قیمت طلا امروز




 قیمت لوبیا چیتی

 روزنامه هفت صبح / ۳۹ ساعت قبل

لوبیا چیتی خلاف جریان آب شنا می‌کند

افزایش عرضه، واردات مناسب، رسیدن محصول داخلی و تغییر رفتار خریداران، قیمت محبوب‌ترین لوبیای بازار را پایین کشید
 لوبیا چیتی خلاف جریان آب شنا می‌کند
هفت صبح|  در روزهایی که قیمت بیشتر کالاهای سفره خانوار مسیر صعودی را طی می‌کند، لوبیا چیتی ساز خودش را می‌زند. بازار این دانه‌های خال‌دار، برخلاف جریان آب حرکت کرده و قیمتش از قله‌های ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومانی فاصله گرفته است. در بعضی بازارها، لوبیا چیتی فله‌ای حوالی ۴۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود و در معاملات عمده حتی ارقام پایین‌تری هم دیده می‌شود.

 

داده‌های بازار عمده‌فروشی در اواخر مرداد نیز قیمت‌هایی حدود ۳۶۴ تا ۴۰۱ هزار تومان را ثبت کرده‌اند. ماجرا وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانیم همین محصول در ماه‌های گذشته یکی از نمادهای گرانی حبوبات بود. در دی‌ماه، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی قیمت لوبیا چیتی ایرانی را حدود ۴۰۰ هزار تومان در عمده‌فروشی و حدود ۴۶۰ هزار تومان برای مصرف‌کننده اعلام کرده بود. در مقطعی نیز قیمت بسته‌های ۹۰۰ گرمی لوبیا چیتی به محدوده‌ای رسید که قیمت هر کیلو معادل آن بیش از ۶۰۰ هزار تومان تمام می‌شد. حالا ورق برگشته است.

  ‌سه ماه، سه علامت کاهشی

اگر چهار ماه گذشته بازار را کنار هم بگذاریم، تصویر روشنی شکل می‌گیرد. در اردیبهشت، گزارش‌های بازار از کاهش ۷ تا ۸ درصدی قیمت بعضی حبوبات از جمله لوبیا چیتی خبر می‌دادند. در خرداد، رئیس هیئت‌مدیره انجمن حبوبات از وضعیت مناسب واردات سخن گفت. به گفته او، حدود ۷۰ درصد بازار حبوبات از تولید داخل تامین می‌شود و برداشت مناسب محصول می‌تواند اثر خود را روی بازار بگذارد.

 

همین مقام صنفی در همان مقطع اعلام کرد که واردات سال جاری مناسب بوده و قیمت حبوبات متناسب با تغییرات تورم و نرخ ارز حرکت کرده است. در تیرماه، افت قیمت جدی‌تر شد. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اعلام کرد قیمت لوبیا چیتی در عمده‌فروشی از حدود ۴۷۰ هزار تومان به ۳۲۰ هزار تومان رسیده است. دلیل این افت را ترکیبی از واردات مناسب، آغاز فصل برداشت و دشواری نگهداری حبوبات در گرمای تابستان عنوان کرد.

 

در همان ماه، ایسنا نیز از افت ۲۵ درصدی قیمت حبوبات در بنکداری خبر داد و نوشت لوبیا در مقطعی از مرز ۵۰۰ هزار تومان در خرده‌فروشی عبور کرده بود، اما در بنکداری بسته به نوع و کیفیت در محدوده ۲۷۵ تا ۳۳۰ هزار تومان عرضه می‌شد. این روند در مرداد هم ادامه پیدا کرد. هرچند میان قیمت فله، عمده‌فروشی و بسته‌بندی فاصله قابل توجهی وجود دارد. برای نمونه، در میانه مرداد قیمت یک برند لوبیا چیتی در بسته‌بندی به حدود ۵۸۰ هزار تومان رسید، در حالی که در بازارهای فله‌ای و عمده ارقام پایین‌تری ثبت شده است.

   واردات آمد، بازار نفس کشید

مهم‌ترین کلید ماجرا را باید در سمت عرضه پیدا کرد. لوبیا چیتی بازاری است که تولید داخلی بخش مهمی از آن را پوشش می‌دهد، اما واردات هم نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. وقتی واردات با تاخیر روبه‌رو شود یا تامین ارز آن دچار مشکل شود، فاصله میان عرضه و تقاضا خیلی سریع خودش را در قیمت نشان می‌دهد.

