید رابطه را از سر برگیرید، دلایل منطقی تان چیست؟ و...

 پاسخ به این پرسش ها قطعا مستلزم صداقتی بیرحمانه با خود است. نهراسید اگر بخواهید می توانید جرات مواجهه با این موضوع را داشته باشید، فقط کافی است بخواهید.

بعد از شکست عشقی چه کنیم

منطقی فکر کنید

 جلسات خواستگاری یا دوران نامزدی برای شناخت هرچه بیشتر دختر و پسر و همچنین دو خانواده از یکدیگر است و این کاملا طبیعی است که در روند آشنایی، دو نفر با توجه به شناختی که از هم به دست می آورند، متوجه شوند هم کفو هستند یا خیر، بنابراین پس از ارزیابی و مشخص شدن نبود تفاهم، لازم است یکی از طرفین به دیگری جواب منفی دهد و اعلان هم کفو نبودن کند. قطعا شما یا فرد مورد علاقه تان به دلایل مشخصی به این نتیجه رسیده اید که نمی توانید با یکدیگر ازدواج کنید. دلایل هرچه باشد قطعا برای یکی از طرفین مهم بوده است. گرچه ناراحت از جدایی هستید و این وضع طبیعی است، اما شما با یک تمرین ساده می توانید خود را به این امر متقاعد کنید که خود یا طرف مقابل تان حق داشته اید و نباید بیش از این خود را برای ادامه و یا به هم خوردن رابطه به زحمت بیندازید.

به دور از احساسات و هیجانات به صورتی کاملا منطقی، خصوصیات و انتظارات نامزد سابق تان را فهرست کنید. حال خود را در وضعی تجسم کنید که با او ازدواج کرده اید و زیر یک سقف رفته اید؛ اینک با خصوصیات شخصیتی و اخلاقی همسرتان چگونه رفتار می کنید؟ آیا می توانید توقعات و انتظارات او را برآورده کنید؟ آیا توان مقابله و انطباق با برخی خصایص منفی او را دارید؟ آیا هم اکنون دوست داشتید با او ازدواج کنید یا ترجیح می دادید وارد زندگی نشوید؟ هیچ فکر کرده اید اگر نتوانید سازگار شوید چه باید کنید؟ و... اگر پاسخ هایتان چندان مناسب نباشد قطعا شما هم چون ما، خواهید گفت جدایی امروز بسیار خوشایندتر از فرداست. این تمرین در مورد فرد مقابل تان هم مصداق دارد شاید او هم، این چنین اندیشیده و به این تصمیم رسیده است که نمی تواند با شما زندگی مشترکی داشته باشد. به دیگر سخن بهتر است تا دیر نشده، بپذیرید تحمل ناراحتی «نه» شنیدن، بسیار راحت تر از تحمل دشواری های یک ازدواج ناموفق است.

با افکار منفی تان مبارزه کنید

 درست است دل شکسته و ناراحت هستید، اما هرگز اجازه ندارید این مساله کوچک را به بحرانی شدید و حل نشدنی تبدیل کنید. شکست عشقی باعث هجوم افکار منفی به ذهنتان می شود، از ظاهر خود گرفته تا شرایط زندگی و خانوادگی تان را زیر سوال خواهید برد، همه اینها طبیعی است، اما این شمایید که می توانید با توسل به اراده قوی، سد راه افکار و باورهای اشتباه شوید و با آنها مبارزه کنید. اگر بتوانید باورهای غیرمنطقی تان را اصلاح کنید، خیلی راحت تر می توانید با جواب های منفی کنار بیایید؛ مثلا به جای این که بگویید:«حتما عیب بزرگی دارم که جواب منفی گرفتم»، «هیچ کس حاضر به زندگی با من نیست» و... می توانید به خود بگویید:«من معیارهای این فرد خاص را نداشتم»، «من می توانم با کسی بهتر از ایشان ازدواج کنم» و...

افسردگی تان را مدیریت کنید

 افسردگی، احساس یاس و ناامیدی پس از شکست های عاطفی، نه تنها طبیعی است؛ بلکه گاهی بسیار مفید و سازنده است، گرچه برای بعضی ها هم بهانه ای می شود تا روح و جسم شان را در هر منجلابی فرو ببرند؛ البته حق انتخاب با شماست. سلامت زندگی هر فردی با انتخاب های خوب و بدش رقم می خورد، هرچند هر انتخابی نیز هزینه های خاص خود را دارد. از سر خشم و عصبانیت و گاهی حس انتقام نباید به سیم آخر بزنید و هر کاری را که قبل ترها شایسته خود نمی دانستید انجام دهید، با دادزدن، فحاشی، تهدیدکردن، مزاحمت های بی امان و.. راه به جایی نخواهید برد، فقط آخرین سرمایه های وجود خود را به باد می دهید و حرمت خود را زیر سوال می برید.

 به جای حرکت بر مدار خشم و هیجانات منفی، سعی کنید شکست تان را فرصتی برای خودشناسی بدانید و با اعتماد به خود دوباره به پا خیزید، انرژی های منفی درونتان را بیرون بریزید و این بار با شیوه ای جدید راجع به خود و زندگی تان تفکر کنید تا اگر لازم است به دنبال تغییرات جدی در روش زندگی تان باشید، بی تردید این چنین است به بعضی ها هم می توانید نشان دهید که چه گوهر باارزشی را از دست داده اند.

با فکر انتقام مقابله کنید

 شکست خورده اید؟ درست اما این چه کاری است که می خواهید شکست تان را با شکست دیگری جبران کنید. چرا حاضرید دوباره بدبخت شوید تا به نامزد سابق تان بفهمانید خیلی قوی هستید و هر کاری می توانید انجام دهید ولو این که به ضررتان باشد. واقعا این کینه چیست که به خاطر آن می خواهید خود را تا مرز پوچی و نیستی بکشانید!

 انتقام کار ابلهان است. به جای این کار، می توانید خودسازی کنید و خودتان را رشد دهید، بی شک آن وقت است که بقیه حساب کار خود را می کنند. نه شما فرشته بوده اید نه نامزد سابق تان، پس این از خردمندی شماست که با عبرت از تجربه های تلخ، برای انتخابی دقیق تر قدم بردارید.

مواظب غرورش باشید

 شما حق ندارید فرد مقابل تان را به دلیل علاقه ای که به شما دارد، مورد تحقیر و سرزنش قرار دهید یا برای رد کردنش، به او حمله و توهین کنید. خیلی محترمانه و قاطعانه جواب منفی تان را بدهید، در صورت سماجت بسیار، جریان ارتباط را قطع کنید و تا جایی که می توانید از او فاصله بگیرید. کش دادن رابطه باعث می شود فرد مقابل تان ماجرا را تمام نشده قلمداد کند و به عاقبت خوش آن بیش از قبل امیدوار شود.

بگذارید از احساسش حرف بزند

حق مسلم شماست با فردی زیر یک سقف بروید که او را شایسته همسری بدانید و علاقه فرد دیگری به شما نمی تواند مانع این حق شما شود. اگر کاری نکرده اید که به او آسیبی برسد، پس نگران چیزی نباشید. هر کسی مسئول احساسات خویش است اما باید آن قدر منطقی باشید که اجازه دهید او هم بتواند با این موضوع کنار بیاید. متکلم وحده نباشید، اجازه حرف زدن به او هم بدهید. هرگز حرفش را قطع نکنید یا با لحنی تند و شتاب زده پاسخگوی پرسش هایش نباشید. او به عنوان یک خواهان حق دارد برای رسیدن به شما، تمام تلاشش را بکند پس به او این فرصت را بدهید تا خودش را تخلیه کند اما در تمامی این مراحل، حواستان باشد اگر همه جوانب را سنجیده اید، روی موضع خودتان پافشاری کنید.

گاهی مشاوره لازم است

اگر خواستگار یا نامزدتان پایان رابطه را نپذیرفت و همچنان برای ادامه رابطه، اصرار و سماجت بسیاری داشت، بهتر است برای مجاب کردن ایشان، روشی دیگر را امتحان کنید. می توانید حل این مشکل را به علم روان شناسی بسپارید. مشاوره پیش از ازدواج و شرکت در جلسات مشاوره را مطرح کنید و به او یادآور شوید جواب قطعی شما مبتنی بر نتایج این جلسات است، چه بسا کمک های تخصصی یک متخصص بتواند او را در کنترل و شناخت احساساتش یاری برساند. البته یادتان باشد هرگز به او نگویید برای قانع کردنش لازم است با یک روان شناس مشورت کنید، بی تردید با نظر مخالف و احیانا جبهه گیری های او مواجه خواهید شد. 

شکست عشقی ، دلیل شکست عشقی و راه چاره