پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
گوش گیر مطالعه چیست؟
برخی از افراد در هنگام مطالعه با کوچکترین صدای مزاحمی تمرکز خود را از دست میدهند. این میتواند مخصوصا برای کنکوریها مشکل آفرین باشد و در روند مطالعه و برنامه زمانی آنان اختلال ایجاد کند. یکی از راه حلهای پیشنهاد شده در این زمینه میتواند استفاده از گوش گیر مطالعه باشد. در این نوشتار شما را با این وسیله آشنا کرده و پیشنهادهایی برای تمرکز و مطالعه در محیطهای شلوغ ارائه شده است.
انواع گوش گیر مطالعه
گوشگیر وسیلهای است از جنس سیلیکون یا پلاستیک و یا لاستیک که در داخل کانال گوش و در مجرای خارجی گوش قرار میگیرد تا از رسیدن سر و صدای زیاد به گوش جلوگیری کند. استفاده از گوش بندی که هوا بتواند در آن جریان داشته باشد مناسبتر است زیرا باعث تعدیل فشار در دوطرف گوش میگردد. گوشبندها به طور متوسط حدود ۱۵ تا ۳۰ دسیبل از شدت صداها را میکاهند. این وسیله در اشکال و اندازههای مختلفی وجود دارد و برای آن که نقش حفاظتی خوبی داشته باشد، باید کاملا سایز کانال گوش باشد و فرد پس از نصب آن بر گوش خود، احساس کند که صداها را کمتر میشنود.
بعضی از دیگر از گوش گیرهای مطالعه شبیه هدفون بوده و به طور کامل گوش را از بیرون میپوشاند. این وسیله هم به طورمتوسط حدود ۱۵ تا ۳۰ دسی بل از شدت صدا را میکاهد و استفاده از آن کم خطرتر بوده زیرا در خارج گوش قرار میگیرد و تماسی با داخل گوش ندارد تا مشکلی ایجاد کند.
نوعی دیگر محافظهای گوش، محافظهای شنوایی الکترونیکی میباشد. این وسیله هنگامی که صدا بیش از حد بلند است و برای سلامت شنوایی انسان مضر تشخیص داده میشود، به طور موقت صدا را قطع میکند و پس از برطرف شدن صدای بلند، مجددا صدا را برقرار میکند. گاهی نیز صدای خطرزا را به سطح ایمن کاهش میدهد. معمولا در مکانهایی مورد استفاده قرار میگیرد که به صورت ناگهانی شدت صدای محیط بالا برود و حدود ۱۹ تا ۳۱ دسی بل از شدت صدا را میکاهد.
گوش گیر مطالعه چه معایبی دارد؟
- یکی از مشکلات گوشگیرهایی که دخل گوش قرار میگیرند، آلودگیهایی میباشد که ممکن است توسط این گوشگیرها وارد محیط داخلی گوش شود.
- اگر کسی دچار پارگی پرده صماخ گوش شده باشد و یا زخم و التهابی در کانال گوش خود داشته باشد، نمیتواند از گوش گیر استفاده کند. کسی که دچار پارگی پرده صماخ است، میتواند به جای استفاده از گوش گیر مطالعه از محافظ شنوایی الکترونیکی استفاده کند تا شدت صدا را تنظیم کند.
- کسانی که دچار عفونت گوش هستند و یا گوششان ترشح دارد، نمیتوانند به راحتی از گوشبند استفاده کنند.
- استفاده از گوش گیرهای شبیه هدفون در هوای گرم و برای افرادی که عینک به چشم میزنند سخت است ولی در هوای سرد، باعث گرم نگه داشتن گوشها میشود.
چگونه در محیط های شلوغ درس بخوانیم؟
استفاده از گوش گیر مطالعه؛ همانطور که گفته شد گوشگیرهایی وجود دارد که شما نیز میتوانید این گوش گیرها را خریداری کنید. شما با استفاده از گوش گیر مطالعه میتوانید تا حدودی تمرکز حواس خودتان را بالا ببرید.
در مکان های شلوغ قسمت آسان رابخوانید؛ سعی کنید قسمتهایی را برای مطالعه انتخاب کنید که نیاز به تمرکز حواس بالایی نداشته و همچنین آسان نیز باشد. مانند تاریخ ادبیات، لغت و املاء و دین و زندگی و...
بلند بلند مطالعه کنید؛ شما در این مکانها برای غالب شدن بر صدای محیط و تمرکز بیشتر باید بلند بلند مطالعه کنید. به این شکل بهتر میتوانید نتیجه بگیرید. پس این موضوع را جدی بگیرید.
یادداشت کنید؛ هنگام مطالعه حتم کاغذ و قلم در دسترس شما باشد و نکات مهم را بر روی کاغذ بنویسید تا تمرکز حواس و قدرت یادگیریتان بالا برود. زمانیکه شما دست به قلم میشوید و شروع به تست زنی و یا حل مسئله میکنید تمرکزتان بر روی مطالب افزایش پیدا میکند.
مواد انرژی زا مصرف نکنید؛ استفاده از مواد انرژی زا باعث افزایش حساسیت شما به محیط اطرافتان میشود. و باعث میشود که شما نتوانید به خوبی بر روی مطالب تمرکز کنید. همین امر باعث حواس پرتی در محیط شلوغ برای شما میشود.
گوش دادن به موسیقی بی کلام؛ یک راهکار نهایی میتواند انتخاب یک موسیقی بی کلام باشد. این امر در هنگام مطالعه میتواند به شما کمک کند تا تمرکز خود را حفظ کنید.
برگرفته از: دکتر کنکور، ویکی پدیا، دکتر سلام
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست