جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

چلوی ساده | طرز تهیه چلوی ساده و سریع


مواد لازم چلوی ساده

برنج 5 پیمانه
روغن ¼ پیمانه
نمک به مقدار لازم


چلوی ساده | طرز تهیه چلوی ساده و سریع

 

طرز تهیه چلوی سریع

    ابتدا برنج را تمیز کرده و می شوییم و آن را کنار می گذاریم. روغن را در داخل قابلمه ریخته و داغ می کنیم.
    سپس برنج را داخل قابلمه ربخته و در روغن تفت می دهیم و با یک قاشق چوبی برنج ها را در روغن سرخ می کنیم. پس از 2_3 دقیقه که برنج را تفت دادیم، رنگِ برنج کمی شفاف می شود و کمی سنگین تر می شود. دقت کنید که در این چند دقیقه باید برنج را هم بزنید و زیر و بالا کنید، تا همه آن تفت داده شود.
    برنج که سنگین شد، روی آن آب می ریزیم تا آب، یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج قرار گیرد. نمک را هم اضافه می کنیم. برنج باید روی حرارت متوسط قرار گیرد تا آبش کشیده شود، پس به مدت 15 دقیقه اجازه می دهیم تا برنج در دمای متوسط بپزد و آبش جمع شود.
     نیازی نیست در قابلمه را بگذاریم (در این مرحله مغز برنج کمی سفت و زنده است) آبِ برنج که کشیده شد و شروع به جلز ولز کرد، بلافاصله با دسته قاشق چند سوراخ کوچک در برنج ایجاد می کنیم و دم کنی را روی درِ قابلمه قرار می دهیم و حرارت را کم می کنیم تا چلو دم بکشد. اگر دوست دارید چلو ته دیگ داشته باشد، 20 دقیقه بیشتر، برنج را روی شعله نگه دارید.
 


چلوی ساده | طرز تهیه چلوی ساده و سریع

نکات تکمیلی در مورد چلوی ساده

چلوی ساده جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45 دقیقه میباشد .
چلوی ساده را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

چلوی ساده ، طرز تهیه چلوی ساده و سریع


همچنین مشاهده کنید