پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آلو


آلو
آلو میوه ای است كه كمابیش در مناطق مختلف پرورش می یابد و دارای انواع مختلف: آلوبخارا، آلوزرد، آلو سیاه، آلوچه و... است. اگر آلو به شكل تازه مصرف شود، خوشمزه تر است اما به صورت خشك شده نیز ماده غذایی مناسبی به شمار می آید.
آلو دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری از جمله ویتامین A، گروه B، ویتامین C و همچنین مینرال های پتاسیم، منیزیم، فسفر و كلسیم است، آلو دارای فیبر بالایی بوده و انواع رنگی آن، سرشار از آنتی اكسیدان های مفید است.
این میوه به دلیل دارا بودن ریز مغذی های بسیار دارای خواص درمانی زیادی نیز هست، آلوی سیاه حرارت درونی را فرو می نشاند و ضد تب و سردردهای صفراوی است.
آلو، مدر، ملین و مفید برای مبتلایان به بیماری نقرس و روماتیسم است، در واقع طبیعی ترین و بهترین و بی خطرترین راه معالجه یبوست و بواسیر، استفاده از اشكال مختلف آلو و آلوی خشك است كه باید آن را به شكل پخته یا خیس كرده، مصرف كنند. در حقیقت خیسانده آلوی خشك به مدت چند ساعت بهترین دارو برای رفع یبوست است و در ضمن عوارض داروهای ملین را نیز ندارد.این میوه سرشار از ویتامین های A، B و C است و برای درمان كم خونی و ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است. همچنین آلو حاوی املاح سالیسیلات است و به طور عمده دارای فعالیت و خواصی شبیه آسپیرین است، املاح سالیسیلات دارای خواص رقیق كردن خون، ضد انعقاد خون، ضد التهاب و دردكشی است و همچنین ممكن است بر پروستا گلایندین ها اثر گذارده و رشد تومور سرطانی را به تأخیر بیندازد.آلو و آب آلو به دلیل دارا بودن اسید فولیك دارای فعالیت ضد ویروسی هستند و زمانی كه میزان اسید فولیك در بدن افراد كاهش می یابد در مقایسه با اشخاصی كه به میزان كافی اسید فولیك در گلبول های قرمز خون دارند، ۵ برابر بیشتر احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد.آلو یكی از میوه هایی است كه مصرف روزانه اش به دلیل حاوی ویتامین C بودن به افراد سیگاری توصیه می شود، برگه آلو ضد سم است و در حفظ سلامتی كبد مؤثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود.
از آنجایی كه این میوه حاوی فسفر است در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تأثیرگذار است و نوشیدن آب آلو در رفع انگل های معده بسیار مؤثر است.هنگام انتخاب آلو به دنبال انواعی باشید كه رنگ خوبی داشته و كمی سفت هستند، اما آلوهایی كه در مقابل فشار اندك، كمی اثر نشان می دهند نیز خوبند. از آلوهایی كه هنگام فشردن خیلی سفت یا خیلی شل هستند و رنگشان خوب نیست یا پوستی چروك یا كبود یا شكسته دارند، اجتناب كنید.
صدف كوه كن
منبع : روزنامه همشهری