پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
قرص آتورواستاتین و کاهش کلسترول خون (عوارض قرص آتورواستاتین)
داشتن اطلاعات کافی قبل از مصرف هر دارو و با هر ترکیب شیمیایی یکی از موارد لازم و ضروری است. در این مقاله از مجله "ستاره" به بررسی قرص آتورواستاتین و همچنین موارد مصرف و عوارض آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
آتورواستاتین یکی از داروهای درمانی چربی خون بالا میباشد. درواقع این دارو سطح چربی بد در خون را کاهش میدهد و به همین دلیل خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله سکته قلبی را کاهش میدهد. علاوه بر این خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی و یا عوارض قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو، بیماری عروق کرونر قلب و یا دیگر عوامل خطر را کاهش میدهد.
این دارو برای درمان بیماری بزرگسالان و کودکان بالای ۱۰ سال تجویز میشود و به صورت قرص ۱۰، ۲۰، ۴۰ و ۸۰ میلیگرمی وجود دارد.
قرص آتورواستاتین چیست؟
آتورواستاتین (Atorvastatin) به عنوان کاهشدهنده کلسترول بد خون تجویز میشود. هرچند تاثیر اصلی آتورواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تریگلیسرید خون را نیز کاهش میدهد. آتورواستاتین به سرعت از طریق مجرای گوارش جذب میشود. نیمه عمر دارو حدود ۱۴ ساعت بوده وعمدتا از طریق مدفوع دفع میشود.آتورواستاتین یکی از داروهای درمانی چربی خون بالا میباشد. درواقع این دارو سطح چربی بد در خون را کاهش میدهد و به همین دلیل خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله سکته قلبی را کاهش میدهد. علاوه بر این خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی و یا عوارض قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو، بیماری عروق کرونر قلب و یا دیگر عوامل خطر را کاهش میدهد.
این دارو برای درمان بیماری بزرگسالان و کودکان بالای ۱۰ سال تجویز میشود و به صورت قرص ۱۰، ۲۰، ۴۰ و ۸۰ میلیگرمی وجود دارد.
موارد مصرف ، عوارض و اختلال دارویی
موارد مصرف | درمان هیپرکلسترولمی کاهش چربی خون کاهش تریگلیسرید خون |
عوارض | سردرد، ضایعات پوستی، اسهال، تهوع، دل درد |
اختلال دارویی | سیکلوسپورین، ژمفیبروزیل، ریتوناویر، سیکلوسپورین، اریترومایسین، آنتیاسیدها، نیاسین |
عوارض شایع و جدی
اگر شما پس از مصرف این دارو دچار هر یک از عارضه های جدی زیر شدید٬ مصرف این دارو را متوقف نموده و سریعا با پزشک خود تماس گرفته و او را در جریان قرار دهید:درد عضلانی، حساسیت به لمس، و یا ضعف. گیجی، مشکلات حافظه، تب، خستگی غیر معمول، ادرار تیره رنگ، تورم، افزایش وزن، ادرار کمتر از حد معمول، افزایش تشنگی، افزایش ادرار، گرسنگی، خشکی دهان، بوی نفسهای میوهای، خوابآلودگی، خشکی پوست، تاری دید، از دست دادن وزن، درد بالای معده، خارش، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع سفالی رنگ، یرقان (زردی پوست و چشم). میزان مصرف این دارو باید طبق نظر پزشک تعیین گردد.
چنانچه مبتلا به کلسترول بالای خون هستید پیشنهاد می کنیم از مواد غذایی طبیعی برای کاهش آن استفاده کنید. در لینک زیر به معرفی این مواد غذایی پرداخته ایم.
مواد غذایی مفید برای کاهش کلسترول بد خون یا LDL
نکاتی که در رابطه با مصرف قرص آتورواستاتین باید بدانید
- علاوه بر داشتن یک رژیم غذایی مناسب کم کلسترول و کم چرب، تغییر در شیوه زندگی شامل ورزش، از دست دادن وزن در صورت اضافه وزن و ترک سیگار ممکن است به تاثیر این دارو بهتر کمک کند.
- در تعداد بسیار کمی از افراد آتورواستاتین ممکن است باعث مشکلات حافظه خفیف یا سردرگمی شود. اگر این عوارض نادر رخ داد با دکتر خود صحبت کنید.
- به ندرت، استاتین ها ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن دیابت شود با دکتر خود در مورد فواید و خطرات دارو گفتگو صحبت کنید.
- مصرف همزمان با آب گریپ فروت باعث افزایش سطح خونی دارو و سمیت ناشی از آن میشود.
- این دارو در بیماران با سابقه بیماری کبدی یا مصرف زیاد الکل باید با احتیاط مصرف شود.
- این دارو در دوران بارداری نباید استفاده شود زیرا آتورواستاتین ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب برساند.
- بیماران باید حین درمان از رژیمهای غذایی کم کلسترول استفاده کنند.
- آتورواستاتین ممکن است به شیر مادر منتقل شود و میتواند به کودک شیرخوار آسیب برساند. بنابراین شما هرگز نباید در دوران شیردهی از این دارو استفاده نمایید.
توصیهها و مراقبتهای پرستاری
- حتی اگر شما احساس خوبی دارید مصرف آتورواستاتین را ادامه دهید و بدون صحبت کردن با دکتر خود دارو را قطع نکنید.- تنها زمانی که سایر اقدامات غیر دارویی جهت کاهش چربی خون مؤثر نباشند، دارو را استفاده کنید.
- در افراد با سابقه بیماریهای کبدی دارو طبق نظز پزشک مصرف شود.
- در مصرف بیش از حد این دارو ، احتمال بروز عوارض گوارشی وجود دارد.
- قبل از تجویز دارو باید آزمایشهای چربی خون و کارکرد کبدی انجام شود.
- در صورت بروز درد عضلانی، ضعف و تب موارد را به پزشک خود اطلاع دهید.
- ضمن مصرف این دارو، از الکل استفاده نکنید.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست