سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه سس گوجه فرنگی کلاسیک


مواد لازم سس گوجه فرنگی کلاسیک

گوجه فرنگی رسیده   5 کیلوگرم

پیاز سفید خرد شده   4 عدد

سرکه سیب  ½ 1 پیمانه

سیر رنده شده   2 حبه

دارچین   5 تکه چوب

شکر قهوه ای  4 قاشق غذا خوری

شکر ساده  3 قاشق غذا خوری

پودر کاری  ½ 1 قاشق چایخوری

نمک  1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه خرد شده 1 قاشق چایخوری
 


طرز تهیه سس گوجه فرنگی کلاسیک

    گوجه ها را چهار قاچ کرده و داخل غذا ساز می ریزید. پس از پوره شدن آن را از الک رد می کنید تا پوست و تخم گوجه ها گرفته شود، یا اینکه می توانید پورۀ حاصل شده را داخل آبکش یا صافی ریخته و با دستانتان آنها را فشار دهید تا موقعی که دیگر چیزی بجز تفاله های خشک گوجه فرنگی داخل صافی باقی نمانده باشد.
    حال پیاز را نیز به صورت پوره درآورده و همین روند را نیز برای آن تکرار کنید. پس از آماده شدن، با پورۀ گوجۀ الک شده مخلوط نمایید و آنها را داخل یک قابلمۀ بزرگ لعابی ریخته بگذارید روی دمای کم بپزد تا حجم آن حدوداً به یک سوم کاهش یابد.


طرز تهیه سس گوجه فرنگی کلاسیک


    در این بین سیر رنده شده، دارچین، پودر کاری و فلفل را بر روی سرکه ای که قبلاً داخل یک کاسۀ کوچک ریخته بودید بریزید و خوب مخلوط کنید و بگذارید نیم ساعت بماند تا خوب مواد و سرکه در هم نفوذ کنند.
    نصف مخلوط آماده شدۀ سرکه را داخل پورۀ غلیظ شدۀ گوجه فرنگی ریخته و هم بزنید. سپس شکر و نمک را اضافه نمایید. در این هنگام است که مزۀ اصلی سس خودش را نشان می دهد. شما می توانید بر حسب سلیقۀ خود حالا از باقی مانده مخلوط سرکه به سس تان اضافه کنید؛ یا حتی جداگانه نمک و شکر ریخته، فقط توجه نمایید که به اندازه اضافه کنید. می توانید برای لحظاتی دیگر بپزید و هم بزنید تا زمانی که واقعاً ظاهر سس گوجه فرنگی را به خود بگیرد.
    توجه داشته باشید که اگر در این هنگام به نظر می رسد که سس حاصله کمی خودش را بسته و سفت شده است، نگران نشوید. آن را داخل غذا ساز بریزید و کمی آن را هم بزنید تا دوباره حالت اولیه را پیدا کند و نرم و یکدست شود.
    سس آماده شده را داخل بطری های تمیز، خشک و استریل بریزید و  ⅛ از سر بطری را خالی بگذارید. در انتها می توانید برای آماده سازی سس برای ماندگاری طولانی و کمتر شدن احتمال کپک زدن، بطری را ابتدا در آب گرم و سپس داغ قرارداده (در صورتی که بطری سرد باشد احتمال شکستن بطری در داخل آب جوش وجود دارد) و سپس آن را به مدت 15 دقیقه داخل آب در حال جوشیدن قرار دهید.


طرز تهیه سس گوجه فرنگی کلاسیک

نکات تکمیلی در مورد سس گوجه فرنگی

سس گوجه فرنگی جزو سس و رب میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30 دقیقه میباشد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 0 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه سس گوجه فرنگی کلاسیک