چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
آشنایی با برند لیوایز؛ پیدایش شلوارهای جین
برند لیوایز که نام تجاری شرکت LEVI STRAUSS & CO است از بزرگترین شرکت های تولید پوشاک در دنیاست. این برند آمریکایی به دلیل تولید شلوارهای جین آبی با کیفیت در دنیا مشهور است. شرکت LEVI STRAUSS & CO علاوه بر لیوایز سه زیرمجموعه دیگر به نام های dockers، signature، denizen نیز دارد.
تاریخچه شکل گیری LEVI STRAUSS & CO
لوی اشتراوس مالک برند تجاری لیوایز متولد آلمان است خانواده لوی اشتراوس در سال 1853 زمانی که تب کشف طلا در آمریکا بسیار داغ بود به مناطق طلا خیز سانفرانسیکو مهاجرت کردند و یک مغازه فروش خشکبار و لوازم مورد نیاز معدن چیان را تاسیس نمودند. لوی اشتراوس پس از کسب شهروندی آمریکا به شهر نیویورک رفت و خود یک مغازه خوار و بار فروشی باز کرد.
در سال 1872 یک خیاط به نام ژاکوب دیویس که به تولید لباس های کار مردانه مشغول بود طرحی را برای افزایش دوام و کیفیت لباس های کار ارائه داد ولی به دلیل این که توانایی مالی پرداخت ثبت این طرح را نداشت از لوی اشتراوس کمک خواست. به این ترتیب لوی و دیویس برای تولید لباس های کار شریک شدند. این دو در سال 1873 شرکت تجاری لیوایس اشتراوس و کمپانی را ثبت کردند.
در سال 1872 یک خیاط به نام ژاکوب دیویس که به تولید لباس های کار مردانه مشغول بود طرحی را برای افزایش دوام و کیفیت لباس های کار ارائه داد ولی به دلیل این که توانایی مالی پرداخت ثبت این طرح را نداشت از لوی اشتراوس کمک خواست. به این ترتیب لوی و دیویس برای تولید لباس های کار شریک شدند. این دو در سال 1873 شرکت تجاری لیوایس اشتراوس و کمپانی را ثبت کردند.
![آشنایی با برند لیوایز؛ پیدایش شلوارهای جین | وب](/web/imgs/34/3/zndjh2.jpeg)
در این سال شرکت مشترک لوی و دیویس تولید لباس های کار با پارچه های اصل دنیم (denim) را آغاز کرد (پارچه دنیم در واقع پارچه ای است که شلوارهای جین از آن دوخته می شود). این سال را می توان سال تولد اولین شلوارهای جین نامید. شرکت اشتراوس و ژاکوب با خرید کارخانه نساجی Amoskeag شروع به تولید اولین سری شلوارهای جین XX کردند. در سال 1890 نام تجاری شلوارهای کمپانی اشتراوس از XX به لیوایز 501 تغییر کرد. این عنوان از شلوارهای لیوایز هنوز هم تولید می شود.
اولین لوگوی شرکت لویس استراویس و کمپانی: اولین لوگوی شرکت لویس استراویس در سال 1886 طراحی شد که به لوگوی دو اسب معروف است که در واقع دوام و ماندگاری باورنکردنی شلوارهای جین لیوایز را به رخ می کشد.
![آشنایی با برند لیوایز؛ پیدایش شلوارهای جین | وب](/web/imgs/34/3/zndjh3.jpeg)
در سال 1902 لوی اشتراوس درگذشت و اداره کمپانی او به دست 4 برادرزاده اش افتاد.
حق انحصاری تولید شلوارهای جین تا بیست سال متعلق به شرکت اشتراوس بود و بعد از اتمام این 20 سال کارخانجات پوشاک شروع به کپی برداری از این محصول پررفدار نمودند.
در سال 1908 برند لیوایز جهانی شد، در این سال برند تجاری این شرکت در ژاپن به ثبت رسید و صادرات محصولات لیوایز به استرالیا و آفریقای جنوبی آغاز شد.
