دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
طرز تهیه نان پفکی و تازه | ایران کوک
مواد لازم برای تهیه نان های پفی و تازه
آرد سفید سخت 450 گرم . مخمر خشک فعال 1 قاشق چایخوری
نمک بسیار ریز 2 قاشق چایخوری . شیر نیم چرب 150 میلی لیتر
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری . دانه کنجد 1 قاشق سوپخوری
دانه ی شقایق (سیاه دانه) 1 قاشق سوپخوری
شما می توانید به آسانی نان پیتای آماده را خریداری کنید اما اگر خواستید زمانی را در آشپزخانه به فراغت بگذرانید می توانید این نان را خودتان بپزید. تهیه آن از چیزی که فکر می کنید بسیار ساده تر ولی بسیار خوش طعم است. این نان با خوراک هندوانه و بادمجان (Easy Mezze) و با کوفته گوشت بره که پیشتر گفته شد بسیار جور در می آید. یا هر زمانی که نیاز به نانی خوش مزه دارید تا با خوراک دیگری سرو کنید می توانید روی این نان حساب کنید. مخلوط آب و شیر این خمیر را بسیار نرم می کند.
طرز تهیه: آرد را در کاسه ی بزرگی ریخته و سپس مخمر و نمک را به آن افزوده و خوب هم بزنید. با یک قاشق چوبی حفره ای در وسط آن ایجاد کنید. روغن، شیر و 150 سی سی آب نیم گرم را درون پارچی مخلوط کنید. مایع حاصله را درون حفره ی مواد خشک بریزید و آنقدر هم بزنید تا خمیری بدست بیاید. مراقب باشید تا بیش از حد خشک یا تر نباشد. آن را ده دقیقه کنار بگذارید.
پس از 10 دقیقه روی میز کار آرد بپاشید و به دست هایتان هم آرد بزنید و خمیر را از کاسه در بیاورید. آن را 5 دقیقه ورز دهید تا نرم شود اما اجازه ندهید بیش از حد خشک شود. هر چه بیشتر آن را ورز دهید چسبندگی خمیر کمتر می شود.
وقتی خمیر کاملا نرم و یکنواخت شد، ورز دادن را متوقف کنید. کمی روغن در کاسه ریخته و خمیر را به آن بیفزایید و چند بار آن را بچرخانید تا همه جای آن با روغن آغشته شود. سر کاسه را با کیسه فریزر بپوشانید و آن را به مدت 1 ساعت در جای گرم (نه داغ) قرار دهید یا تا زمانی که اندازه خمیر دو برابر شود.
وقتی خمیر آماده شد، فر را از قبل تا دمای 230 درجه ی سانتیگراد گرم کنید و کمی آرد در سینی فر بپاشید. از یک چاقوی بزرگ استفاده کرده و خمیر را هشت قسمت کنید. دیگر خمیر را ورز ندهید زیرا می خواهیم درون آن حباب های هوا باقی بماند. کمی آرد روی وردنه ریخته و خمیر را به شکل بیضی باز کنید تا دراز شود و به قطر 3 میلی متر برسد.
خمیر را برداشته و روی سینی فر بگذارید. با استفاده از برس پاستری کمی شیر روی خمیر بمالید و سپس روی آن را کنجد و سیاه دانه بپاشید. این خمیر دیگر نیازی به ورآمدن ندارد.
نان ها را حدود 6 دقیقه بپزید یا تا زمانی که رنگ آن روشن شده، پف کند و بوی خوبی از آن بلند شود. برای اینکه نان نرم و تازه باقی بماند حوله ای را در ظرف تمیزی قرار دهید و نان ها را در آن بگذارید تا خنک شود.
نکته: اگر می خواهید خمیر را از روز قبل آماده کنید، اجازه دهید طی شب دریخچال ور بیاید. در این حالت نیز به همان میزان ور آمده اما به صورت آرامتر و طعم خوبی هم خواهد داشت.
- دسته بندی دستور آشپزی : نان | خمیر نان | خمیر پیتزا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست