یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

بررسی تابع تقاضای واردات در اقتصاد ایران بر اساس روش حداقل نمودن هزینه


بررسی تابع تقاضای واردات در اقتصاد ایران بر اساس روش حداقل نمودن هزینه

در این مطالعه بمنظور بررسی ساختار تجارت خارجی, دو فرضیه اساسی در باره وجود رابطه جانشینی بین واردات و خدمات سرمایه ای و واردات و نیروی کار, آزمون شده است

در این مطالعه بمنظور بررسی ساختار تجارت خارجی، دو فرضیه اساسی در باره وجود رابطه جانشینی بین واردات و خدمات سرمایه ای و واردات و نیروی کار، آزمون شده است. برای آزمون فرضیه های فوق از تابع هزینه ترانزلوگ دوستانده ای (کالاهای مصرفی و سرمایه ای)، سه نهاده ای (نیروی کار، سرمایه و واردات)، استفاده شده که واردات را بعنوان یک عامل تولید به عوامل تولید نیروی کار و سرمایه اضافه نموده است؛ سپس بر اساس روش حداقل مربعات سه مرحله ای تکراری و برآورد معادله های سهم هزینه و درآمد، کششهای جانشینی آلن- اوزاوا و قیمتی تقاضا برای عوامل تولید برآورد شده اند.

نتایج حاصل از این مطالعه، نشان می دهد که رابطه جانشینی بین عوامل تولید، یعنی واردات و خدمات سرمایه ای، واردات و نیروی کار، خدمات سرمایه ای و نیروی کار، از نظر عددی، مقادیر کوچکی هستند و دو عامل نیروی کار و سرمایه، جانشین ضعیفی برای واردات می باشند. روند رابطه جانشینی بین عوامل تولید حاکی از این واقعیت است که اقتصاد کشور تحت الشعاع درآمدهای نفتی بوده و کشش های جانشینی محاسبه شده بین عوامل تولید به شدت از نوسانهای ناشی از بحرانهای نفتی متاثر هستند.

عنوان فایل
بررسی تابع تقاضای واردات در اقتصاد ایران (بر اساس روش حداقل نمودن هزینه) application/pdf
varedat dar iran.pdf
474 KB
دانلود

سهیلا پروین

مهران یوسفی