چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

زولبیا و بامیه نخورید، کشمش و خرما بخورید


کشمش و خرما جایگزین مناسبی به جای زولبیا و بامیه

 

برای جبران قند بدن ، معمولأ تمایل روزه داران به مصرف مواد قندی در ماه مبارک رمضان به ویژه در وقت افطار بیشتر می شود و گروهی از افراد هستند که به مصرف زولبیا و بامیه در این ماه گرایش بیشتری دارند.
این گروه از افراد بیشترین حجم خوراکی های دریافتی را به مواد چرب ، قندی و شیرینی مانند زولبیا و بامیه اختصاص می دهند، این در حالی است که کارشناسان همواره بر رعایت مصرف اصولی ترکیبات قندی تأکید می کنند.


زولبیا و بامیه نخورید، کشمش و خرما بخورید
                     
زولبیا و بامیه نخورید، کشمش و خرما بخورید
فواید مصرف کشمش و خرما به جای زولبیا و بامیه

                                                                                  
به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان، کشمش و خرما را که از سودمندترین قندهای طبیعی هستند، مصرف کنند.
مصرف شیرینی بلافاصله پس از افطار، اندازه معده را افزایش می دهد و روند هضم غذا را به تاخیر می اندازد. مصرف شیرینی در سحر باعث ایجاد گرسنگی در طول روز می شود.
مصرف این مواد با ایجاد نوسان در میزان قند خون، سبب تمایل بیشتر فرد به مصرف شیرینی است که مصرف بیش از اندازه آنها سطح انسولین خون را ناگهان بالا می برد و باعث می شود بعد از مصرف شخص بیش از حد گرسنه شود.
مصرف شله زرد ، زولبیا و بامیه به دلیل قند زیاد باعث اضافه وزن ، بروز مشکلات گوارشی و در طول روز باعث افت قند خون و گرسنگی می شود.
اگر مصرف قند های ساده متعادل باشد، مشکلی ایجاد نمی کند، اما در طولانی مدت باعث افزایش وزن ، چاقی و تحمل نکردن گلوگز در خون می شود.
مصرف میوه و سبزیجات به دلیل فیبر زیاد سبب کاهش گرسنگی و تشنگی در طول روز می شود.
فیبر سبب می شود سرعت جذب مواد قندی پایین بیاید ، سطح انسولین به طور ناگهانی بالا نرود ،گرسنگی ایجاد نشود و به دلیل وجود آب زیاد، فرد در طول روز دچار تشنگی نشود.
افطار خود را با آب ولرم و خرما شروع کنید.
شروع افطاری با آب گرم ، خرما ، استفاده نکردن از مایعات سرد و غذاهای سنگین مثل غذاهای چرب و سرخ کردنی همواره مورد تأکید پزشکان بوده است.
مصرف زیاد مواد قندی باعث می شود به اندازه کافی انسولین روی سلولها تأثیر نگذارد و سلولها از قند داخل خون استفاده کنند ، این روند به تدریج باعث افزایش قند خون و بیماری دیابت می شود.
بیماران دیابت نوع یک ، کسانی که به طور مکرر افت قند خون دارند ، افراد باردار و دیابتی ، افراد دیالیزی و افراد مسنی که تنها هستند و دارو مصرف می کنند ، بهتر است روزه نگیرند.
به یاد داشته باشیم:با پایبندی به توصیه های پزشکان وکارشناسان و نیز تغذیه سالم و منطقی می توان علاوه بر بهره مندی از فضایل و برکات ذیقیمت ماه ضیافت الهی از آثار ارزشمند و مثبت روزه داری بر سلامت انسان نیز استفاده کنیم.

زولبیا و بامیه نخورید، کشمش و خرما بخورید