یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه آرد سوخاری خانگی به چند روش
"آرد سوخاري" معمولا از نانهاي حجيم مثل نان باگت تهيه ميشود. در کارخانجات، این نانها به نحوي حرارت ميبينند که رطوبت آنها کاملا گرفته شده و به صورت خشک درميآيند. در واقع، آرد سوخاري و نان سوخاري دو محصول از يک خانواده هستند که در اثر حرارت مجدد، رطوبت خود را از دست داده و خشک، قهوهای و برشته ميشود.
تبدیل اين نان خشک شده به آرد در نهایت منجر به تولید آرد سوخاری میشود.
برای تولید آرد سوخاری کارخانهای، نانهاي تستي که براي فروش به بازار رفته اما به فروش نرسیدهاند، اگرچه دچار فساد نشده ولي به دليل بياتشدن ديگر به شکل نان قابليت مصرف نداشته باشند را دوباره به کارخانه باز ميگردانند و مجددا آنها را روانه فر ميکنند تا به صورت خشک شده درآيند. اين اتفاق در مورد نانهايي که قالب آنها دچار اشکال شده نيز رخ ميدهد. پس از اين مرحله، آنها را آسياب و به شکل آرد سوخاري بسته بندي و روانه بازار ميکنند.
همانطور که گفته شد، روند تهیه آرد سوخاری بسیار ساده است و در واقع از سه مرحله خشک کردن، آسیبا کردن و بسته بندی تشکیل میشود. به همین دلیل شما به راحتی میتوانید در منزل این فرآورده را تهیه کنید و برای انواع غذاهای سوخاری، کتلت، ناگت، ماهی و ... از آرد سوخاری خانگی خودتان استفاده کنید.
نکتهای که درباره تولید آرد سوخاری توضیح دادهشد بسیار کلی بود. در ادامه این مطلب ما قصد داریم چند روش متفاوت برای تهیه این محصول را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در منزل یک"آرد سوخاری خانگی" باکیفیت با ادویهجات دلخواه خود تهیه کنید. با ما همراه باشید.
مواد لازم و طرز تهیه آرد سوخاری خانگی طعم دار (روش اول):
انواع نان حجیم و خمیر داخل نان | به مقدار لازم |
نمک، ادویه (دلخواه) | به میزان لازم |
- برای تهیه آرد سوخاری خانگی به روش اول باید تکههای سالم نانهای حجیم مثل نان باگت، خمیر داخل نان، نان تست، نان جو، نان چند غله و ... که بیات شده اما بدون کپک و سالم هستند را با دست به تکههای کوچک تقسیم کنید و آنها را کف سینی بزرگی ریخته و در جایی قرار دهید تا کاملا خشک شود.
- وقتی تکههای نان کاملا خشک شدند، آنها را داخل آسیاب یا بلندر بریزید تا کاملا پودر شوند.
- بعد از پودر شدن تکههای نان، آنها را از صافی رد کنید و تکههای درشت را دوباره آسیاب کنید.
- وقتی به بافت مورد نظر رسیدید، آرد به دست آمده را داخل ظرفی ریخته و به آنها مقداری نمک، فلفل، زردچوبه، پودر پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن، کاری و یا هر ادویه دیگری که دوست دارید اضافه کنید.
- حالا آرد را به همراه ادویهها داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم، کمی تفت دهید تا رنگ آنها قهوهای شود.
- سپس آرد سوخاری آماده شده را بعد از خنک شدن، داخل ظرف شیشهای تمیز، خشک و دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
- از این آرد برای تهیه غذاهای سوخاری، کتلت، کروکت و ... استفاده کنید.
مواد لازم و طرز تهیه آرد سوخاری لیمویی (روش دوم):
نان تست | 250 گرم |
زست لیمو | 3 ق غذاخوری |
مریم گلی تازه | 5 ق غذاخوری |
نمک درشت | 1.5 ق چایخوری |
فلفل آسیابشده | به میزان لازم |
- برای تهیه آرد سوخاری به روش دوم همانطور که در مواد اولیه میبینید، مواد جدیدی مانند مریم گلی و زست لیمو یا اسانس لیمو نیز به کار میرود. برای شروع کار، تکههای نان تست کاملا خشک را داخل مخلوط کن یا آسیاب بریزید تا ریز شود.
- خردههای نان تست را به یک کاسه بزرگ منتقل نموده و پوست لیموی رنده شده یا زست لیمو به اضافه مریم گلی تازه را به آنها اضافه نموده و هم بزنید.
- حالا نمک و فلفل را اضافه کنید و تمام.
- برای تهیه غذاهای سوخاری مانند فیله مرغ سوخاری، میگو سوخاری، ماهی سوخاری و ... کافی است تکههای فیله مرغ، ماهی ومیگو را اول در آرد و سپس تخم مرغ زده و پس از آن در پودر سوخاری ادویهداری که خودتان تهیه کردید، بغلتانید.
- اگر مقداری پودر سوخاری اضافه ماند؛ میتوانید آن را به مدت 1 ماه در فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه آرد سوخاری خانگی در فر (روش سوم):
برای تهیه آرد سوخاری به روش سوم به هیچ ادویهای نیاز ندارید. تنها کاری که باید بکنید این است که تکههایی از هر نوع نان حجیم یا غیر حجیم را که بیات شده و مناسب خوردن نیستند، را تکهتکه کرده و داخل سيني فر قرار دهید و حدود 15 تا 20 دقیقه فر را با دمای 150-160 درجه سانتیگراد روشن کنید.
نانها در این مرحله نیازی به تغییر رنگ ندارند و همین که کاملا سفت و خشک بشودن و وقتی که به آنها دست ميزنيد نرم نباشند کافی است.
وقتی نانها حسابی برشته شدند، آنها را از فر درآورده و کمی صبر کنید تا خنک شوند.
معمولا نانی که داخل فر تست ميشود، چنان پوک و ترد است که با دست هم ميتوانيد به سادگی آنها را به اندازه دلخواه پودر کنيد.
برای پودر کردن نانهای تست شده از یکی از راههای زیر که مطلوبتان است استفاده کنید:
- پودر کردن با دستگاه: مناسب برای مرحله اول سوخاری کردن مواد غذایی
- ريز و درشت با دست: برای مرحله نهایی تهیه غذاهای کرانچی
بعد از آماده کردن آرد سوخاری خانگی به هر روشی که راحتتر بودید، میتوانید ادویههای دلخواه خود را به آرد اضافه کرده و آرد را داخل ظرف دردار یا زیپ لاک قرار دهید و داخل یخچال نکهداری کنید. همچنین میتوانید آرد را به صورت ساده نگهداری کنید و در زمان استفاده، انواع ادویهجات را به آن اضافه کنید. این به سلیقه شما بستگی دارد.
چند نکته درباره تهیه آرد سوخاری خانگی:
- برای تهیه آرد سوخاری از نانهای معمولی نیز میتوانید استفاده کنید اما آردی که با استفاده از نانهای حجمی تهیه میشود، طعم بهتری دارد.
- بهترين پودر سوخاري پودری است که از کنارههای نان تست تهيه ميشود. همانطور که گفته شد، شما ميتوانيد از نان تست بيات شده کامل هم استفاده کنيد ولي قسمتهای کناری نان، پودر خوشمزهتری به شما میدهد.
- آرد سوخاری خانگی به هر روشی که تهيه شده باشد، بايد آن را درون ظرف دربسته ریخته و در يخچال نگهداري کنيد.
- در بيشتر موارد، تشخيص فساد آرد سوخاری توسط افراد عادی امکان پذير نيست ولي اگر بخواهيم مشخصهای برای اين موضوع در نظر بگيريم، داشتن بوی خاصي که اصطلاحا به بوي "نا" موسوم است به معنای فاسد شدن آرد سوخاری است. اگر آرد سوخاري بوي کهنگی و نا بدهد، بهتر است استفاده نشود.
- توصیه ما به شما این است که آرد سوخاری را به صورت ساده و بدون طعم نگهداری کنيد، چراکه ممکن است داخل هر غذایی، ترکيب متفاوتی به کار برود.
- اگر میخواهید از ادویه در آرد سوخاری استفاده کنید، سعی کنید از ادویهجاتی که تازه سابیده شدهاند استفاده کنید که عطر قویتر و بهتری دارند.
امیدواریم از این نکات آموزشی استفاده لازم را برده باشید و با هر روشی که دوست دارید، بتوانید یک آرد سوخاری خانگی مرغوب،سالم و با کیفیت تهیه کنید و از خوردن غذاهای سوخاری با آردی که خودتان تهیه کردهاید، لذت ببرید. نوش جان.
گروه آشپزی وب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
مجلس شورای اسلامی ایران مجلس صادق زیباکلام انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم دولت انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور رهبر انقلاب
تهران قتل هواشناسی فضای مجازی شهرداری تهران سیل زلزله سازمان هواشناسی پلیس وزارت بهداشت آتش سوزی سلامت
خودرو قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو سایپا گاز حقوق بازنشستگان بورس نمایشگاه نفت ایران خودرو بانک مرکزی
کتاب نمایشگاه کتاب تهران دفاع مقدس نمایشگاه کتاب رضا عطاران کیانوش عیاری سینمای ایران تلویزیون نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سینما سریال کتابخانه
خورشید فناوری تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا حماس روسیه سازمان ملل افغانستان رفح اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال رئال مادرید لیگ برتر هوادار باشگاه پرسپولیس سپاهان لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران بازی تراکتور
هوش مصنوعی همراه اول شفق قطبی دبی ناسا ایلان ماسک نوآوری اپل تبلیغات گوگل طوفان خورشیدی
سرطان درمان و آموزش پزشکی کاهش وزن رژیم غذایی زیبایی فشار خون بارداری توت فرنگی هندوانه