پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه و دستور پخت باقلوا ترکی با خمیر فیلو



	طرز تهیه و دستور پخت باقلوا ترکی با خمیر فیلو | وب


برای تهیه باقلوا ترکی با خمیر فیلو از انواع مغزها بسته به ذائقه می‌توانید بهره ببرید. میزان طبقات باقلوا نیز کاملا سلیقه‌ای می‌باشد.

جهت آشنایی با طرز تهیه خمیر فیلو به بخش نان‌ها در آشپزی وب مراجعه نمایید.


مواد لازم جهت تهیه باقلوا ترکی با خمیر فیلو

خمیر فیلو

10تا 18 ورق

بادام خام پوست‌کنده

400 گرم

پسته

200 گرم

پودر قند

120 گرم

دارچین

2 قاشق چایخوری

کره ذوب‌شده

1 پیمانه


طرز تهیه باقلوا ترکی با خمیر فیلو

  1. بادام و پسته را به نوبت به کمک میکسر پودر کنید. برای این منظور از 70 گرم پودر قند برای آسیاب کردن بادام و 50 گرم پودر قند برای آسیاب کردن پسته استفاده نمایید. سپس هرکدام را به طور جداگانه با یک قاشق چایخوری مخلوط نمایید و کنار بگذارید.
  2. در این مرحله کره را بر روی بخار کتری ذوب نمایید و کنار بگذارید تا کمی از داغی بیفتد.
  3. کف قالب 30 در 40 را به خوبی با کره چرب کنید. سپس خمیر فیلو مخصوص شیرینی‌پزی را که مطابق دستور پیشین تهیه کرده‌اید و یا به صورت آماده تهیه نموده‌اید آماده کنید. 8 لایه خمیر را به کمک قلم‌مو کاملا کره بمالید و روی هم قرار دهید.
  4. در این مرحله نیمی از بادام پودر‌شده را روی لایه 8 خمیر بریزید و کاملا صاف کنید. به خوبی مغز‌ها را پرس کنید.
  5. مجددا یک لایه خمیر باز کنید و به کره آغشته کنید. سپس یک لایه پسته پودر‌شده بریزید و به خوبی فشار دهید تا کاملا پرس شوند.
  6. لایه دیگری خمیر باز کنید و با قلم‌مو کره روی آن بمالید. مابقی بادام آسیاب‌شده را بریزید و فشار دهید. سپس 8 لایه دیگر خمیر باز کنید و هر لایه را به کره آغشته کنید.
  7. باقلوا را به اندازه‌های دلخواه و شکل دلخواه برش دهید و در فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه پخت کنید. تا زمانی که به رنگ طلایی درآِیند.


مواد لازم جهت تهیه شربت باقلوا ترکی

شکر

200 گرم

آب

1/4 پیمانه

گلاب

1/4 پیمانه

گلوکز

1 قاشق سوپ‌خوری

جوهر‌لیمو

1/4 قاشق چایخوری


طرز تهیه شربت باقلوا ترکی

  1. شکر و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی که ذرات شکر کاملا در آب حل شود.
  2. گلاب و گلوکز را به مخلوط شکر و آب اضافه کنید.
  3. پس از چند جوش جوهر‌لیمو را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید از چوب دارچین، دانه هل و یا زعفران در ساختار این شربت استفاده نمایید.

  • اگر شربت بیش از حد بجوشد، باعث شکرک زدن شربت خواهد شد.


تزیین باقلوا ترکی

  • در این مرحله پس از اینکه باقلوا از داغی افتاد شربت ولرم را به آرامی در چند مرحله به خورد باقلوا دهید و در نهایت با خلال پسته تزیین نمایید.


	طرز تهیه و دستور پخت باقلوا ترکی با خمیر فیلو | وب

  • در صورت تمایل می‌توانید به جای برش‌های لوز شکل، هر لایه خمیر را پس از آغشته کردن به کره و پوشاندن با مقداری مغز به صورت لوله‌ای رول کنید و در نهایت با مغز گردو تزیین نمایید.


	طرز تهیه و دستور پخت باقلوا ترکی با خمیر فیلو | وب

  • همچنین می‌توانید پس از رول کردن به صورت مدور به شکل گل بپیچید و در نهایت با پودر پسته تزیین نمایید.


	طرز تهیه و دستور پخت باقلوا ترکی با خمیر فیلو | وب

  • در صورت تمایل می‌توانید خمیر را به شکل نوار‌های باریک برش بزنید و به شکل مثلثی به روش پیچیدن سمبوسه بپیچید.


گروه آشپزی وب