یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق



	طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق | وب


 یکی از نکاتی که در هنگام تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق باید به آن توجه داشته باشید این است که گلابی‌ها بایستی حتما به طور کامل از داغی افتاده باشند چرا که خمیر هزار ورق در مجاورت گرما خیلی زود به روغن خواهد افتاد و ممکن است نتیجه کار مطلوب به نظر نیاید.

جهت آشنایی با طرز تهیه خمیر هزار ورق خانگی به بخش نان‌ها در آشپزی وب مراجعه نمایید.

در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه این دسر میوه‌های دیگر مانند سیب را جایگزین گلابی نمایید.


مواد لازم جهت تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق


گلابی کوچک

4 عدد

خمیر هزار ورق

به میزان لازم

آب

4 پیمانه

شکر

2 پیمانه

عسل

1 پیمانه

چوب دارچین

3- 4 عدد

میخک

6 عدد

وانیل

1/4 قاشق چایخوری

آب‌لیمو تازه

1 قاشق چایخوری



طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق

  1. ابتدا فر را روی درجه حرارت 200 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  2. گلابی‌ها را پوست بکنید و قسمت تهتانی آن‌ها را برش دهید تا کف ظرف ثابت شوند.
  3. در یک قابلمه شکر را در آب با حرارت ملایم حل کنید. پس از حل شدن شکر اجازه دهید شربت چند جوش بخورد. سپس عسل، وانیل، دارچین، آب‌لیمو تازه و میخک را به شربت اضافه کنید و گلابی‌ها را درون آن قرار دهید تا زمانی که گلابی‌ها نرم شوند. مدت زمان تقریبی برای این مرحله حدود 20 دقیقه می‌باشد. البته بسته به میزان سفتی گلابی این مدت زمان متغییر خواهد بود.


	طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق | وب

  1. پس از نرم شدن گلابی‌ها، آن‌ها را از شربت خارج نمایید و اجازه دهید خنک شوند.
  2. در این فاصله شربت را از صافی بگذرانید تا صاف و یکدست شود. سپس یک و نیم پیمانه از شربت را مجددا به روی حرارت منتقل نمایید و اجازه دهید تا قوام آید.
  3. در این مرحله خمیر هزار‌ورق را که مطابق دستورهای پیشین تهیه نموده‌اید را به قطر تقریبی نیم سانتی‌متر و یا کمتر باز کنید و از خمیر برش‌هایی نواری شکل به اندازه یک سانتی‌متر بزنید. و از قسمت بالایی گلابی که سرد شده است شروع به پیچیدن نوارها به دور گلابی‌ها کنید. توجه داشته باشید اگر طول نوار خمیری کمتر از گلابی‌ها بود از آب برای چسباندن لایه‌ها استفاده نمایید.


	طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق | وب

  1. پس از رول کردن گلابی‌ها، گلابی‌ها را درون سینی سرد قرار دهید و به کمک قلم‌مو روی آن‌ها را رومال کنید. برای این منظور یک عدد زرده تخم مرغ، یک قاشق چایخوری شیر و یک قاشق چایخوری پودر قند را به همراه مقداری زعفران با هم مخلوط نمایید.


	طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق | وب

  1. گلابی‌ها را به مدت تقریبی 60 دقیقه در فر که از قبل با درجه حرارت 200 درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید پخت کنید. نکته قابل توجه در مورد زمان پخت این خمیر این است که درجه حرارت فر را می‌بایست در طول این یک ساعت به مرور کم کنید. برای این منظور ابتدا 30 دقیقه با درجه حرارت 200 درجه سانتی‌گراد، سپس درجه حرارت را روی 170 تنظیم نمایید و به مدت 15 دقیقه به فرایند پخت ادامه دهید و به همین منوال در 15 دقیقه پایانی حرارت را کم کنید تا زمانی که پخت کامل صورت بگیرد.

  • مدت زمان پخت این خمیر بسته به نوع فرها متفاوت است.


	طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق | وب

  1. در نهایت گلابی‌ها را بر روی شربت غلیظ‌شده مطابق تصویر سرو نمایید.


از خواص بی‌نظیر گلابی چه می‌دانید؟

  • گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود نیز می‌نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کو‌ه‌های قفقاز می‌باشد. گلابی بعد از سیب مهم‌ترین میوه دانه‌دار دنیا و ایران به شمار می‌آید. گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می‌گویند.
  • گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E و C ، کلسیم، آهن، منیزیم و روی است.

  • گلابی میوه‌ای آبدار و حاوی ویتامین C می‌باشد. لذا، در زیبایی پوست بسیار مؤثر است.
  • از دیگر خواص گلابی ملین بودن آن است.
  • گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می‌شود.
  • همچنین دانه‌های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می‌کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است. این دانه‌ها از جنس سلولز است و در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک می‌کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می‌کند.
  • پوست گلابی در مجاورت نور خورشید قرار دارد. لذا، از نظر ویتامین‌ها غنی‌تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است، لذا نباید هنگام خوردن، پوست آن را جدا کنید.
  • گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است. تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می‌کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می‌توانند از آن بهره زیادی ببرند.
  • گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.
  • گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می‌کند.
  • ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور است که با افزایش جذب کلسیم، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می‌کند.
  • موادی که برای استخوان‌ها مفیدند، برای مغز نیز نافع‌اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه‌هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.
  • مواد موجود در گلابی برای تقویت بدن پس از بیماری‌هایی که نیرو و توان انسان را تحلیل می‌برد، بسیار مفید است. شاید به همین دلیل است که برای بیماران کمپوت گلابی می‌بریم. در دوران نقاهت بیماری‌هایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید، خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید است.
  • گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودن این میوه است.
  • گلابی موجب شادابی و طراوت بدن و پوست می‌شود.
  • گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است، چرا که قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است. شاید به همین دلیل ابوعلی سینا، گلابی یا کمپوت آن را برای اکثر بیماران مجاز دانسته و آن را" شاه میوه" خوانده است.
  • گلابی ترشح بزاق را افزایش می‌دهد، در نتیجه هضم غذا را آسان می‌کند. به همین جهت پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است.
  • فیبر موجود در گلابی لینین است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است.


	طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق | وب


موارد منع مصرف گلابی

  • هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.
  • بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ شکم می‌کند.


گروه آشپزی وب