دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
شلوغ ترین نماز جماعت صبح در مسجد ولی عصر تهران + عکس
مسجد به عنوان مکان و جایگاه اعمال و افعال عبادی مسلمانان تقدس خاصی دارد روایات متعددی وجود دارد که همگی بر اقامه نماز در مسجد تاکید فراوان دارند،نماز صبح ، نسبت به دیگر نمازهای یومیه ، نقش بسزایی در تقویت بعد معنوی انسان دارد،گزارشی که در این مطلب می خوانید مسجدی در تهران را معرفی می کند که شلوغ ترین نماز جماعت صبح را دارد.
در دل منطقه ما و در یکی از بلوارهای اصلی آن، مسجدی هست که نمازهای جماعت پرشوری را برگزار می کند. نمازهایی که جمعیت حاضر در آن بعضا به بیش از 400 نفر در یک نماز می رسد. مسجد ولی عصر(عج) بلوار کاج، همان مسجدی است که در نماز صبحش بیش از 200 نفر حاضر می شوند و پس از آن در کنار هم سر سفره صبحانه پربرکت مسجد می نشینند. باوجودی که فعلاً نمازگزاران این مسجد در سوله ای کنار بنای درحال ساخت آن نماز برپا می کنند با این حال هیچ روزی کم جمعیت نیست. اما اینکه چرا این مسجد این قدر محبوب است و اهالی محله گلستان از حضور در نمازجماعت آن غفلت نمی کنند، سؤالی است که در این گزارش به آن پاسخ داده ایم.
سهم نانوا از سفره مسجد
«صفر فلاح» از اهالی محله است که هر روز 20 قرص نان بربری فانتزی صبحانه مسجد را تأمین می کند و از علاقه اش به این کار می گوید:«خدمت به مسجد برای هرکسی افتخار است. من هم دوست داشتم در گوشه ای از کارهای آن سهیم باشم و افتخار تأمین نان سفره صبحانه آن نصیبم شد.»فلاح هر روز 2 کیلومتر مسافت بین مسجد تا نانوایی را پیاده طی می کند تا نان تازه صبحانه را از نانوایی محل تأمین کند:«طی کردن این مسیر آن هم هرروز باعث شده تا سلامتی من بیشتر حفظ شود و بیماری کمتر به سراغم بیاید. ضمن اینکه نانوای محله ما همیشه هزینه کمتری در قبال خرید نان از ما می گیرد تا در بخشی از سفره صبحانه مسجد نیز سهیم باشد و این هم از دیگر برکات وجود مسجد ولی عصر(عج) در این محله است.»
نماز قضا به صورت جماعت
از دیگر خادمان افتخاری مسجد «غلامرضا نوشادی» است که دلیل فعال بودن اکثر نمازگزاران این مسجد را روحیه بالا و فعالیت زیاد امام جماعت آن عنوان می کند و می گوید:«اکثر نمازگزاران ثابت این مسجد در فعالیت های گوناگون مشارکت دارند و آن هم به دلیل روحیه بالا و فضای همدلی هست که در مسجد برپاست.» این خادم افتخاری معتقد است، هر جایی که مردم دست به دست هم دهند و با یکدیگر یکدست باشند کار ها خوب پیش می رود. او به یکی از برنامه های پرطرفدار این مسجد اشاره می کند و می گوید:«برنامه های متنوعی در این مسجد برگزار می شود که طرفداران خاص خود را دارد، به طور مثال هر روز بعد از نماز صبح 17 رکعت نماز قضا برای ثواب آن به صورت جماعت برگزار می شود که امامت آن را نیز امام جماعت مسجد برعهده دارد و همین امر سبب شده که بسیاری از نمازگزاران در آن مشارکت کنند.»
همدلی و نشاط اهالی
نمازگزاران این مسجد همگی به نحوی در اداره مسجد مشارکت دارند. «محمد میرسپاه» 60 ساله، مسئول بازکردن در مسجد است. او از سال 81 ساکن شهرک راه آهن شده، سحرخیزتر از همه است و به همین دلیل او در مسجد ولی عصر(عج) را به روی نمازگزاران باز می کند:«هر روز صبح یک ساعت مانده به اذان درهای مسجد را باز می کنم و سماور را هم برای پذیرایی صبحگاهی از حاضران، پر آب و روشن می کنم تا شرایط دم کردن چای مهیا شود.» او دلیل برپایی سفره صبحانه در مسجد را ایجاد فضای نشاط آور و همدلی و صمیمیت بیشتر اهالی عنوان می کند و ادامه می دهد:«طبق آماری که گرفته ایم روزانه نزدیک به 200 نفر در نماز صبح حضور دارند که 140 نفر آنها با ما هم سفره می شوند. هزینه یک صبحانه مختصر و مفید چندان زیاد نیست، اما تأثیر محلی آن بسیار زیاد است و ما سر سفره صبحانه با بسیاری از اهالی آشنا و از برخی از مشکلات محله هم باخبر می شویم.»
تفألی با حافظ
جوانان هم در برپایی نماز صبح مسجد حضور دارند و پای ثابت آن هستند. «رضا خان بابایی» که 5 سال است در نمازهای روزانه مسجد شرکت می کنند، جذابیت سخنان امام جماعت مسجد را دلیل اصلی حضورش در این مسجد عنوان می کند و ادامه می دهد:«امام جماعت مسجد ما بین نمازها معمولاً یک بیت شعر را از حافظ می خواند و بعد از آن هم سخنرانی خود را با محوریت همان شعر آغاز می کند. او سخنان خود را عامه پسند مطرح کرده و این باعث می شود که هم من جوان متوجه گفتار حاج آقا شوم، هم بزرگان مسجد.» او همچنین به رابطه صمیمی امام جماعت مسجد با جوانان اشاره می کند و می گوید:«احوالپرسی گرم حاج آقا و پاسخ اصولی او به سؤالات و شبهات مطرح شده از سوی جوانان، باعث ارتباط بیشتر جوانان با مسجد شده است.»خان بابایی با لبخند به نکته ای اشاره می کند و می گوید:«بعضاً طولانی نشدن اقامه نماز هم از دیگر جذابیت های حضور در این مسجد است.»
برگزاری برنامه های گوناگون
طبق گفته حاضران در مناسبت های مختلف برنامه های گوناگونی در مسجد اجرا می شود که باعث حضور بیشتر اهالی در آن می شود. «علی اریشی» از ساکنان قدیمی شهرک گلستان در این باره می گوید:«ما هر روز بعد از نماز صبح زیارت عاشورا قرائت می کنیم. از طرفی برپایی نمازهای قضا به صورت جماعت، برگزاری دعای ندبه، دعای کمیل و توسل و قرائت یک صفحه از قرآن به همراه معنی آن باعث تنوع برنامه ها شده است.»به گفته اریشی وجود این مسجد باعث شده که اهالی از حال هم بیشتر با خبر باشند و اگر کسی نیاز به کمک داشته باشد، خود هم محلی ها دست به کار شده و مشکل او را برطرف می کنند.
خادم مسجدجامع ولی عصر(عج):
مسجد را با کمک اهالی اداره می کنیم
«مرتضی محمدی» 2سال و نیم است که خادم این مسجد است و 36 سال دارد و صاحب یک فرزند است. او خادمی مسجد را افتخاری برای خود و خانواده اش عنوان می کند و می گوید:«هرروز همراه همسرم شبستان مسجد را نظافت می کنیم که البته کار سختی نیست چون نمازگزاران مسجد خودشان نظافت را رعایت می کنند.»او به همدلی و همیاری فعالان مسجد نیز اشاره می کند و ادامه می دهد:«اداره کردن این مسجد با این حجم فعالیت کاری بسیار دشوار است، اما خوشبختانه با همیاری نمازگزاران به راحتی این مسجد را اداره می کنیم. هر کاری سختی خودش را دارد، اما شغل من اگر هم خستگی داشته باشد چون در خانه خدا کار می کنم سختی اش را کمتر متوجه می شوم.» محمدی مناسبت های مذهبی را شلوغ ترین روزهای مسجد عنوان می کند و می گوید:«به دلیل قرار گرفتن مسجد در بافت مسکونی و همچنین استقبال اهالی محله گلستان از نمازهای جماعت مسجد، در مناسبت ها تعداد زیادی از اهالی مشارکت می کنند. البته ما هر شب و برای برپایی نماز مغرب وعشا میزبان بیش از 400 نفر از اهالی هستیم.»
عضو هیئت امنای مسجدجامع ولی عصر(عج):
بنای جدید مسجد سال آینده تکمیل می شود
برای اینکه در جریان کامل برنامه های مسجد ولی عصر(عج) قرار بگیریم سراغ «احمد جعفری» عضو هیئت امنای آن رفتیم. او که از نمازگزاران قدیمی مسجد است، می گوید:«سال 1376 حسینیه انصار توسط حاج آقا آخوندی در این محله بنا شد و پس از مدتی حجت الاسلام سید محمدعلی بجنوردی مسئولیت آن را برعهده گرفت و آن را تبدیل به مسجد حضرت ولی عصر(عج) کرد و حالا بیش از 10 سال است که حاج آقا هاشمی امام جماعت این مسجد است و توانسته با به کارگیری برنامه های متعدد و ایجاد همدلی، این مکان را به یکی از مساجد فعال منطقه تبدیل کند.» این عضو هیئت امنای مسجدجامع ولی عصر(عج) درباره فعالیت های فرهنگی مسجد نیز می گوید:«7 کارگروه در مسجد فعالیت می کنند که یکی از آنها به فعالیت های قرآنی و دیگر کارگروه ها به فعالیت های آموزشی، اردویی، فرهنگی و تبلیغاتی مشغول هستند.»
او به حضور اهالی دیگر محله ها در مسجد نیز اشاره می کند و می گوید:«آوازه برنامه های این مسجد به اندازه ای بوده که از محله های کوهک، شمال بزرگراه شهید همت و اطراف دریاچه نیز به این مکان می آیند. البته شلوغی مسجد باعث شد که برخی از اهالی با پارک خودروهای خود در اطراف مسجد، موجب ایجاد ترافیک شوند که با همکاری شهرداری و به کارگیری زمین بایر کنار مسجد، این مشکل نیز حل شد.» جعفری به مراحل تکمیل بنای ساختمان مسجد در سال آینده نیز اشاره می کند و می گوید:«در بخش ساخت 85 درصد پیشرفت فیزیکی داشته ایم و امیدواریم در سال آینده بنای جدید این مسجد در زمینی به مساحت 12 هزار و 500 متر در 5 طبقه به بهره برداری برسد که طبقه زیرین آن پارکینگ مسجد با ظرفیت 250 خودرو خواهد بود. با تکمیل بنای جدید مسجد فعالیت های فرهنگی این مکان به شکل چشمگیری توسعه خواهد یافت.»
شلوغ ترین نماز جماعت صبح در مسجد ولی عصر تهران + عکسایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست