یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
۱۷ روش خانگی برای درمان سرفه
برای درمان سرفه ابتدا باید با علتهای به وجود آمدن سرفه آشنا شوید. درواقع سرفه کاملا یک امر طبیعی و مفید است زیرا به پاک نگاه داشتن راه گلو و تنفس کمک میکند. سرفه کردن عکسالعمل خود به خودی بدن برای بیرون راندن و از بین بردن مواد خارجی و یا ترشحات مخاطی از ریهها و مجرای تنفسی است. هنگامی که مجاری تنفسی توسط مواد شیمیایی،مخاط و یا هر مشکل دیگری مسدود شود، فرد برای باز شدن راه تنفس هرازگاهی سرفه میکند. اما در صورتی که تعداد و زمان سرفه کردن شدید شود و یا تنگی نفس رخ دهد باید برای درمان سرفه به پزشک مراجعه کرد.
سرفه های معمولی در بیشتر موارد ضرر خاصی ندارند، اما باید توجه کرد که سرفه های مزمن و مداوم ممکن است علایم بیماریهای خطرناک و جدی باشند. ولی معمولا بیشتر سرفهها با راههای طبیعی و بدون نیاز به دارو بهبود مییابند. سرفه نیز دارای انواع مختلفی میباشد. یک نوع آن که شامل دورهای سرفه کوتاه مدت میباشد و دو تا سه هفته برای بهبودی زمان نیاز دارد. این نوع از سرفه به سرعت شروع میشود و به تدریج کاهش پیدا میکند و معمولا علت آن آنفولانزا، سرماخوردگی و یا عفونت سینوسی میباشد. نوع دیگر آن ایجاد سرفههای طولانی به مدت بیشتر از 3 هفته است و علت آن آلرژی و یا بیماریهای دیگر مجاری تنفسی میباشد.
درمان سرفه با چه روش هایی ممکن است؟
برای درمان سرفه باید این نکته را در نظر گرفت که قبل از اینکه راههای مختلف درمان را امتحان کنیم باید نوع سرفهای را بشناسیم. تشخیص درست نوع سرفه کمک می کند تا بهترین و درست ترین درمان را انتخاب کرده و سریعا به بهبودی دست پیدا کرد.
سرفهها به 2 گروه بطور به صورت کلی تقسیم میشوند :
- سرفههای مرطوب که با ترشحات و خلط همراه هستند
- سرفههای خشک که با هیچ ترشحی همراه نیستند.
در راههای مختلف درمان سرفه به مسیر نایژهها کمک میشود تا ترشحات درون آنها درکمترین حالت ممکن قرار گیرد و تحریکات عضلات درگیر به حداقل برسد. در ادامه به راههای درمان سرفه از جمله درمانهای شیمیایی و گیاهی میپردازیم.
راه های درمان سرفه با داروهای شیمیایی
داروهای مختلفی در بازار موجود است که توسط پزشکان برای درمان سرفه استفاده میشود:
- داروهای بی حس کننده: این داروها در حالتهای مختلف مانند قرصهای که به صورت مکیدنی هستند، انواع غرغرهها و اسپریهای دارای لیدوکایین، بنزوکایین و یا بی حس کنندههای فنلی. شربتهایی مانند آنتی هیستامین و دیفن هیدرامین نیز دارای خواص بی حس کننده هستند و غرغره آنها در گلو باعث کمی احساس آرامش و تسکین در گلو میشود.
- داروهای خلط آور (اکسپکتورانتها) : ترکیبات خلط آور که معمولا دارای گایا فنزین هستند با رقیق کردن موکوس و بیشتر کردن حجم خلط باعث خارج شدن ترشحات گلو میشوند.
- داروهای آنتی هیستامین: آنتیهیستامینها ترشحات را خشک کرده و یا این روش تولید خلط را کاهش داده و باعث باز شدن مجاری تنفسی و کم شدن سرفه میشوند.
- داروهای مهارکننده: داروهایی مانند دکسترومتورفان را شامل میشوند که این داروها از طریق سیستم عصبی مرکزی ، از سرفه جلوگیری میکنند.
راه های درمان خانگی سرفه با داروهای گیاهی (مواد طبیعی)
1. پیاز
بخار پیاز برای کاهش سرفه به شدت تاثیرگذار میباشد. از پیاز برای تهیه کردن شربت سرفه میتوان استفاده کرد به این صورت که آب لیمو ترش تازه را با عسل و پیاز رنده شده درون یک قوری آب جوش ریخته و در قوری را بگذارید و حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد. بعد آن را صاف کنید و به فاصله هر یک ساعت یک قاشق غذاخوری از آن میل کنید.
بیشتر بدانید: خواص پیاز و کاربردهای درمانی بی نظیر آن
2. زنجبیل
برای استفاده از زنجبیل برای درمان سرفه، مقداری زنجبیل را له کنید و یا ریز خورد کنید و کمی پودر دارچین به آن اضافه کرده و سپس در یک فنجان آب داغ بریزید. در طول شبانه روز کم کم آن را میل کنید.