 

در ماه‌های گذشته دقیقاً همین اتفاق افتاده بود. انجمن واردکنندگان حبوبات از تاخیر چندماهه در تخصیص ارز و تغییر محل تامین ارز واردات انتقاد کرده و این مسائل را از عوامل نوسان قیمت حبوبات دانسته بود. حالا شرایط عرضه تغییر کرده است. واردات مناسب، ورود محموله‌های جدید و رسیدن محصول داخلی به بازار، فشار کمبود را کم کرده‌اند. وقتی فروشنده می‌بیند کالا در دسترس است و محموله بعدی هم در راه است، انگیزه برای قیمت‌گذاری‌های هیجانی کاهش پیدا می‌کند. این همان نقطه‌ای است که بازار لوبیا چیتی از بسیاری از بازارهای خوراکی جدا می‌شود. در بازاری که عرضه فراوان شده، فروشنده برای حفظ مشتری ناچار است قیمت را تعدیل کند.

  گرمای تابستان هم به کمک مصرف‌کننده آمد

یکی از دلایل کمتر دیده‌شده کاهش قیمت، فصل است. حبوبات برخلاف تصور عمومی کالایی نیستند که بتوان هر مقدار از آن را برای مدت طولانی در شرایط نامناسب انبار کرد. رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، در تیرماه گفته بود به دلیل گرمای هوا امکان نگهداری طولانی‌مدت لوبیا وجود ندارد و کالا باید مستمر وارد بازار شود. همین مسئله فشار فروش ایجاد کرده و به افت قیمت منجر شد. 

 

این وضعیت برای بازار یک اثر دومینویی دارد. وقتی بنکدار موجودی بالایی دارد و می‌داند نگهداری کالا در گرمای تابستان هزینه و ریسک دارد، ترجیح می‌دهد سریع‌تر بفروشد. فروش سریع‌تر، رقابت میان عرضه‌کنندگان را بیشتر می‌کند و رقابت هم قیمت را پایین می‌آورد. به زبان ساده، لوبیا چیتی در تابستان به کالایی تبدیل شده که فروشنده برایش دنبال خریدار می‌گردد، نه کالایی که خریدار برای پیدا کردنش باید قیمت بیشتری پیشنهاد دهد.

   محصول تازه هم وارد بازی شد

عامل دوم کاهش قیمت‌ها، برداشت محصول داخلی است. حبوبات در بخش‌هایی از کشور در تابستان وارد فصل برداشت می‌شوند و رسیدن محصول تازه، فشار بازار را کاهش می‌دهد. این اتفاق سابقه هم دارد. شهریور سال گذشته، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران اعلام کرده بود قیمت لوبیا چیتی از حدود ۳۹۰ هزار تومان به ۳۲۰ هزار تومان رسیده و این کاهش را به آغاز برداشت محصول نسبت داده بود.

 

در تیر امسال نیز همین منطق در بازار دیده شد. برداشت محصول در کنار واردات مناسب، عرضه را تقویت کرد و قیمت عمده‌فروشی را پایین آورد. پس بخشی از کاهش قیمت فعلی، اتفاقی فصلی است. بازار با ورود محصول تازه از فشار کمبود فاصله گرفته است.

   ماجرای ۷۰۰ هزار تومان چه بود؟

رسیدن لوبیا چیتی به محدوده ۷۰۰ هزار تومان را باید در زنجیره‌ای از اتفاقات جست‌وجو کرد. کاهش عرضه، افزایش هزینه واردات، تغییرات نرخ ارز و رشد تقاضا برای حبوبات به عنوان جایگزین ارزان‌تر پروتئین‌های حیوانی، همه دست به دست هم دادند. در اسفند ۱۴۰۳ نیز گزارش‌هایی از دو برابر شدن قیمت لوبیا چیتی در مدت سه ماه منتشر شده بود و هم‌زمان رشد قیمت گوشت و مرغ، تقاضا برای حبوبات را بالا برده بود.

 

بعدتر، فاصله میان قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده هم به مسئله‌ای جدی تبدیل شد. معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در آبان سال گذشته گفته بود لوبیا چیتی سر مزرعه بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد، اما محصول با قیمت ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. او واردات را یکی از ابزارهای کنترل بازار در دوره‌های نوسان قیمتی دانسته بود. این فاصله نشان می‌دهد بخشی از جهش قیمت در مسیر مزرعه تا سفره اتفاق افتاده است. جایی میان تولید، جمع‌آوری، حمل‌ونقل، بنکداری، بسته‌بندی و خرده‌فروشی.

   مصرف‌کننده هم عقب نشست

قیمت بالا، رفتار خریدار را تغییر می‌دهد. وقتی لوبیا چیتی به محدوده ۶۰۰ یا ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد، بسیاری از خانواده‌ها انتخاب‌های دیگری را امتحان می‌کنند. لوبیا قرمز، لوبیا سفید، نخود، عدس و دیگر حبوبات. حتی کار به جایی رسید که برخی کارخانه‌های کنسروسازی، کنسرو لوبیا قرمز را جایگزین کنسرو لوبیاچیتی کردند. این تغییر تقاضا در ادامه به زیان خود کالای گران تمام می‌شود. محصولی که مشتری کمتری داشته باشد، برای حفظ سهم بازار باید با قیمت منطقی‌تری عرضه شود.

 

در مرداد، اختلاف میان قیمت لوبیا چیتی و سایر انواع حبوبات همچنان قابل توجه بود. برای نمونه، در یک گزارش بازار، لوبیا قرمز فله‌ای حدود ۳۶۰ هزار تومان و عدس ریز فله‌ای حدود ۲۸۰ هزار تومان اعلام شده بود. در چنین شرایطی، ۴۵۰ هزار تومان برای لوبیا چیتی دیگر جذابیت سابق را ندارد و بخشی از تقاضا به سمت گزینه‌های ارزان‌تر حرکت می‌کند.

  ارزان شده، اما ارزان نیست

یک اشتباه رایج در بررسی این بازار، مقایسه قیمت امروز با قیمت چند ماه قبل بدون توجه به سطح عمومی قیمت‌هاست. لوبیا چیتی اگر از ۷۰۰ هزار تومان به ۴۵۰ هزار تومان رسیده باشد، حدود ۳۶ درصد افت کرده است؛ اتفاقی قابل توجه برای یک کالای خوراکی. با این حال، ۴۵۰ هزار تومان همچنان برای یک کیلو حبوبات رقم سنگینی است.

 

از سوی دیگر، قیمت ۴۵۰ هزار تومان را هم نباید به تمام بازار تعمیم داد. قیمت عمده‌فروشی، فله‌ای، ایرانی، وارداتی و بسته‌بندی تفاوت دارد. در بازار عمده، ارقام پایین‌تر از ۴۵۰ هزار تومان هم ثبت شده و در خرده‌فروشی بسته‌بندی، قیمت‌های بالاتر دیده می‌شود. بنابراین چیزی که فعلاً اتفاق افتاده، بیشتر «اصلاح قیمت» است تا ارزان شدن کامل لوبیا چیتی.

 

آیا دوباره گران می‌شود؟ این پرسش مهم‌تر از قیمت امروز است. بازار حبوبات همچنان به واردات و نرخ ارز حساس است. انجمن حبوبات طی ماه‌های گذشته بارها درباره مشکلات تخصیص ارز و اثر آن بر واردات هشدار داده است. از سوی دیگر، سهم قابل توجه تولید داخلی باعث شده وضعیت برداشت و حجم محصول داخلی هم اهمیت زیادی داشته باشد. اگر واردات منظم ادامه پیدا کند، محصول داخلی مطابق انتظار وارد بازار شود و رقابت میان عرضه‌کنندگان باقی بماند، ادامه کاهش یا ثبات قیمت دور از انتظار نیست. اگر جریان واردات دوباره کند شود یا هزینه تامین ارز بالا برود، لوبیا چیتی ظرفیت بازگشت به مسیر صعودی را دارد.

 

فعلاً اما قصه این دانه‌های خال‌دار با بقیه سفره فرق دارد. در روزگاری که بسیاری از کالاها هر هفته یک پله بالاتر می‌روند، لوبیا چیتی از پله‌های قیمت پایین آمده است. از حوالی ۷۰۰ هزار تومان به محدوده ۴۵۰ هزار تومان در خرده‌فروشی فله‌ای و پایین‌تر در عمده‌فروشی.راز این عقب‌نشینی هم ساده است.  کالا زیاد شده، فصل برداشت رسیده، واردات انجام شده و خریدار هم دیگر حاضر نیست هر قیمتی را بپردازد. فعلا لوبیا چیتی فعلاً خلاف جریان آب شنا می‌کند؛ اما پرسش این است که این شنا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

 







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟
روزنامه دنیای اقتصاد

آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟

کافی است تاریخ‌ها را کنار هم بگذاریم. آتش‌بس در ۱۸ فروردین اعلام شد. در ۲۴ فروردین، آمریکا محاصره بنادر ایران را آغاز کرد. فقط 6 روز فاصله بود. توقف حملات هوایی، فشار را متوقف نکرد؛ فشار از آسمان به دریا منتقل شد و این بار مستقیما صادرات نفت و راه‌های ارتباطی ایران را هدف گرفت. محاصره هم قرار نبود رفت‌وآمد …
         
میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟
سایت اقتصادنیوز

میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟

اقتصادنیوز: بازگشت روسیه به نقشی مشابه دوران مذاکرات برجام می‌تواند روند مذاکرات را تقویت کند و کشوری را به عنوان میانجی قرار دهد که هر دو با آن سابقه تعامل دارند.
فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی

پیامدهای کامل فاجعه آمریکا در ایران نیز به همین ترتیب به زمان نیاز خواهد داشت تا آشکار شود. در کوتاه‌مدت، نظم منطقه‌ای به رهبری آمریکا قرار نیست از میان برود.
جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!
سایت جوان آنلاین

جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!

سخنان سرلشکر محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بازتاب گسترده‌ای در جهان داشت، به ویژه در جهان شیوخ عرب خلیج‌فارس وقتی گفت «اگر در جنگ اقتصادی امریکا علیه...
         
بمب اتم یا بمب تورم؟!
روزنامه توسعه ایرانی

بمب اتم یا بمب تورم؟!

طهمورث گیلانی در شرایطی که جامعه ایران تحت فشار تحریم های کمرشکن، تورم فزاینده و ناپایداری های اقتصادی روزگار می گذراند و کارشناسان ارشد
    
آقای رئیس جمهور ! خدا قوت
روزنامه آرمان امروز

آقای رئیس جمهور ! خدا قوت

هوشمند سفیدی آرمان امروز : دولت وفاق ملی از اول شهریور ماه ، سومین سال کار خود را آغاز کرد و طبعا آقای رئیس جمهور هم سومین سال فعالیت کابینه را رهبری خواهد کرد و البته این مقطع از امروز به هفته دولت امتداد پیدا می کند. بی تردید ، ریاست جمهوری جناب آقای دکتر [ ]
چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه هدف اصلی این فضاسازی ها به حاشیه بردن اصل سفر و دستاوردهای آن است، گفت: دشمن از تقویت ارتباط میان ایران و عراق، نگران
معنای دولت همان است که بوده
روزنامه شرق

معنای دولت همان است که بوده

با مراجعه به ادبیات (نظم و نثر) و همچنین فرهنگ لغت مشخص می‌شود دولت در گذشته به معنی ثروت، مکنت و بخت و اقبال بوده است. دولتمند یعنی کسی که بخت و اقبال یافته و صاحب ثروت شده است.
هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود
سایت عصرایران

هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به کاهش رشد جمعیت، ازدواج و باروری اعلام کرد پیش‌بینی‌ها از منفی شدن نرخ رشد سالانه جمعیت ایران در سال...
تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟
سایت ایران آنلاین

تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟

نشریه آمریکایی با اشاره به شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در حملات به ایران گزارش داد که از این پس قدرت برتر و مسلط در غرب آسیا نه آمریکا و نه صهیونیست‌ها، بلکه ایران خواهد بود.
ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده

مجلس کلیات طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» را تصویب کرده؛ طرحی که هدفش، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان است؛ موضوعی که طبیعتاً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد. اما سؤال اینجاست که مرز مقابله با نفوذ با ارتباطات عادی و مشروع شهروندان کجاست؟
سایت فرارو

پایان دکترین کارتر در خلیج فارس؟

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟
سایت فرارو

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟

غلامرضا کریمی، استاد روابط بین الملل معتقد است آمریکایی ها به این جمع بندی رسیده اند که فعلا برنامه ای برای مذاکره با ایران نداشته باشند و فشارهای اقتصادی و تحریم ها را تشدید کنند و حتی کشورهای ثالث را مورد تهدید قرار داده اند که هر گونه مراوده تجاری با ایران را با تحریم های شدید مواجه خواهند کرد.با …
آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟
سایت فرارو

آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟

گاردین در تحلیلی با مقایسه شرایط کنونی دونالد ترامپ با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری ایران، می‌نویسد رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است از باتلاق جنگ با ایران خارج شود، اما تهران ظاهراً قصد ندارد اجازه دهد او به‌سادگی از این بحران عبور کند و حتی می‌کوشد هزینه جنگ را در انتخابات میان‌دوره‌ای …
چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین

تنها ۷۴ نماینده از مجموع ۲۸۵ نماینده مجلس بیانیه حمایت از عملکرد صداوسیما را امضا کردند. اتفاقی که یک ماه مانده به پایان دوره ریاست پیمان جبلی، به «نه» معنادار اکثریت مجلس تعبیر شده است. الستی در گفت‌وگو با فرارو می‌گوید صداوسیما هیچ‌گاه نتوانسته نماینده مطالبات کل ملت ایران باشد و در سال‌های اخیر، انحصار …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ویدئویی کمتر دیده شده از رهبر جدید انقلاب

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حجاب خانم وزیر در دیدار با یک مرجع تقلید وایرال شد

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است
خبرگزاری ایسنا

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است

همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات میاندوره‌ای کنگره آمریکا روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت که ماجراجویی نظامی دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران، این رئیس‌جمهور آمریکا را در وضعیتی مشابه جیمی کارتر گرفتار کرده است؛ بن‌بستی که می‌تواند آرزوهای انتخاباتی او و حزب جمهوری‌خواه را نقش بر آب کند.
سایت فرارو

تصویری کمتر دیده شده از رهبر انقلاب

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/ کنایه سنگین حسام‌الدین آشنا به محسن رضایی

سایت اقتصاد ۲۴

عکس جدید آیت‌الله سیستانی در ۹۶ سالگی منتشر شد

پرهیز از ابهام‌سازی
سایت روزنامه سازندگی

پرهیز از ابهام‌سازی

درباره ضرورت دقت در اظهارنظرهای مرتبط با تصمیمات شورای ‌عالی امنیت ملی
جدل بر سر پایان جنگ
سایت روزنامه سازندگی

جدل بر سر پایان جنگ

واکنش‌ها به اظهارات پزشکیان و قالیباف درباره نسبت قدرت نظامی و اقتصاد با تاب‌آوری مردم
فرسایش یک سرمایه ملی
سایت روزنامه سازندگی

فرسایش یک سرمایه ملی

اهمیت تنگه هرمز نباید از دست برود
نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
سایت روزنامه سازندگی

نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند

محسن هاشمی رفسنجانی: نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
سایت روزنامه سازندگی

شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری: شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
ادامه کار شوراها غیرقانونی است
سایت روزنامه سازندگی

ادامه کار شوراها غیرقانونی است

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس پیشین شورای شهر تهران در گفت‌وگو با سازندگی تأکید کردند: تعویق انتخابات شوراها، فاقد پشتوانه قانونی است و رئیس‌جمهور باید جلوی این انحراف از قانون اساسی را بگیرد
چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های مصنوعی توضیح داد | نسخه طباطبائی نوزایش جدید در قدیم امر ملی ایران است
سایت اقتصادنیوز

چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های …

اقتصادنیوز: مشروطیت در ایران نخستین لحظه‌ای بود که این پرسش به‌صورت سیاسی و نهادی آشک شد: چگونه می‌توان «ایران» را از یک موضوع تاریخی به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟
صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد
سایت رویداد‌ ۲۴

صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد

پخش ویدئویی درباره نحوه نفوذ و ترور بارون ترامپ از شبکه سه، در شرایطی که ایران با فشارهای اقتصادی و تنش‌های خارجی دست‌وپنجه نرم می‌کند، موج تازه‌ای از انتقادها به عملکرد صداوسیما و تبعات سیاست خارجی این رسانه به راه انداخته است.
چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان

با مطرح شدن دوباره نام علی شریعتی در سخنان برخی کارشناسان از جمله حمزه رحیم صفوی و موسی غنی‌نژاد، پرسش درباره سهم اندیشه‌های او در شکل‌گیری انقلاب ۱۳۵۷ بار دیگر به یک مناقشه فکری و تاریخی تبدیل شده است؛ آیا شریعتی صرفاً یک روشنفکر اثرگذار بود یا یکی از معماران اصلی گفتمان انقلابی؟ چرا شریعتی هنوز مهم …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حاجی‌دلیگانی: امارات باید سال‌ها سرزمینش را بابت غرامت در اختیار ایران قرار دهد!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| نیلوفر شادمهری: به واسطه خطای ۲ دیپلمات فرانسوی، اخراج شدم