سال 1912 کمپانی LEVI STRAUSS & CO شروع تولید لباس های بچگانه در کمپانی اشتراوس بود و در سال 1918 این کمپانی آمریکایی اولین لباس های زنانه خود را تولید کرد.
در سال 1928 کمپانی LEVI STRAUSS & CO نام لیوایز ( Levi’s) را به عنوان نام تجاری خود انتخاب نمود و به این ترتیب برند لیوایز ایجاد شد.
در سال 1934 زیرمجموعه LADY LEVI’S که به طور تخصصی به تولید لباس های زنانه می پرداخت به لیوایز اضافه شد.
![آشنایی با برند لیوایز؛ پیدایش شلوارهای جین | وب](/web/imgs/34/3/zndjh4.jpeg)
کمپانی LEVI STRAUSS & CO لباس های ورزشکاران آمریکایی را در المپیک سال های 1980 و 1984 تولید کرده است. برند لیوایز با این کار به تبلیغ شلوارهای جین 501 خود پرداخت و محبوبیت زیادی به دست آورد. به این ترییب موفقیت های کمپانی LEVI STRAUSS & CO ادامه یافت و لیوایز به شهرت جهانی رسید. در طی این سال ها سهام کمپانی شرکت LEVI STRAUSS & CO در انحصار خانواده اشتراوس بوده است و یک شرکت خصوصی و خانوادگی باقیمانده است. و اکنون توسط نوادگان لوی اشتراوس اداره می شود.
بیشتر بخوانید:
پیشینه کوتاه برند گپ، غول آمریکایی تولید کننده پوشاک
همکاری نایکی و لیوایز
از سال 2012 برند لیوایز و برند نایکی برای تولید کفش های مخصوص اسکیت شروع به همکاری نمودند. این همکاری به تولید کفش های مخصوص اسکیت ختم نشد و اکنون نتیجه این همکاری علاوه بر تولید کفش، تولید لباس های مخصوص اسکیت نیز هست.
محبوبیت لیوایز در بین بازیگران سینما
بازیگران زیادی علاقمند به پوشیدن لباس هایی با مارک لیوایز بودند که از جمله آن ها می توان به کری گرانت، کلاینت ایستوود، مارلون براندو اشاره نمود. این بازیگران به ستایش لباس های برند لیوایز می پرداختند. مارک همیل بازیگر نقش لوک اسکای واکر در اولین قسمت از فیلم های سینمایی جنگ ستارگان، شلوارهای برند لیوایز را می پوشید. محصولات لیوایز علاوه بر بازیگران سینما مورد توجه خوانندگان راک و پاپ نیز هست، و این باعث افزایش محبوبیت آن در بین جوانان شده است.
قدیمی ترین و گرانترین شلوار جین جهان
قدیمی ترین شلوار جین جهان، شلوار جینی است که در سال 1879 توسط کمپانی LEVI STRAUSS & CO تولید شده است در واقع این شلوار جین جز اولین تولیدات این کمپانی محسوب می شود.
![آشنایی با برند لیوایز؛ پیدایش شلوارهای جین | وب](/web/imgs/34/3/zndjh7.jpeg)
و اما لقب گرانترین شلوار جین جهان، مربوط به شلوار جینی است که در یک معدن قدیمی در نوادای آمریکا کشف شده است و لیوایز در یک حراج خصوصی در eBay این شلوار را به قیمت بیش از 46 هزار دلار خریداری نمود. این شلوار در سال 1880 تولید شده است.
![آشنایی با برند لیوایز؛ پیدایش شلوارهای جین | وب](/web/imgs/34/3/zndjh8.jpeg)
برند لیوایز از محبوب ترین برندهای پوشاک در جهان است. این برند آمریکایی که توسط لوی اشتراوس آلمانی تاسیس شد به دلیل تولید شلوارهای جین آبی در دنیا مشهور شده است اما امروزه به تولید انواع پوشاک برای همه رده های سنی مشغول است.
منابع:
levi
fa.wikipedia
complex
poolnews
گروه مد و پوشاک وب
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست