چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

عامل “تب کریمه کنگو” را بشناسید


همه چیز در موردتب کریمه کنگو...

 تب کریمه کنگو یکی از بیماری های جدی است که در فصول گرم برخی را به خود مبتلا می کند. این نوع تب یکی از بیماری هایی است که موجب خونریزی می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به فرا رسیدن فصول گرم سال و افزایش فعالیت و تکثیر کنه ها که مهمترین ناقلان بیماری تب کریمه کنگو هستند، از مردم خواست توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی را جدی بگیرند.

تب کریمه کنگو چیست

 این بیماری از جمله بیماری های قابل انتقال از دام به انسان است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام های آلوده ندارد. دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر را از جمله گروه های در معرض خطر این بیماری دانست.

 بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علائم مشهودی ندارد، اما ویروس در محیط خارج از بدن و لاشه دام پایداری دارد، بنابراین باید از ذبح دام در خارج از کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی و خرید گوشت از اماکن غیربهداشتی و غیرمجاز خودداری شود و صرفاً از دام های کشتار شده در کشتارگاه های مورد تائید دامپزشکی استفاده شود.


عامل “تب کریمه کنگو” را بشناسید
 

عکس تشریحی کنه

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه به مردم توصیه کرد:گوشت تازه را به مدت حداقل 24 ساعت و آلایش خوراکی (دل، جگر و قلوه) را به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال با دمای صفر تا چهار درجه نگهداری و سپس استفاده کنند.

 پرور از کارگران کشتارگاه ها نیز خواست در زمان کشتار از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند.

 روستائیان و دامداران نیز باید هنگام شیردوشی مراقب کنه ها باشند و از له کردن کنه ها با دست خودداری کنند، زیرا با خارج شدن خون از کنه ها خطر ابتلا به بیماری وجود دارد.

 با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و فعالیت کنه ها، باید سمپاشی بدن دام ها و اماکن دامی تحت نظر کارشناسان دامپزشکی توسط دامداران انجام شود.

 مصرف گوشت قرمز در صورتی که دام در کشتارگاه های مجاز ذبح شده، در دمای مناسب نگهداری شود و لاشه گوشت نیز به تأیید دامپزشکی رسیده باشد، هیچ مشکلی ندارد.

عامل تب کریمه کنگو را بشناسید