چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
موارد مصرف قرص لوتیراستام چیست؟
تشنج و صرع از بیماریهای عصبی است که با مصرف دارو میتوان آن را کنترل کرد و تعداد دفعات حمله را به حداقل رساند. به این منظور داروهایی همچون قرص کاربامازپین و قرص والپرت سدیم وجود دارند. قرص لوتیراستام یکی دیگر از این داروهاست که در ادامه قصد داریم با موارد مصرف و عوارض احتمالی آن آشنا شویم.
قرص لوتیراستام چیست؟
قرص لوتیراستام (Levetiracetam) یک دارو ضد صرع است که معمولا برای درمان تشنجهای جزئی، تشنجهای میوکلونیک و تشنجهای تونیک کلونیک تعمیم یافته استفاده میشود. توجه داشته باشید که این دارو صرع را درمان نمیکند و تا زمانی که به مصرف آن ادامه بدهید تشنج را کنترل میکند. تشنج یک حمله عصبی ناشی از اختلال در فعالیت الكتریكی مغز میباشد و بصورت حرکات غیر ارادی در بدن، چشمها و بخشهای مختلف بدن بروز میكند. این علایم میتواند عوارضی در پی داشته باشد و منجر به تغییرات در رفتار، احساسات، هوشیاری و سایر تواناییهای ذهنی گردد از این رو کنترل و پیشگیری از بروز این حملات در مبتلایان به صرع بسیار حائز اهمیت است. لوتیراستام با کاهش جریان الکتریکی غیر طبیعی سلولهای مغزی به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد صرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده میشود.این دارو به اشکال قرص، محلول خوراکی و محلول تزریقی وجود دارد.
موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:
موارد مصرف | حملات تشنجی صرع نسبی |
عوارض | گیجی، افسردگی، تمایلات خودکشی، خواب آلودگی، عفونت، ضعف، آنمی، استفراغ، سردرد، افزایش فشار خون، رفتارهای غیر طبیعی همچون آشفتگی، اضطراب، بی تفاوتی (عدم علاقه)، شخصیت مسخ شده، افسردگی، تغییرات احساسی، خشم، نگرانی، اختلال شخصیتی و تحریکپذیری |
تداخل دارویی | سولامر، کتورالک، ارلیستات، کاربامازپین، داروهای آنتیهیستامین، بنزودیازپینها، اپیوئیدها، ضد افسردگیهای سه حلقهای، داروهای خواب آور و الکل |
توجه: داروهای ضد صرع، از جمله لوتیراستام، خطر ابتلا به افکار و رفتار خودکشی را افزایش میدهند. به همین منظور بیماران تحت درمان با این دارو باید تحت نظارت قرار بگیرند.
مقدار و نحوه مصرف
از آنجا که داروی لوتیراستام بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد، توصیه میشود آن را مطابق دستور پزشک مصرف نمایید. در صورتی که این دارو دو نوبت در روز برای شما تجویز شده است، بهترین زمان مصرف آن صبحها و عصرها میباشد. به طور معمول برای کنترل حملات تشنجی و صرع نسبی در بزرگسالان مقدار مصرف دارو 500 میلیگرم لوتیراستام خوراکی یا وریدی، روزانه دو بار و حداکثر دوز لوتیراستام 3000 میلیگرم روزانه میباشد.
توجه: مقدار مصرف دارو در کودکان با توجه به شرایط، سن و وزن آنها توسط پزشک محاسبه میشود.
نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
- این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و میتوان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.
- موقع نشستن و ايستادن به دليل احتمال افتادن بيمار بايد دقت بيشتری داشته باشد.
- از انجام فعالیتهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند در طول درمان با داروی لوتیراستام اجتناب کنید.
- در صورت بارداری یا اقدام به بارداری پزشک خود را مطلع نمایید.
- لواتیراستام میتواند مقدار شیر مادر را در برخی خانمها کاهش دهد بنابراین در این دوره با مشورت پزش این دارو را مصرف کنید.
- اگر در طول مصرف داروی لوتیراستام دچار راش شدید با پزشک تماس بگیرید.
- در صورت سابقه مشکلات کلیوی، کبدی و حساسیت دارویی به پزشک خود اطلاع دهید.
- قطع اين دارو بايد بصورت تدريجي و تحت نظر پزشک انجام شود.
- گرچه ممکن است در چند هفته ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود، با این حال درمان خود را ادامه دهید و طبق برنامه منظم به پزشک خود مراجعه کنید.
توصیهها و مراقبتهای پرستاری
- جویز دارو در بیماران با نارسایی کبدی شدید و نیز در بیماران با نارسایی کلیوی و یا تحت دیالیز باید با احتیاط و تعدیل دوز صورت گیرد.
- در حین درمان با لوتیراستام عملکرد کلیه، سی بی سی، مقدار هموگلوبین و مقدار مصرف و دفع مایعات باید بررسی شود.
- در طول درمان با داروی لوتیراستام وضعیت ذهنی بیمار را مورد توجه قرار دهید.
- در طول درمان با داروی لوتیراستام حملات تشنجی را مورد بررسی قرار دهید (مدت، شدت، نوع حمله، عوامل تشدید کننده، عوامل تسکین دهنده)
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست