پنجشنبه, ۱۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 30 May, 2024
مجله ویستا
تأثیر ظروف بر غذا، سلامت جنین و مادر
اثر ظروف غذا بر سلامتی مادر و جنین
ظروف غذا امروزه اکثرا از جنس ملامین، پیرکس، آرکوپال، سفال، یک بار مصرف میباشد. باید توجه کرد که تمامی این ظروف میتوانند در سلامتی خانم باردار و جنین موثر باشند. دکتر فریبا رضایی- جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی درباره ظروف مختلف و تاثیراتشان مطالب مفیدی را ارائه داده است که در مطلب زیر می خوانید.
ظروف سفالی
از مزایای استفاده از ظروف سفالی سبک بودن آنها، قیمت مناسب، قابلیت قرارگیری در ماکرویو است ولی باید به این نکته توجه نمود که رنگ آبی این ظروف حاوی سرب بوده که می تواند عاملی برای مسمومیت مادر و جنین با سرب باشد.
ظروف مسی
از مزایای این ظروف پخت بهتر مواد غذایی بوده ولی باید توجه نمود بدن خانم باردار به میزان کمی از مس نیازمند است و مقدار بیش از حد آن منجر به مسمومیت می گردد و بر اساس تحقیقات سازمان FDA امریکا، مس وارد شده از طریق ظروف به غذا باعث اسهال و استفراغ شده و هم چنین نمی توان در این ظروف غذاهای اسیدی پخت زیرا ای نوع غذاها منجر به ورود مس به غذا و درنتیجه مسمومیت می گردد.ظروف برنجی که از ترکیب مس و روی ساخته میشوند، از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری میکنند. ظروف تفلون که از پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظروفند، به دلیل دارا بودن پلیمر و تولید گازهای سمی، سبب کوتاهی قد جنین و سرطان میشوند
ظروف برنجی
این ظروف از ترکیب مس و روی ساخته می شوند و شایان ذکر است که این نوع ظروف از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری می نماید.
ظروف آلومینیومی
با وجود اینکه این ظروف بسیار سبک بوده و پخت در آن سریع تر می باشد ولی نباید این نکته را فراموش کرد که با هر پخت در این ظروف مقداری از آلومینیوم وارد غذای مصرفی شده که می تواند منجر به مسمومیت به صورت اختلال در سیستم عصبی، مسمومیت های کلیوی و کبدی، التهاب مفاصل گردد .بخصوص باید در مورد پخت سبزیجات برگی شکل مانند کاهو و غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، ریواس، این نکته را در نظر داشت. البته بر اساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه ١۵۰میلی گرم مضر نبوده با توجه به اینکه بیشتر داروها از آلومینیوم ساخته می شوند.
ظروف تفلونی
امروزه این ظروف پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظروف بوده که به دلیل دارا بودن پلیمر که در اثر حرارت زیاد ایجاد گاز های سمی نموده که منجر به کوتاهی قد جنین، سرطان می شود. باید توجه نمود که با هر بار پخت لایه نازکی از تفلون به ظرف غذا چسبیده که به مرور زمان از بین رفته و آستری زیر آن وارد غذا گردیده و لایه آلومینیومی آن ظاهر می گردد که به راحتی با قاشق کنده شده و وارد غذا می شود.
ظروف یکبار مصرف
مضرات استفاده از این ظروف شامل از بین رفتن ویتامین ها و پروتئین های موجود در غذا، تجمع مواد سمی در بافت های چربی، خستگی، عصبی شدن، بی خوابی، کاهش پلاکت های خون، انتقال مواد خطرناک از طریق ژن از نسلی به نسل دیگر است.
ظروف غذا امروزه اکثرا از جنس ملامین، پیرکس، آرکوپال، سفال، یک بار مصرف میباشد. باید توجه کرد که تمامی این ظروف میتوانند در سلامتی خانم باردار و جنین موثر باشند. دکتر فریبا رضایی- جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی درباره ظروف مختلف و تاثیراتشان مطالب مفیدی را ارائه داده است که در مطلب زیر می خوانید.
ظروف سفالی
از مزایای استفاده از ظروف سفالی سبک بودن آنها، قیمت مناسب، قابلیت قرارگیری در ماکرویو است ولی باید به این نکته توجه نمود که رنگ آبی این ظروف حاوی سرب بوده که می تواند عاملی برای مسمومیت مادر و جنین با سرب باشد.
ظروف مسی
از مزایای این ظروف پخت بهتر مواد غذایی بوده ولی باید توجه نمود بدن خانم باردار به میزان کمی از مس نیازمند است و مقدار بیش از حد آن منجر به مسمومیت می گردد و بر اساس تحقیقات سازمان FDA امریکا، مس وارد شده از طریق ظروف به غذا باعث اسهال و استفراغ شده و هم چنین نمی توان در این ظروف غذاهای اسیدی پخت زیرا ای نوع غذاها منجر به ورود مس به غذا و درنتیجه مسمومیت می گردد.ظروف برنجی که از ترکیب مس و روی ساخته میشوند، از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری میکنند. ظروف تفلون که از پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظروفند، به دلیل دارا بودن پلیمر و تولید گازهای سمی، سبب کوتاهی قد جنین و سرطان میشوند
ظروف برنجی
این ظروف از ترکیب مس و روی ساخته می شوند و شایان ذکر است که این نوع ظروف از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری می نماید.
ظروف آلومینیومی
با وجود اینکه این ظروف بسیار سبک بوده و پخت در آن سریع تر می باشد ولی نباید این نکته را فراموش کرد که با هر پخت در این ظروف مقداری از آلومینیوم وارد غذای مصرفی شده که می تواند منجر به مسمومیت به صورت اختلال در سیستم عصبی، مسمومیت های کلیوی و کبدی، التهاب مفاصل گردد .بخصوص باید در مورد پخت سبزیجات برگی شکل مانند کاهو و غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، ریواس، این نکته را در نظر داشت. البته بر اساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه ١۵۰میلی گرم مضر نبوده با توجه به اینکه بیشتر داروها از آلومینیوم ساخته می شوند.
ظروف تفلونی
امروزه این ظروف پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظروف بوده که به دلیل دارا بودن پلیمر که در اثر حرارت زیاد ایجاد گاز های سمی نموده که منجر به کوتاهی قد جنین، سرطان می شود. باید توجه نمود که با هر بار پخت لایه نازکی از تفلون به ظرف غذا چسبیده که به مرور زمان از بین رفته و آستری زیر آن وارد غذا گردیده و لایه آلومینیومی آن ظاهر می گردد که به راحتی با قاشق کنده شده و وارد غذا می شود.
ظروف یکبار مصرف
مضرات استفاده از این ظروف شامل از بین رفتن ویتامین ها و پروتئین های موجود در غذا، تجمع مواد سمی در بافت های چربی، خستگی، عصبی شدن، بی خوابی، کاهش پلاکت های خون، انتقال مواد خطرناک از طریق ژن از نسلی به نسل دیگر است.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ایران انتخابات ریاست جمهوری 1403 شورای نگهبان دولت مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی سید ابراهیم رئیسی مجلس دولت سیزدهم رئیس جمهور
زلزله هواشناسی سلامت تهران شهرداری تهران بازنشستگان قتل پلیس وزارت بهداشت سازمان هواشناسی قوه قضاییه سرقت
قیمت دلار بانک مرکزی قیمت طلا خودرو قیمت خودرو بازار خودرو بورس ایران خودرو حقوق بازنشستگان مسکن دلار قیمت
مازیار لرستانی حامیم تصادف سینما سینمای ایران شهید تلویزیون بازیگر قرآن کریم سریال
ژاپن ماهواره موبایل
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین رفح جنگ غزه آمریکا روسیه نوار غزه حماس چین حمله به رفح
فوتبال استقلال پرسپولیس لیگ برتر باشگاه پرسپولیس بازی شمس آذر قزوین لیگ برتر فوتبال ایران جواد نکونام لیگ برتر ایران باشگاه استقلال رئال مادرید
اینترنت تلگرام سامسونگ تبلیغات عیسی زارع پور ایلان ماسک اسنپ گوگل
زنان دیابت رژیم غذایی سازمان غذا و دارو خواب افسردگی استرس عشق