سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

آش بادنجان ملایر | طرز تهیه آش بادنجان ملایر


مواد لازم آش بادنجان ملایر


کشک     200 گرم
بادنجان     1 کیلوگرم
لوبیا سفید     100 گرم
لوبیا چیتی     100 گرم
لوبیا قرمز     100 گرم
نخود     80گرم
بلغور گندم     250 گرم
گوشت گوسفندی پرچرب     300 گرم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه     به میزان لازم
آب     2 لیتر
روغن     100 گرم
نعناع داغ     1 قاشق سوپخوری
سیر داغ     1 قاشق سوپخوری
پیاز داغ     4 قاشق غذاخوری


آش بادنجان ملایر | طرز تهیه آش بادنجان ملایر

طرز تهیه آش بادنجان ملایر



    حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم. گوشت را با دو عدد پیاز و یک لیتر آب و کمی فلفل سیاه در یک قابلمه روی حرارت قرار می دهیم تا گوشت بپزد. پس از اینکه گوشت کاملاً پخت، آن را از قابلمه خارج نموده و ریش ریش می کنیم.
    حبوبات خیس خورده را با مقداری نمک داخل آب گوشت که روی حرارت است می ریزیم و می گذاریم تا حبوبات در آب گوشت کاملاً بپزند. پس از اینکه حبوبات خوب پخت، بلغور گندم را به آش اضافه می کنیم تا لعاب بدهد.
    بادنجان ها را شسته و پوست آنها را می کنیم و خرد می کنیم و سپس آنها را با کمی زرد چوبه در روغن سرخ می کنیم. پس از سرخ شدن، آنها را داخل آش می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند.
    گوشت های ریش ریش شده را به همراه نیمی از پیاز داغ و نیمی از سیر داغ و نیمی از نعنا داغ، داخل آش می ریزیم و می گذاریم کاملاً جا بیافتد و لعابدار شود. کمی قبل از خاموش کردن حرارت، کشک را به آش اضافه نموده و آن را خوب داخل آش حل می کنیم. آش آماده را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع داغ و سیر داغ و پیاز داغ و کشک باقیمانده تزئین می کنیم.
 


آش بادنجان ملایر | طرز تهیه آش بادنجان ملایر

نکات تکمیلی در مورد آش بادنجان ملایر

آش بادنجان ملایر جزو غذای محلی - همدان میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
آش بادنجان ملایر را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

آش بادنجان ملایر ، طرز تهیه آش بادنجان ملایر