چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
خورش كدو حلوایی
كدو حلوایی از جمله سبزیجات "پاییزی و زمستانی" است كه در پخت انواع دسرها و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
خورش كدو حلوایی نیز یكی از این غذاهای فصلی و خوشمزه است كه در آن، كدو حلوایی ماده اصلی بوده و به همراه آلو، مزهدار میشود.
در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را بهعنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت میبرند.
مواد لازم:
گوشت خورشی 300 گرم
كدو حلوایی یك كیلوگرم
پیاز متوسط 2 عدد
آلو بخارا 100 گرم
پودر زعفران حل شده در آب یك قاشق سوپخوری
روغن مایع مقداری برای سرخ كردن
رب گوجهفرنگی یك قاشق سوپخوری
دارچین یك قاشق چایخوری سرپُر
نمك و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1- ابتدا كدو را شسته و پس از پوست كندن، به صورت هلالهای كوچك خرد كنید.
سپس یك عدد از پیازها را ریز كرده و در تابهای حاوی روغن سرخ كنید تا كمی طلاییرنگ شود. حالا كدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه كنید و همراه با آن تفت دهید.
2- گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد كنید. سپس داخل قابلمهای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ كنید. در حین سرخشدن پیاز، تكههای گوشت را نیز اضافه كرده و به همراه پیاز تفت دهید.
حالا برای پختن گوشت، دو پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت كم اجاقگاز بپزد.
نكته: برای آنكه گوشت هنگام پخت طعمدار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه كنید.
3- در فاصله پختن گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس كنید. سپس آنها را داخل سبدی آبكشی كنید.
در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجهفرنگی اضافه كرده و همچنان به مدت 2 ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.
نكته: رب را پیش از اضافهكردن به گوشت، كمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد كند.
4- با توجه به اینكه كدو – بهخصوص در صورتی كه تكههای آن ریز و نازك باشد – به سرعت پخته و له میشود، پس از اضافهكردن كدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید.
برای این منظور، باتوجه به اندازه تكههای كدو، یك ربع تا نیمساعت زمان كافی است. در ضمن دارچین و نمك و فلفل را نیز به همراه كدو به غذا اضافه كنید.
نکات:
1- درصورتی كه این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، 2 قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیمو ترش به آن اضافه كنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست