جمعه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / 9 May, 2025
طرز تهیه پیراشکی گوشت با سس مخصوص + طرز تهیه خمیر پیراشکی
پیراشکی انواع مختلفی دارد که ما در اینجا قصد داریم طرز تهیه پیراشکی با گوشت ریشریش شده گوسفندی را به شما آموزش دهیم. شما میتوانید در صورت تمایل به جای استفاده از گوشت گوسفندی، از گوشت مرغ نیز استفاده کنید و یا سوسیس خانگی و کالباس خانگی را جایگزین گوشت نمایید. برای تهیه پیراشکی گوشت ابتدا میبایست خمیر آن را آماده کنیم. پس از آماده شدن خمیر، گوشت و مواد داخل آن را درست کرده و در مرحله آخر سس زرینه یا رومال آن را تهیه میکنیم.
مرحله اول: طرز تهیهی خمیر پیراشکی گوشت
مواد لازم خمیر پیراشکی
تخم مرغ | 2 عدد |
شیر | 1/4 پیمانه |
روغن مایع | 1/4 پیمانه |
نمک | 1/4 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1/4 قاشق چای خوری |
آرد سفید | به میزانی که خمیر به دست نچسبد |
طرز تهیه خمیر پیراشکی
- زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید.
- زرده ها را به کمک چنگال و یا مفتول سیمی بزنید و به تدریج 1/4 پیمانه شیر را به آن بیفزایید.
- در این مرحله روغن مایع، نمک و بکینگ پودر را به شیر و زرده ها اضافه کنید.
- آرد را آرام آرام به مخلوط بالا ا ضافه کنید تا جایی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد.
- خمیر را کمی ورز دهید و درون یخچال به مدت یک ساعت استراحت دهید.
در حین تهیه خمیر پیراشکی میبایست مواد زیر را مدنظر قرار دهید:
- خمیر را نباید بیش از حد سنگین کرد زیرا در این صورت خمیری سفت و نامطلوب خواهید داشت.
- خمیر هایی که در ساختار اولیه آنها از بکینگ پودر استفاده شده را باید درون یخچال استراحت بدهید.
- میزان روغن بکار رفته در تهیهی این خمیر به قدر کافی میباشد. در صورت تمایل میتوانید به جای سرخکردن پیراشکیها، آنها را درون فر طبخ کنید و استفاده از روغن را به حداقل برسانید.
مرحله دوم: طرز تهیهی گوشت پیراشکی
مواد لازم پیراشکی گوشت
گوشت ران بدون استخوان | 250 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
نمک، فلفل، زعفران | به مقدار لازم |
جعفری | 1/4 پیمانه |
پنیر پیتزا | 250 گرم |
1. ابتدا گوشت را با پیاز و ادویهجات (نمک، فلفل، پاپریکا و آبلیموی تازه) به طور کامل بپزید تا نرم شود و پس از سردشدن، آن را به صورت ریشریش شده درآورید.
2. خمیر را به کمک وردنه روی سطح کار به قطر تقریبی نیمسانتیمتر باز کنید و به کمک رینگ به صورت دایرهای برش بزنید و از مواد گوشتی پر کنید.

3. مقداری جعفری خردشده و پنیر به آن اضافه کنید و به کمک چنگال خمیر را ببندید و درون روغن سرخ کنید. (در صورت تمایل میتوانید از زرینه برای زیباتر شدن رنگ پیراشکیها استفاده کنید. و آنها را در طبقه ی وسط فر با دمای 180 درجه به مدت 25 دقیقه طبخ نمایید.)
4. پیراشکیهای آماده شده را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود و با سس قرمز و یا سس آواکادو سرو کنید.

میتوانید خمیر پیراشکی را به روشی متفاوت و با استفاده از آرد و ماست و ... نیز تهیه کنید.
یکی از مهمترین عوامل خوشمزه شدن پیراشکی ها مواد یا سسی است که در آخرین مرحله و پس از پیچیدن پیراشکیها به آنها اضافه میشود. در ادامه طرز تهیه نوعی زرینه یا رومال برای این پیراشکی گوشت آورده شده است.
مرحله سوم: طرز تهیه رومال یا سس پیراشکی گوشت
زرده تخم مرغ، شیر، زعفران و پودر قند را با هم مخلوط کنید و به کمک قلممو روی پیراشکیها بمالید.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست