جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

سبزی پلو دامغانی | طرز تهیه سبزی پلو دامغانی


مواد لازم برای سبزی پلو دامغانی 

برنج 2 لیوان
سبزی پلو خردشده 500 گرم
بادمجان 4 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
روغن حیوانی یا کره (در صورت دلخواه) 2 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق غذاخوری
گرد غوره یا سماق قرمز 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان کافی
زعفران 1 قاشق چایخوری
کدو حلوایی 300 گرم
 

سبزی پلو دامغانی | طرز تهیه سبزی پلو دامغانی
 
طرز تهیه سبزی پلو دامغانی 

برنج را با آب نیم گرم شسته و خیس کرده بادمجانها را شسته و پوست کنده و از طول به دو نیم تقسیم کرده و نمک زده بعد از 15 دقیقه می شوییم و خشک می کنیم و با روغن سرخ کردنی سرخ می کنیم. بادمجانهای سرخ شده را روی کاغذ خشک کن گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. گوجه فرنگی ها را به مدت 3 دقیقه در آب جوش انداخته و بعد در آب سرد قرار می دهیم و بعد پوست آن را گرفته و از وسط دو نیم می کنیم کمی نمک می زنیم. کدو را پوست کنده و به تکه های 10*10 تقسیم کرده و یا قالب زده در قابلمه آب را جوش آورده و برنج را در آن ریخته و بعد لحظه آخر سبزی را اضافه کرده و آبکش می کنیم. (زیر آبکش ظرفی را قرار داده تا بتوان آب برنج را برای تهیه لابو در آن نگه داشت .)

در قابلمه مقداری روغن ریخته و از کدوها روی آن می چینیم نیمی از مخلوط برنج و سبزی را در قابلمه ریخته و بادمجانها و گوجه فرنگی را همراه با دارچین و گردغوره میان برنج قرار داده و بعد مابقی برنج و سبزی را روی مواد می ریزیم و بر طبق معمول برنج را دم کرده و بعد از دم کشیدن در دیس می کشیم و در صورت تمایل روغن حیوانی یا کره را داغ کرده روی دیس می ریزیم و با کدوهای ته دیگ برنج را تزئین می کنیم.
 
 
سبزی پلو دامغانی | طرز تهیه سبزی پلو دامغانی
نکات تکمیلی در مورد سبزی پلو دامغانی

سبزی پلو دامغانی جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30 دقیقه میباشد .
سبزی پلو دامغانی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

سبزی پلو دامغانی ، طرز تهیه سبزی پلو دامغانی