چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
از عوارض دوران یائسگی چه میدانید؟
یائسگی یک روزه اتفاق نمی افتد و تا مدت ها شما را درگیر می کند، دوران مهم و حساسی برای خانم ها که احتمال مواجه شدن با برخی مشکلات وجود دارد. مشکلاتی در تعادل هورمون ها، گر گرفتگی، اختلالات خواب و... هم از جمله عوارض دوران یائسگی است. یکی از مهم ترین عوارضی که کلافه کننده است، به هم خوردن وضعیت خواب و بیداری است.
یائسگی! از وقتی که دوره های قاعدگی به پایان می رسند، بدن یک عقب گرد هورمونی انجام می دهد که ممکن است موجب بی خوابی یا کم خوابی شود؛ به طوری که بسیاری از خانم های یائسه از این عارضه رنج می برند. این عارضه علائم بسیاری دارد که بی خوابی یکی از مهم ترین آنهاست. گرگرفتگی و تعریق شبانه باعث می شوند که یک خانم چندین بار در طول شب از خواب بیدار شود. مشکلات خواب از قبیل بی خوابی یا عدم پایداری خواب در طول دوره گذار یائسگی تشدید می شوند.
تغییرات هورمونی:
رفتن بچه ها از خانه، بازنشستگی و گاهی اوقات یک تغییر آدرس نیز می تواند زندگی یک خانم میانسال را دچار بحران کند و الگوی خواب او را بر هم بزند. استرس هم می تواند باعث نوسانات خلقی و بی خوابی شود. مشکلات خوابی که به دلیل این تغییرات در دوران یائسگی رخ می دهند، نه تنها بر سلامت بیمار که بر روابط شخصی او نیز تاثیر می گذارند. کمبود خواب در نیمی از خانم ها باعث بروز التهاب می شود. بر اساس مطالعه کمپین آموزشی «خوابت را پس بگیر» در سال2010 که روی 927خانم 40تا 65ساله انجام گرفته بود، مشخص شد که 35درصد از خانم ها در روابط شخصی شان دچار مشکل شده بودند. حال باید بدانید که چطور می توان از این عوارض پیشگیری کرد.
1. از خاطرات تان کمک بگیریدزمانی که به تختخواب می روید، از خواب بیدار می شوید، قهوه می نوشید، ورزش می کنید و هر عادتی را که ممکن است بر الگوی خواب تان اثر بگذارد، درون این دفتر بنویسید. الگوها را شناسایی کنید و تاثیر هر یک را مورد بررسی قرار دهید. این کار کمک می کند با تغییر عادات روزانه، الگوی خواب تان را بهبود بخشی
2. صبح اول وقت ورزش کنید
ورزش کردن به درمان بی خوابی کمک می کند، چون باعث دو برابر شدن میزان خستگی می شود، اما از دو ساعت قبل از خواب ورزش نکنید. هورمون هایی که در طول ورزش کردن در بدن ترشح می شوند، می توانند شما را از خواب شبانه محروم کنند.
3. برای خودتان برنامه خواب تنظیم کنید9. پاهای تان را گرم نگه دارید
خود را بیرون از خانه در معرض نور خورشید قرار دهید یا پرده اتاق را بکشید. نور خورشید به تنظیم ریتم شبانه روزی شما کمک می کند و با اعمال تغییرات فیزیکی، ذهنی و رفتاری، چرخه خواب شما را بهبود می بخشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول روز تمایل طبیعی بدن به خوابیدن را نیز افزایش می دهد.
11. اتاق خواب تان را تمیز نگه داریدبرای داشتن یک خواب خوب باید تشک نرم و راحتی داشته باشید. داشتن یک بالش راحت نیز اهمیت دارد. از مواد آلرژی زا که ممکن است وارد بینی شوند یا با سطح پوست در تماس باشند، دوری کنید. وسایل خواب تان را از انواع ضدحساسیت انتخاب کنید.
12. پارچه های پشمی را کنار بگذاریدیک کیسه یخ کنار تخت تان بگذارید تا در صورت لزوم از آن برای خنک کردن خود استفاده کنید.
15. از مصرف نوشابه های کافئین دار خودداری کنیداین کار می تواند مغز شما را تحریک کند و باعث افزایش سطح اضطراب شود.
19. گوشی هوشمندتان را کنار بگذاریددستگاه های الکترونیکی تان را قبل از خواب خاموش کنید. نور صفحه نمایش این دستگاه ها، مغز شما را فعال نگه می دارد. اگر شب ها از خواب بیدار می شوید، سراغ گوشی هوشمندتان نروید.
20. از تخت فقط برای خوابیدن استفاده کنیداگر خواب از شما دوری می کند، از اتاق خواب خارج شوید و به اعضای خانواده بپیوندید. یک کار آرامش بخش انجام دهید تا کم کم آماده خوابیدن شوید.
22. قبل از خواب کمی پروتئین بخوریدمشکلات خوابی که به دلیل این تغییرات در دوران یائسگی رخ می دهند، نه تنها بر سلامت بیمار که بر روابط شخصی او نیز تاثیر می گذارند. کمبود خواب در نیمی از خانم ها باعث بروز التهاب می شود.
حذف صداهای اطراف موقع خواب
شما می توانید از توپی های داخل گوش برای جلوگیری از شنیدن سر و صدای محیط استفاده کنید.
در ساعت مشخص بخوابید
رفتن به تختخواب در یک ساعت جدید ممکن است موجب بی خوابی شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست