دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

ادویه های لاغر کننده


 ادویه هایی مفید جهت لاغری را در کنار برخی از خواص بی نظیر آنها در این بخش از مجله سلامت نمناک به شما معرفی می کنیم.

 

هل

دانه هل تقویت کننده معده، ضد نفخ و بادشکن است؛ همچنین به هضم غذا نیز کمک می کند.

جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می تواند بوی نامطبوع دهان را نیز خنثی کند.

دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می کنند و با از بین بردن نفخ دردهای شکمی را تسکین می بخشند.

 زیره
ادویه ای که هم برای تولید انرژی و هم گوارش مفید ست به افزایش کنترل گلایسمیک در افراد مبتلابه دیابت نوع دوم هم کمک می کند. این ادویه در کنار تقویت بدن همچنین از خاصیت ضد اضطراب و نیز تقویت حافظه برخوردار است.
 

زردچوبه

   زردچوبه با دارا بودن کورکومین است که رگ های خونی را از تشکیل بافت چربی اضافی بازمی دارد که این امر در کاهش وزن و چربی بسیار موثر است. مصرف این ادویه پرکاربرد، به دلیل تقویت کبد و خاصیت سم زدایی به افراد مبتلا به هپاتیت و کبد چرب توصیه می شود. قابل ذکر است که زردچوبه، ضدنفخ و ضدگرفتگی عضلات، به خصوص عضلات شکم بعد از صرف غذا یا در زمان عادت ماهیانه است.


ادویه های لاغر کننده
 

دارچین و فواید ینظیر آن 

دارچین

این ادویه پر طرفدار با افزایش متابولیسم که گام مهمی در کمک به کاهش وزن و نیز حفظ وزنی سالم است، قند خون را نیز تنظیم می کند. شادی آور، آرام بخش، تقویت کننده کبد و قلب، کاهنده قندخون، برطرف کننده بوی بد دهان، ادرارآور و قاعده آور است. مصرف دارچین سوخت و ساز در بدن را تا اندازه ای بالا می برد.

زنجبیل

این ادویه که طبع گرمی دارد به آرام و نرم کردن روده کمک می کند. همچنین خاصیت ضدالتهابی دارد. مطالعات نشان داده است که زنجبیل می تواند هم سوخت وساز بدن را افزایش دهد و هم به نوعی در کاهش اشتها موثر است.

 خردل:

خردل می تواند میزان متابولیسم را تا 25 درصد به ناگهان افزایش دهد. با مصرف روزانه 3 و نیم قاشق چای خوری خردل می توانید روزانه 45 کالری اضافی بسوزانید.

 گل میخک

گل میخک به عنوان یک ادویه بسیار مقوی برای معده و هاضمه است. همچنین ضعف اعصاب را درمان می کند وبرای رفع تنگی نفس مفید است. درد دندان با مالیدن عصاره و یا قطره گل میخک تسکین بخشید. دردهای گوش را با چکاندن این قطره می توان آرام کرد.

پودر سیر

سیر حاوی ویتامین های A،B و C است و به هضم غذا کمک می کند. بیشتر این خواص، در سیر تازه و بودار پیدا می شوند و پودر کردن آن، تا حد زیادی خواصش را هم از بین می برد.

فلفل

فلفل، طبع گرمی دارد و می تواند تا اندازه ای باعث افزایش سوخت وساز بدن هم شود. به همین دلیل خیلی از ما بعد از خوردن غذاهای تند و حاوی فلفل، احساس گرما و گرگرفتگی می کنیم.مصرف حجم متعادلی از فلفل سیاه یا قرمز به افراد دچار اضافه وزن برای افزایش متابولیسم بدن آن ها در کنار رعایت رژیم غذایی و ورزش توصیه می شود.

ادویه های لاغر کننده