جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
چه کسانی روماتیسم قلبی می گیرند؟
روماتیسم قلبی مشکلی است که در تمام سالهای زندگی فرد او را تهدید کند در حالی که اکثر ما توجهی به علائم و دلایل ابتلا به این بیماری نداریم.
همه ما تصوری روشنی از ابتلای استخوان ها و مفاصل به عارضه ای به نام رماتیسم داریم این در حالی است که شاید ندانیم قلب چگونه درگیر این عارضه می شود. بر این اساس می توان مثالی زد که ما را در درک بهتر چنین بیماری یاری کند. به طور نمونه اگر مشمع یا یک تکه پلاستیک را روی حرارت شمع بگیرید، شاهد خواهید بود که در اثر بالا رفتن دما سطح صاف موجود جمع شده و چروک خواهد خورد. دریچه قلب بیمار مبتلا به رماتیسم نیز در زمان ابتلا به همین شکل در خواهد آمد.
بنابراین از نظر پزشک متخصص تغییر دریچه قلب به چنین شکلی یکی از نشانه های بروز رماتیسم در این عضو است. البته تنها دریچه های گوی سرخ رنگ و تپنده بدن من و شما درگیر چنین عارضه ای نمی شوند بلکه لایه های مختلف قلب به عبارتی عضله های این عضو نیز می توانند درگیر رماتیسم شوند.
گلو درد را جدی بگیرید
گلو درد را جدی بگیرید زیرا ابتلا به این بیماری یکی از مهم ترین دلایل بروز رماتیسم قلبی در افراد است، البته به این معنا نیست که هر فردی با ابتلا به چنین عارضه ای مبتلا به این مرض می شود بلکه گلو درد می تواند باعث گرفتاری دریچه قلب شده یا حتی فرد را دچار بیماری ها و نارسایی های قلبی کند.
حال چه باید کرد؟ دانستن این نکته ضروت دارد که گلود درد های چرکی باید در هفته اول درمان و رفع شود، اما شیوه درمان چیست؟ استفاده از پنی سیلین راهکاری است که به افاد توصیه می شود، این در حالی است که در بیشتر موارد افراد به تصور این که فقط به یک سرماخوردگی ساده مبتلا شده اند به آن بی توجهی می کنند که پیامد چنین رفتاری می تواند گرفتار شدن گوی سرخ رنگ و تپنده بدن به رماتیسم باشد.
از آنجا که رماتیسم قلبی بیماری است که ابتلا به آن عواقب زیادی برای فرد دارد و می تواند مشکلاتی را برای سایر اعضای بدن ایجاد کند بد نیست که بدانید این عارضه بیشتر در کودکان و نوجوانان مشاهد می شود به عبارتی افرادی که کمتر از 14 سال سن دارند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. البته این به معنای مصون بودن دیگر سنین از گرفتار شدن پمپ بدن از رماتیسم نیست، زیرا باید توجه داشته باشید که این امکان وجود دارد که قلب من و شما تا 40 سالگی به بیماری رماتیسم مبتلا شود، اما در دهه اول و دوم زندگی این احتمال بیش از سایر سنین است.
موضوع دیگری که اشاره به آن ضرورت دارد، این است که درباره بسیاری از امراض ارث یکی از مهم ترین دلایل ابتلای افراد است، با این وجود در دچار شدن به رماتیسم قلبی عامل ارث هیچ نقشی ندارد. به زبان ساده تر این بیماری اکتسابی بوده و فرد در اثر یک عامل بیرونی که همان گلودرد است به آن دچار می شود.
زنان بیشتر رماتیسم می گیرد
اما این که زنان بیشتر مبتلا به رماتیسم قلبی می شوند یا مردان سئوال دیگری است که باید به آن پاسخ داد. به گفته متخصصان به طور معمول زنان بیش از مردان به بیماری های دریچه ای قلب دچار می شوند. در زمینه رماتیسم قلبی هم باید گفت این افراد بیش از غیر هم جنسان خود در معرض ابتلا به چنین عرضه ای قرار دارند. به عبارتی مشکلات دریچه میترال بیشتر در زنان مشاهد می شود که یکی از عوامل آن می تواند بروز رماتیسم در این عضو باشد. از این روی باید گفت از آنجا که ابتلا به این بیماری زنان را بیشتر تهدید می کند بررسی سلامت و وضعیت پمپ بدن در این افراد ضرورت بیشتری دارد تا از پیامدها و عواقب تاخوشایند ابتلا به آن جلوگیری شود.
درمان روماتیسم قلبیاگر فردی مبتلا به رماتیسم قلبی بوده و شرایط بیماری وی به نحوی است که تحت عمل جراحی قرار نگرفته است باید حداقل سالی سه تا چهار بار توسط پزشک متخصص قلب و عروق مورد معاینه قرار گیرد تا داروها، میزان فشار خون و عملکرد ریه وی بررسی شده، همچنین از قلب بیمار اکوکاردیوگرافی شود.
این را هم بگویم که اگر فرد زیر 40 سال سن دارد باید ماهانه آمپول پنی سیلی بنزاتین تزریق کند این در حالی است که بعد از 40 سالگی دیگر نیازی به این دارو نیست. حتی افرادی که دریچه قلب آنها تعویض می شود نباید چنین تصوری داشته باشند که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند و نیازی به این دارو ندارند بلکه آنها نیز باید تا رسیدن به دهه چهارم زندگی خود از پنی سیلین به صورت ماهانه استفاده کنند.
روماتیسم قلبی و ورزشافرادی که مبتلا به رماتیسم قلبی می شوند نیازی به محدود کردن تحرک خود ندارند. این در حالی است که در انجام حرکات ورزشی آنها باید به چند نکته توجه کنند. بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار نگرفته اند از انجام ورزش های غیرهوازی مانند وزنه برداری به طور حتم باید خود داری کنند. البته آنها می توانند با توجه به شدت بیماری و نوع آن به دستور پزشک ورزش هایی مانند پیاده روی، شنا حتی دویدن را در برنامه روزانه خود لحاظ کنند.
پس از عمل جراحی نیز انجام ورزش های غیر هوازی یا به عبارتی استاتیک برای این افراد ممنوع است همچنین نباید ورزش هایی مانند بوکس، جودو یا کارته را انجام دهند زیرا این امکان وجود دارد که در اثر ضربه به قفسه سینه خود دچار خون ریزی شوند و با توجه به این که درصورت استفاده از قرص وارفارین زمان انعقاد خون آنها افزایش یافته است این بیماران دچار مشکل خواهند شد.
تغذیه روماتیسم قلبیشاید بپرسید که چه نوع تغذیه ای برای جلوگیری و کاهش شدت روماتیسم قلبی موثر خواهد بود.نمک نخورید، گوجه، موز و پرتقال بخورید.
اگر شما دچار رماتیسم قلبی هستید با یکی از اعضای خانواده تان مبتلا به آن است بدانید این توصیه را جدی بگیرید، مصرف نمک را در برنامه غذایی خود بسیار محدود کنید. از سوی دیگر مقدار پتاسیم را در سبد غذایی خانواده افزایش دهید، زیرا موجب می شود با ثبات شدن ریتم قلب خواهد شد. این را هم بگویم که گوجه فرنگی، موز، لیمو شیرین، پرتقال نارنگی حتی پبسی کولا دارای این عنصر است.
چه کسانی روماتیسم قلبی می گیرند؟ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست