یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

آشنایی با هفت خاصیت بابونه برای درمان بیماری ها


گاهی اوقات برای درمان برخی از بیماری‌ها به دنبال داروهای شیمیایی هستیم که بسیاری از آن‌ها بدون عوارض هم نیستند. جالب است بدانید که طب سنتی در گذشته و حال برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها به کمک بشر آمده است و نتیجه خوبی هم بر جای گذاشته است. بابونه یکی از گیاهانی است که به دلیل خواص دارویی و درمانی که دارد در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. با "ستاره" همراه شوید تا بدانید این گیاه معجزه‌گر برای درمان کدام یک از بیماری‌ها موثر است.


	آشنایی با هفت خاصیت بابونه برای درمان بیماری ها | وب

معرفی گیاه بابونه

بابونه گیاهی است دایمی و کوچک به ارتفاع تقریبا ۳۰ سانتی‌متر دارای بویی معطر که در چمنزارها و اراضی شنی می‌روید. ساقه آن به رنگ سبز مایل به سفید ، برگ‌های آن کوچک متناوب و دارای بریدگی‌های باریک و نامنظم و پوشیده از کرک است. گل‌های آن مجتمع در یک طبق که بطور منفرد در انتهای ساقه گل‌دهنده در تابستان ظاهر می‌شود. در هر طبق گل‌های سفید در اطراف و گل‌های زرد در قسمت وسط قرار دارند.

بابونه از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است و از تقویت‌کننده‌های تلخ به حساب می‌آید. اگرچه خواص بابونه بسیار زیاد است اما به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

خواص دارویی و درمانی گیاه بابونه

اولین خاصیت بابونه : تقویت عمومی بدن
نخستین خاصیت طبی گل بابونه این است که مقوی عمومی بدن مخصوصا مقوی معده است و به هضم غذا کمک می‌کند. بدیهی است هر دارویی که مقوی معده بوده و در هضم غذا تاثیر داشته باشد، مقوی عمومی بدن هم هست، زیرا یکی از علل ضعف بدن، ضعف معده است. ضعف معده باعث کمتر هضم شدن غذاها است که در نتیجه، مقدار کمتری از مواد غذایی جذب بدن می‌شود. اگر می‌خواهید معده شما به مرور و به اندازه کافی تقویت شود، جوشانده یا خیسانده گل بابونه را به مقادیر کم و در فواصل غذاها به طور مکرر تناول نمایید و مطمئن باشید که از آن نتیجه درخشان و مطلوب خواهید گرفت.

مقدار مصرف آن ۱۰ تا ۲۰ گرم گل بابونه در یک لیتر آب جوشان است که باید مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد، آن گاه آن را صاف کرده با کمی شکر شیرین می‌کنند. این مقدار گل بابونه خوراک یک شبانه روز است که بتدریج، در فواصل غذا باید میل شود.

دومین خاصیت بابونه : تقویت قوای جنسی
خوردن پنج گرم ریشه بابونه با سرکه رقیق محرک نیروی جنسی است؛ به این دلیل که ریشه بابونه گرم‌تر و خشک‌تر از گل بابونه است. علاوه بر تقویت نیروی جنسی بابونه یک گیاه آرام‌بخش برای اعصاب است. بنابراین برای رفع بی‌خوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت، کافی است ۱۰ دقیقه قبل از رفتن به رختخواب، یک فنجان چای بابونه نوشید.

سومین خاصیت بابونه : تسکین درد

برای تسکین درد، چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلوط کرده و روی محل‌های دردناک بمالید؛ این عمل شدت درد را کاهش می‌دهد. همچنین از روغن بابونه هم می‌توان برای از بین بردن کمردرد، درد مفاصل و نقرس استفاده کرد. به این منظور باید مقداری از روغن بابونه را روی محل درد مالید.

چهارمین خاصیت بابونه : ضد آکنه و ضد چروک پوست
بابونه برای پوست هم خواص شگفت‌انگیزی دارد. اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای ناراحتی‌های پوستی مانند اگزما، کهیر و خارش سودمند است. علاوه بر این بخور بابونه می‌تواند تاثیر زیادی در جوانسازی و شفافیت پوست و همچنین رفع آکنه‌های پوستی داشته باشد. به این منظور مقداری از گیاه خشک شده بابونه را در یک لیتر آب جوشانده و پوست صورت را با آن بخور می‌دهیم. بهتر است مقداری نعنای تازه هم به آب اضافه کنید.

پنجمین خاصیت بابونه : درمان زخم‌ها
یکی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم و ورم معده است و افراد مبتلا به این مشکلات می‌توانند با استفاده از بابونه سلامتی خود را بازیابند. به این منظور یک لیوان چای غلیظ بابونه، حاوی چهار قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آب جوش، را صبح ناشتا بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و بعد از ۱۵ دقیقه می‌توانید صبحانه خود را میل کنید؛ این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده به کلی شفا یابد.

ششمین خاصیت بابونه : ضد تشنج و ضد میگرن
سومین خاصیت طبی بابونه که هانری لکرک، از پزشکان سرشناس اروپا، مدافع آن است، درمان کردن میگرن و دردهایی است که به مقدار کافی تجویز شود (یک قاشق سوپ خوری گل بابونه در ۱۰۰ میلی‌لیتر آب جوشان، دم کرده و میل کنند). علت از بین رفتن و آرامش درد این است که بابونه اثر بی‌حس‌کنندگی و ضد تشنج دارد.

هفتمین خاصیت بابونه : رفع اختلالات قاعدگی
بابونه در اختلال قاعدگی زنان، بسیار مؤثر است. همچنین در قطع قاعدگی مفید واقع می‌شود. بابونه علاوه بر قاعده‌آور بودن تسكین‌دهنده دردهای عادت ماهیانه است.


	آشنایی با هفت خاصیت بابونه برای درمان بیماری ها | وب

هشدار

مصرف بابونه در بارداری و شیردهی با آلرژی همراه است و باید از مصرف آن در این دوران اجتناب شود. علاوه بر این، از نظر عوارض جانبی، استفاده از بابونه ممکن است به طور نادر باعث ایجاد واکنش‌های خفیف آلرژیک شود و در صورت مصرف بیش از اندازه، علایمی چون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع و استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.

گردآوری: مجله اینترنتی وب