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین

این نخستین حمله شناخته‌شده موفق سایبری در بخش انرژی بریتانیاست.
ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟
سایت عصرایران

ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟

آنچه اکنون مشخص است این است که ایران در یک بازه زمانی کوتاه پس از امضای تفاهم نامه موفق به انتقال حجم قابل توجهی از ذخایر نفتی شد؛ اما تعمیم آن به دوره محاصر...
سایت عصرایران

سانسور کلمات تفاهم و صلح در سخنان پزشکیان و سید حسن خمینی در خبر تلویزیون

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین

همزمان با ناکامی دشمن در میدان نظامی و پناه بردن دوباره آن به ابزار تحریم، خط عقب‌نشینی و مایوس‌سازی در داخل با اسم رمز «نداری» فعال شده است.
حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات | انصاف نیوز

گزیده‌ای از گفت‌وگوی حبیب‌الله پیمان فعال سیاسی پیش و پس از انقلاب، با «ایران‌فردا» را در زیر می‌خوانید:
فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟
سایت تجارت نیوز

فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟

حملات ایران، آسیب‌پذیری پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس را آشکار کرده و واشنگتن را به بازنگری در آرایش نظامی و کاهش حضور خود در منطقه واداشته است.
وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین

سؤال افکار عمومی روشن است؛ آقای میدری، آن یک هفته‌ای که قرار بود برای درست شدن آسمان وقت بگذارید، دقیقاً چه زمانی تمام شد؟ اگر نتیجه آن وعده، تشکیل ستاد احیا پس از یک سال و آغاز تعمیر پنج هواپیمای زمین‌گیر است، پس تکلیف وعده‌ای که با اطمینان از «درست شدن» شرکت داده شد چه می‌شود؟
خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند
سایت تابناک

خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به استفاده رئیس مجلس عراق از واژه «خلیج عربی» در دیدار با قالیباف، ضمن تأکید بر احترام ایران به مردم و دولت عراق، خواستار...
         
سایت فرارو

تصاویر؛ بازگشت رایزن اخراجی ایران از فرانسه

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟
سایت فرارو

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟

هر زمان که موعد تغییر رئیس صداوسیما می‌رسد، برخی نام‌های ثابت نیز به‌عنوان کاندیداهای در اختیار گرفتن این پست به رسانه‌ها راه پیدا می‌کنند. در ۱۲ سال گذشته هیچ‌کدام از رؤسای صداوسیما دو دوره به کارشان ادامه ندادند.
اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق
سایت فرارو

اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق

محمد عطریانفر گفت: برخی عزیزان، از جمله دبی شعام، اخیراً اظهاراتی مطرح کرده‌اند که دلالت بر نوعی تعارض دارد. به نظر من این تذکرات و تحلیل‌ها باید با دقت بیشتری مطرح شود.
[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!
سایت اطلاعات آنلاین

[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!

دوم تا هشتم شهریور را در تقویم مناسبت‌های رسمی هفته دولت نامگذاری کرده‌اند. شهریور ۱۳۶۰ رئیس جمهوری محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر حجت‌الاسلام محمدجواد باهنر و جمعی از مسئولان ارشد کشور در اثر «نفوذ» منافقین و بمبگذاری در نخست‌وزیری به شهادت رسیدند.
فرستادن پالس ضعف به دشمن !
سایت هم میهن

فرستادن پالس ضعف به دشمن !

نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست اما از سوی دیگر، توصیفی هراس‌آور از وضعیتِ حجاب و تورم و گرانی و کم‌کاری و سوءمدیریت در کشور به دست داد و آن را فرستادن پالس قوت به دشمن قلمداد کرد!
آزمون جدی یک موضع
سایت هم میهن

آزمون جدی یک موضع

اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.
همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی
روزنامه همدلی

همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی

محسن صنیعی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز روز یک‌شنبه ۲۵ مرداد، پس از ماه‌ها تعطیلی مجلس و در شرایطی که کشور از مشکلات عدیده اقتصادی، رنج می‌برد، مجلس دوازدهم کلیات طرحی موسوم به «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهادهای بیگانه» را با ۱۸۳ رأی در صحنِ مجلس به تصویب رساند. در [ ]
طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی
روزنامه همدلی

طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی

مسعد سلیتی وکیل دادگستری کلیات طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» در ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ با اکثریت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. مقابله با جاسوسی و نفوذ سازمان‌یافتهٔ بیگانه، اصلی پذیرفته‌شده در همهٔ نظام‌های حقوقی است و هر دولتی حق و تکلیف دارد …
سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر

همشهری/ «از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در کنار جنایاتی که آمریکایی‌ها در جریان حمله به ایران مرتکب شدند، از شهادت فرماندهان و رهبر شهید گرفته تا حمله به مدرسه میناب و اقدام ددمنشانه علیه شه
تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت
خبرگزاری دانشجو

تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت

ادبیات ضعیف‌نمایانه‌ی مبتنی بر تحریف واقعیات که توسط روزنامه «سازندگی» ترسیم و ترویج می‌شود نه تنها تاب‌آوری اجتماعی ایران را کاهش خواهد داد بلکه با ارسال پا...
روزنامه دنیای اقتصاد

خبر جدید از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از زبان فرزندانشان

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام
سایت شهرآرانیوز

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام

آمریکا و متحدانش طی دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند با استفاده از تحریم، محاصره اقتصادی و محدودیت در مبادلات مالی، رفتار جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهند. اما مسئله اینجاست که تحریم اقتصادی برای ایران پدیده‌ای تازه نیست. 
نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر جنگ اشتراکات بسیاری در کلام هر دو دیده می شود/ آیا می‌توان این همگرایی را از «لحظه جنگ» به «دوران پس از جنگ» منتقل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر …

اقتصادنیوز: قالیباف از «هسته سخت ۹۰ میلیونی» حرف می‌زند و خاتمی از «حتی ناراضیان»؛ اما هر دو در حال توصیف یک واقعیت هستند، ایران فقط مجموعه‌ای از موافقان وضع موجود نیست. دفاع از ایران، متعلق به همه ایرانیان است؛ حتی کسانی که با بخشی ازسیاست‌ها و عملکردهای حاکمیت موافق نیستند.
حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟

هشدار‌های تازه درباره وضعیت معیشتی در حالی شدت گرفته که اختلاف بر سر روایت واقعیت اقتصادی کشور بیش از همیشه است؛ از یک سو، مقاماتی از خطر گرسنگی و فرسایش قدرت خرید می‌گویند و از سوی دیگر، جریان‌های تندرو با انکار بحران، مشکلات اقتصادی را به «جنگ روانی» نسبت می‌دهند.
معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده
روزنامه ستاره صبح

معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده

دولت را نمی‌توان با تعداد جلسه‌ها، حجم گزارش‌ها یا فهرست اقدامات ارزیابی کرد. سیاست‌گذاری زمانی معنا پیدا می‌کند که اثر آن در زندگی دیده شود.
چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین

نامه اخیر دیوان محاسبات کشور درباره نحوه تغییر مدیریت سازمان تأمین اجتماعی، به یک مناقشه حقوقی میان منتقدان این تصمیم و مدافعان آن تبدیل شده است. رویداد۲۴ در این گزارش به نقد وارد شده به نامه دیوان محاسبات پاسخ حقوقی داده است.
فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست
روزنامه ستاره صبح

فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست

اشاره: رییس سازمان بازرسی کل کشور روز چهارم مرداد از فساد عزیم تراستی ها پرده برداشت و گفت: 20 هزار و 676 نفر از تراستی ها 94 میلیارد یورو معادل 107 میلیارد دلار را به کشور باز نگردانده اند. رضا رمضانی خورشید دوست، استاد دانشگاه و نماینده دور اول مجلس به این موضوع پرداخته که در ادامه می آید.
روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در پلتفرم‌ها بازتر می‌کند
سایت تجارت نیوز

روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در …

قانون جنجالی ساترا؛ همان طرح پرحاشیه‌ای که پاییز سال گذشته بر سر زبان‌ها افتاد و موجی از نگرانی‌ها را به همراه داشت، حالا چراغ خاموش دوباره در مجلس به جریان افتاده است.
صورت حساب تحریم!
سایت افکارنیوز

صورت حساب تحریم!

ترامپ با بلعیدن نفت ایران قرار بود یک التیامی به این درد اقتصاد آمریکا بدهد. اما این لقمه در گلوی او گیر کرد.
آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟
سایت افکارنیوز

آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟

گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.