دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
نان پیتا | طرز تهیه نان پیتا
آرد گندم 300 گرم در صورتی چسبندگی خمیر باید تا حدی آرد اضافه کرد.
خمیر ترش 5 گرم خمیر ترش باید در یخچال نگهداری شود. خمیرترش خارجی نیاز به حل کردن در مایع ندارد. برخی از انواع خمیرترش را باید قبل استفاده در آب ولرم یا شیری که در خمیر استفاده می شود، به مدت 10 دقیقه حل کرد.
شکر 5 گرم
نمک 5 گرم
آب ولرم 190 میلی لیتر دمای آب بین 40–30 درجه
روغن زیتون یا روغن مایع 2 قاشق چایخوری=حدوداً 8 گرم
در داخل یک کاسه آرد، خمیرترش (خارجی)، شکر و نمک را مخلوط می کنیم. روغن و آب ولرم (در صورتی که خمیرترش از نوعی است که ابتدا باید حل شود ده دقیقه قبل آن را در آب حل می کنیم) به مخلوط اضافه کرده، سپس و روی تخته یا میز آشپزخانه انقدر ورز می دهیم تا خمیر یکدست شود در صورتیکه خمیر به دست می چسبد کمی آرد اضافه می کنیم که این حالت چسبندگی از بین برود. خمیر را بصورت گرد درآورده و به داخل کاسه بر می گردانیم روی کاسه را با نایلون می پوشانیم. هر گاه خمیر به اندازهٔ به اندازه یک و نیم تا دو برابر ور آمد خمیر آماده است.
خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم می کنیم. هر قسمت را به صورت گرد در آورده روی خمیرها را با پارچه پوشانده 15 دقیقه به همین حال خمیر را می گذاریم بماند.
روی سطحی که کمی آرد پاشیده شده هر خمیر را با وردنه به اندازه تقریبی 20 سانتیمتر باز می کنیم. خمیرها را بدون اینکه بر روی همدیگر بگذاریم جداگانه بر روی پارچه یا بر روی کاغذ روغنی یا مستقیم بر روی سینی فر قرار داده، روی آن را می پوشانیم. حدود 20–15 دقیقه در این حالت قرار داده تا مرحلهٔ دوم ور آمدن خمیر انجام گیرد.
فر را 230 درجه گرم کرده خمیر را در داخل فر گرم شده قرار داده تا به مدت 4 دقیقه بپزد. نان حاضر است.
نکات
برای امتحان اینکه خمیر ور آمده است یا خیر انگشت خود را در داخل خمیر فرو می کنیم اگر جای انگشت به همان صورت بصورت حفره باقی ماند خمیر آماده است و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیرهنوز آماده نشده است.
اگر آب بیشتر از اندازه گرم شده باشد باعث کشته شدن مواد زندهٔ خمیرترش شده و خمیر ور نمی آید.
اگر خمیر بیش از اندازهٔ لازم باقی بماند و پخت نشود، خمیر ترش شده و باید دور انداخته شود.
نان پیتا جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و 0 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 5 دقیقه میباشد .
نان پیتا را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست