چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه مربای زغال اخته
گیاه زغال اخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشهها رشد میکند و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب میشود و در زبان انگلیسی به آن CORNELIAN CHERRY میگویند. گلهای زغال اخته، زرد رنگ و خوشهای است و میوه ی آن به شکل بیضی و حدودا به اندازه آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه ی آن قرمز بسیار خوش رنگ میباشد.
میوه نرسیده زغال اخته به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است، ولی میوه رسیده آن به رنگ قرمز روشن و خوشمزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولا به صورت تازه مصرف میشود ، ولی به صورت خشکشده مثل آلبالو خشک، مربای زغال اخته، کنسرو، ترشی زغال اخته، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرصهای آنتی اکسیدان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
در اینجا طرز تهیه مربای زغال اخته را به دو روش به شما اموزش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای زغال اخته:زغال اخته 1 کیلوگرم شکر 1 کیلوگرم وانیل- آبلیمو به مقدار کم
طرز تهیه مربای زغال اخته:- برای تهیه مربای زغال اخته مانند هر مربای دیگری ابتدا باید میوهها را خوب شسته و کنار بگذارید تا آب اضافه آنها خارج شود.
- سپس زغال اختههای شستهشده را همراه با شکر به صورت لایهلایه داخل یگ قابلمه بزرگ و جادار بریزید.
- حدود یک استکان آب داخل قابلمه بریزید و قابلمه را حدود یک شب تا صبح داخل یخچال بگذارید تا میوهها آب بیندازند.
- حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا میوهها کمکم نرم شوند و شربت به غلظت برسد.
- کف روی مربا را مرت بگیرید تا شربتی شفاف داشته باشید.
- در صورت تمایل کمی وانیل نیز به مربا اضافه کنید.
مربای زغال اخته ترش و شیرین و خوشمزه شما آماده است. میتوانید این مربای خوشمزه را همراه با چای عصر میل کنید.چند نکته درباره طرز تهیه مربای زغال اخته:
- برای پخت مربای زغال اخته نیازی به گرفتن هسته میوهها نیست.
- مدت پخت این مربا نباید از نیم ساعت بیشتر شود چون باعث تیرگی مربا و شکرکزدن آن میشود.
- اگر از زغال اخته سفت استفاده کردید، حدود یک ربع به مدت پخت اضافه کنید.
- در هنگام پخت درب قابلمه باید باز باشه .
- اضافهکردن وانیل سلیقهای است. اگر طعم اورگانیک دوست دارید وانیل را حذف کنید.
- این مربا همراه با چای و بستنی بسیار دلچسب است و البته شربت آن به عنوان سس برای تزیین خامه، کیک و کاپ کیک مناسب است.
- در یک روش پخت متفاوت شما میتوانید شكر و آب را روی حرارت بگذارید تا قوام بيايد. سپس زغال اخته را به شربت در حال جوش اضافه کنید و به مدت ده دقيقه باهم بجوشانيد.این روش سریعتر است و شکل ظاهری میوهها بهتر حفظ میشود. در صورتی که از این روش استفاده میکنید به حدود 2 لیوان آب نیاز خواهید داشت.
- شیرینی مربا سلیقهاست. از آنجا که زغال اخته تر است میتوانید شکر این مربا را 1.5 برابر در نظر بگیرید اما با 1 برابر هم طعم خوبی خواهد داشت.
امیدواریم این مربای خوش رنگ و خوشمزه را تهیه کرده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
زغال اخته | 1 کیلوگرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
وانیل- آبلیمو | به مقدار کم |
- برای تهیه مربای زغال اخته مانند هر مربای دیگری ابتدا باید میوهها را خوب شسته و کنار بگذارید تا آب اضافه آنها خارج شود.
- سپس زغال اختههای شستهشده را همراه با شکر به صورت لایهلایه داخل یگ قابلمه بزرگ و جادار بریزید.
- حدود یک استکان آب داخل قابلمه بریزید و قابلمه را حدود یک شب تا صبح داخل یخچال بگذارید تا میوهها آب بیندازند.
- حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا میوهها کمکم نرم شوند و شربت به غلظت برسد.
- کف روی مربا را مرت بگیرید تا شربتی شفاف داشته باشید.
- در صورت تمایل کمی وانیل نیز به مربا اضافه کنید.
چند نکته درباره طرز تهیه مربای زغال اخته:
- برای پخت مربای زغال اخته نیازی به گرفتن هسته میوهها نیست.
- مدت پخت این مربا نباید از نیم ساعت بیشتر شود چون باعث تیرگی مربا و شکرکزدن آن میشود.
- اگر از زغال اخته سفت استفاده کردید، حدود یک ربع به مدت پخت اضافه کنید.
- در هنگام پخت درب قابلمه باید باز باشه .
- اضافهکردن وانیل سلیقهای است. اگر طعم اورگانیک دوست دارید وانیل را حذف کنید.
- این مربا همراه با چای و بستنی بسیار دلچسب است و البته شربت آن به عنوان سس برای تزیین خامه، کیک و کاپ کیک مناسب است.
- در یک روش پخت متفاوت شما میتوانید شكر و آب را روی حرارت بگذارید تا قوام بيايد. سپس زغال اخته را به شربت در حال جوش اضافه کنید و به مدت ده دقيقه باهم بجوشانيد.این روش سریعتر است و شکل ظاهری میوهها بهتر حفظ میشود. در صورتی که از این روش استفاده میکنید به حدود 2 لیوان آب نیاز خواهید داشت.
- شیرینی مربا سلیقهاست. از آنجا که زغال اخته تر است میتوانید شکر این مربا را 1.5 برابر در نظر بگیرید اما با 1 برابر هم طعم خوبی خواهد داشت.
امیدواریم این مربای خوش رنگ و خوشمزه را تهیه کرده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست