پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

مالابیج | طرز تهیه مالابیج


مواد لازم برای مالابیج 

ماهی سفید بزرگ 1 عدد
سبزی های معطر:نعناع، خنش (خالواش)، چوچاق یک دسته
رب انار 2 قاشق غذاخوری
مغزگردو 200 گرم
نمک و فلفل و گلپر به اندازه کافی
 

مالابیج | طرز تهیه مالابیج
 
طرز تهیه مالابیج 

مغزگردو را با سبزی میسائیم یا چرخ می کنیم، مغزگردو و سبزی را با رب انار و گلپر و نمک و فلفل مخلوط می کنیم. آنگاه روی سطح ماهی کمی کارد می کشیم. باله های ماهی را با قیچی می گیریم، داخل گوش های ماهی را خالی می کنیم. شکم ماهی را یک چاک کوچک می دهیم، محتویات شکم ماهی را خارج می کنیم. بعد ماهی را تمیز میشوئیم و می گذاریم در صافی بماند تا آبش برود. سپس داخل شکم ماهی را از مایه مغزگردو و سبزی که حاضر کرده ایم پر می کنیم. دو لبه شکم ماهی را جفت می کنیم و با نخ و سوزن بخیه می زنیم. سپس سر و دم ماهی را بهم می آوریم و ماهی را گرد کرده در یک قابلمه مناسب قرار می دهیم و زیر و روی آن آتش زغال ریخته و ماهی را در حرارت ملایم می پزیم. امروزه این خوراک ماهی را نیز می توان در فر به طریق آسان تر طبخ نمود. یعنی بعداز آنکه شکم ماهی را پر کردیم و دوختیم سینی فر را کمی چرب می کنیم، کمی آرد می پاشیم و ماهی را از پهلو روی سینی قرار می دهیم. در طبقه وسط فر با حرارت 350 درجه به مدت یکساعت و نیم می پزیم. در این فاصله مقداری سس متشکل از آب انار و یک قاشق کره آب کرده و زعفران روی آن می دهیم تا ماهی خوشرنگ شود.
نکات تکمیلی در مورد مالابیج

مالابیج جزو غذای محلی - مازندرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30 دقیقه میباشد .
مالابیج را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

مالابیج ، طرز تهیه مالابیج