3. سیر
روش استفاده از سیر برای درمان سرفه به این صورت است که 2 حبه سیر را در باید در آب بجوشانید و یک قاشق پونه به آن اضافه کنید. بعد از آنکه دمای مایع به دماب اتاق نزدیک شد مقداری عسل به آن اضافه کرده و بنوشید. در مجموع، استفاده از سیر در غذاها باعث کاهش مشکلات تنفسی و گلو میشود.
4. زردچوبه
یکی از راههای استفاده از زردچوبه به منظور بهبود سرفه مخلوط کردن آن با زنیان است به این روش که از هر کدام یک قاشق چایخوری در یک فنجان آب ریخته و بجوشانید تا حجم آب آن به نصف برسد سپس چند قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کرده و 2 بار در روز از آن میل کنید.
5. میخک
کافی است آن را با عسل مخلوط کرده و به مدت شب تا صبح در یخچال بگذارید. صبح میخکها را جدا کنید واز عسل اندازه یک قاشق غذاخوری بخورید.
6. غرغره کردن آب نمک ولرم
مقداری نمک را درون یک لیوان آب ولرم بریزید و با غرغره کردن گلوی خود را شستشو دهید. چندبار در روز این کار را تکرار کنید.
7. دستگاه بخور
برای درمان سرفه به خصوص در فصول سرما دستگاه بخور به میزانی زیادی کمک دهنده و حتی پیشگیری کننده است.
بیشتر بدانید: تفاوت دستگاه بخور گرم و سرد چیست؟
8. آویشن
آویشن باعث باز شدن مجاری تنفسی و هوایی است و خواص ضد انقباضی و ضد میکروبی دارد. برای استفاده از آویشن در درمان سرفه آن را با مقداری نعناع و شیرین بیان مخلوط کنید فقط کافی است از هرکدام 2 قاشق چایخوری در یک فنجان ریخته و درب آن را گذاشته و بگذارید به مدت نیم ساعت خیس بخورد. سپس محلول را صاف کنید و نصف فنجان عسل به آن اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا آرام با یک دیگرمخوط شوند. هر زمان که احساس گلو درد و سرفه داشتید از این مخلوز مقداری مصرف کنید.
9. فلفل قرمز
فلفل قرمز به علت داشتن طبع گرم درمان مفیدی برای سرفه و سرماخوردگی میباشد. شربتی که باید با فلفل قرمز برای درمان این مشکل تهیه کنید به قاشق چایخوری فلفل قرمز، یک قاشق غذاخوری عسل،2 قاشق غذاخوری آب، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک چهارم قاشق چایخوری زنجبیل پودر شده دارد. این شربت را روزی 2 بار میل کنید.
10. لیمو
لیمو را با عسل بجوشانید و یک شربت ساده درست کنید. با توجه به شدت سرفه، این مخلوط را میتوانید بصورت روزانه مصرف کنید.
11. بادام
5 عدد بادام را به مدت زمان 8 ساعت خیسانده و خمیری نرم از آن تهیه کنید. پس از آن یک قاشق چایخوری کره اضافه کرده و 3 بار در روز میل کنید.
12. آب هویج
از 4 عدد هویج تازه آب هویج تهیه و با مقداری آب رقیق کنید. به منظور بهبود سریع سرفه، چهار بار در روز از آن بنوشید. همچنین میتوانید یک قاشق چای خوری عسل نیز در آب هویج حل کنید.
13. گلابی آب پز با دارچین
چند گلابی را بشویید و از درازا به دو قسمت برش بدهید سپس پودر دارچین روی آنها بپاشید. پس از آن، یک ظرف متوسط را تا نیمه با آب پر کنید و گلابیها را درون آن بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی که پخته و نرم شوند به طوریکه پوست آنها به راحتی جدا شود و سپس میل کنید.
14. چای گیاهی
درمان سرفه با چای گیاهی بسیار مفید و موثر است. گیاهانی مانند ریشه شیرین بیان، برگهای مریم گلی و نارون را در آب بریزید و بگذارید 20 دقیقه بجوشد و به هر کدام از آنها هنگام نوشیدن 1 قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید.
بیشتر بدانید: معرفی انواع دمنوش های گیاهی
15. گل ختمی
گل ختمی خشک شده را در یک فنجان آب داغ خیسانده و 3 بار در روز میل کنید. این دمنوش خلطها و موکوسهای ریه را به آسانی خارج میکند.
16. شیر و عسل
مخلوط شیر و عسل دردهای قفسه سینه را که با سرفه بوجود می آید را به صورت قابل توجهی کاهش می دهد. بهتر است آن را به صورت گرم و هرشب قبل از خواب مصرف کنید.
17. ماساژ قفسه سینه و گلو با روغن های گیاهی
بهتر است به جای استفاده از کرمها و پمادهای شیمیایی برای ماساژ قفسه سین خود، از روغنهای گیاهی مانند روغن مریم گلی، روغن اکالیپتوس، روغن نعناع و روغن زیتون استفاده کنید به این صورت که آن را روی قفسه سینه و گلوی خود مالیده و به آرامی ماساژ دهید.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست