قیمت طلا امروز




 امنیت غذایی دنیا

 سایت جوان آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

دنیا به تاب‌آوری امنیت غذایی ایران اقرار می‌کند

نوری‌قزلجه: رهبر شهید بر جزییات تاب‌آوری بخش کشاورزی تأکید داشتند و رهنمود‌های ایشان موجب شد که در ۳ جنگ تحمیلی امریکایی- صهیونیستی غافلگیر نشویم
 دنیا به تاب‌آوری امنیت غذایی ایران اقرار می‌کند
جوان آنلاین: دشمنان در جریان دو جنگ تحمیلی اخیر پیش‌بینی کرده بودند که امنیت غذایی ایران ظرف ۲۱ روز دچار مشکل شود و به همین دلیل با اعمال محاصره دریایی و محدودیت در بنادر، همه توان خود را برای ایجاد اختلال در تأمین غذا به کار گرفتند. با وجود همه این مشکلات، امنیت غذایی مردم حتی برای یک ساعت در هیچ نقطه‌ای از کشور دچار مشکل نشد و برخلاف برخی کشور‌ها که در شرایط جنگی با خالی شدن فروشگاه‌ها و پایان یافتن ذخایر مواجه شدند، این اتفاق در ایران رخ نداد. وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امنیت غذایی کشور در این مدت مقاوم و تاب‌آور شده است، گفت: امروز حتی دشمنان نیز به این موضوع اذعان دارند که سیستم امنیت غذایی ایران مقاوم بوده و در شرایط دشوار عملکرد مناسبی داشته است. دنیا به تاب‌آوری امنیت غذایی ایران اقرار می‌کند. 

 

غلامرضا نوری‌قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته در نشست خبری به مناسبت هفته دولت از تاب‌آوری بخش کشاورزی در جنگ رمضان و بعد از آن سخن گفت و کاهش مصرف و افزایش تورم مواد خوراکی را تکذیب کرد. نوری‌قزلجه اذعان داشت: شرایط جنگ و محاصره موجب افزایش هزینه‌های تمام شده، حمل‌ونقل، بیمه و قیمت‌های جهانی شد و متأسفانه بخشی از این هزینه‌ها به مردم تحمیل شد. 

غلامرضا نوری‌قزلجه با اشاره به تاب‌آوری این بخش گفت: رهبر شهید بر جزییات تاب‌آوری بخش کشاورزی تأکید داشتند و رهنمود‌های ایشان موجب شد که در سه جنگ تحمیلی امریکایی- صهیونیستی غافلگیر نشویم. وی بخش کشاورزی و امنیت غذایی را از مؤلفه‌های مهم امنیت و تاب‌آوری جامعه دانست و گفت: حتی یک روز نیز نمی‌توان ناترازی یا کمبود در این حوزه را تحمل کرد. 

او در ادامه به برخی ادعا‌های منتشرشده درباره کاهش سرانه مصرف مواد غذایی اشاره کرد و گفت: گاهی آمار‌هایی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه سرانه مصرف برخی محصولات به‌شدت کاهش یافته است، در حالی که باید این اعداد را در کنار میزان تولید، واردات و صادرات بررسی کرد. 

 امنیت غذایی از مؤلفه‌های اصلی تاب‌آوری کشور است 

نوری‌قزلجه با بیان اینکه حوزه امنیت غذایی امکان تأخیر در تأمین نیاز‌های مردم را ندارد، گفت: دشمنان نیز از اهمیت این موضوع آگاه بودند و روی آن حساب باز کرده بودند. در کنار جنگ، محاصره دریایی و محدودیت‌هایی در بنادر اعمال شد و هر اقدامی که امکان انجام آن را داشتند، به کار گرفتند. براساس قطعنامه‌های سازمان ملل و پروتکل‌های مربوطه، حوزه غذا و دارو در شرایط جنگی از برخی معافیت‌ها برخوردار است، اما دشمن این موارد را نیز رعایت نکرد. 

 جنگ بر هزینه‌ها و قیمت تمام‌شده کالا‌ها اثر گذاشت 

وزیر جهاد کشاورزی در عین حال گفت: البته اتفاقاتی که رخ داد بر هزینه‌ها و قیمت تمام‌شده کالا‌ها اثر گذاشت و بخشی از این هزینه‌ها به مردم تحمیل شد. درباره دلایل افزایش قیمت‌ها و اینکه چه میزان از آن ناشی از جنگ و چه میزان مربوط به عوامل دیگر بوده است، می‌توان به‌صورت جداگانه توضیح داد. با وجود افزایش برخی هزینه‌ها، در اصل تأمین مواد غذایی مشکلی ایجاد نشد و خدا را شاکریم که امنیت غذایی کشور حفظ شد و دشمنان در این حوزه مأیوس شدند. 

نوری‌قزلجه با بیان اینکه فشار‌ها همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: در حال حاضر نیز جنگ با شدت ادامه دارد و دشمن همچنان محاصره دریایی را اعمال می‌کند، اما با وجود همه این شرایط، امنیت غذایی کشور مانند یک ساعت منظم در حال کار است. 

 جنگ و محاصره، هزینه تأمین مواد غذایی را افزایش داده است 

او در عین حال یادآور شد: جنگ، محاصره، افزایش قیمت مواد اولیه، بالا رفتن هزینه حمل‌ونقل و بیمه، دشوارتر شدن ورود کالا و افزایش قیمت‌های جهانی، همگی به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر قیمت نهایی کالا‌هایی که مردم خریداری می‌کنند اثر می‌گذارد. باید این واقعیت را نیز بیان کرد، اما در بحث موجودی و تأمین کالا، به فضل پروردگار مشکلی نخواهیم داشت. 

 واکنش وزیر جهاد کشاورزی به برخی ادعا‌ها درباره کاهش سرانه مصرف 

نوری‌قزلجه در ادامه به برخی ادعا‌های منتشر شده درباره کاهش سرانه مصرف مواد غذایی اشاره کرد و گفت: گاهی آمار‌هایی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه سرانه مصرف برخی محصولات به‌شدت کاهش یافته است، در حالی که باید این اعداد را در کنار میزان تولید، واردات و صادرات بررسی کرد. وی با اشاره به گوشت مرغ توضیح داد: گوشت مرغ قابلیت نگهداری طولانی‌مدت ندارد و تولید آن نیز از بین نمی‌رود. بنابراین محصول تولیدشده مصرف می‌شود. تاکنون نیز صادرات قابل توجهی نداشتیم که بتوان کاهش مصرف داخلی را با افزایش صادرات توضیح داد. 

وزیر جهاد کشاورزی تفاوت میزان مصرف میان اقشار مختلف را مورد تأیید قرار داد و گفت: اینکه میزان مصرف بین اقشار مختلف متفاوت است و ضریب جینی قابل ملاحظه‌ای وجود دارد، موضوعی نیست که بتوان آن را انکار کرد، اما در مجموع وقتی میزان تولید و صادرات بررسی می‌شود، برخی آمار‌های مطرح‌شده درباره افت شدید مصرف با این اعداد همخوانی ندارد. 

وی درباره مصرف برنج نیز گفت: گاهی اعدادی مطرح می‌شود و بر اساس آن گفته می‌شود مصرف برنج نصف شده است، در حالی که حدود ۵/۱ میلیون تن برنج وارد کشور می‌شود که به مصرف انسانی می‌رسد. در کنار آن نیز تولید قابل توجه داخلی، به‌ویژه در استان‌های شمالی وجود دارد که در داخل کشور مصرف می‌شود. برخی از این آمار‌ها گاهی با هدف نگران کردن جامعه یا زیر سؤال بردن عملکرد حاکمیت مطرح می‌شود. 

 افزایش مصرف پروتئین در دهک‌های پایین پس از اجرای کالابرگ 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آثار اجرای طرح کالابرگ اظهار کرد: براساس گزارش‌های دریافتی، پس از اجرای طرح کالابرگ، ضریب نفوذ پروتئین در دهک‌های پایین افزایش یافته و مصرف نیز بیشتر شده است، موضوعی که آثار آن در بازار و میزان تقاضا نیز مشاهده شد. وی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر تولید گندم افزود: در سال زراعی گذشته با خشکسالی شدیدی مواجه بودیم و تولید گندم کاهش یافت، اما میزان گندم تحویلی با وجود این شرایط قابل توجه بود. در یک دوره خشکسالی که حتی شدت آن از خشکسالی سال گذشته کمتر بود، میزان گندم تحویلی کشور حدود ۵/۴ میلیون تن بود، در حالی که در خشکسالی شدید سال زراعی گذشته نزدیک به ۷/۸ میلیون تن گندم تحویل شد. 

نوری‌قزلجه این آمار را نشانه افزایش تاب‌آوری بخش کشاورزی دانست و گفت: این موضوع نشان می‌دهد استفاده از روش‌های فنی، اصولی و علمی برای افزایش تاب‌آوری در برابر خشکسالی و شرایط اقلیمی در حال نتیجه دادن است و کشاورزی کشور در برابر این شرایط مقاوم‌تر شده است. 

 ترخیص ۳ میلیون تن نهاده از بنادر شمالی در دوران جنگ 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پیش‌بینی‌های انجام‌شده پیش از جنگ گفت: نهاده‌های مورد نیاز واحد‌های تولیدی از ماه‌ها قبل در اختیار آنها قرار گرفت. همچنین سهمیه‌های گندم و آرد پیشاپیش در اختیار کارخانه‌های آرد و به دنبال آن نانوایی‌ها قرار گرفت. در همان ایام جنگ، ۳ میلیون تن نهاده از بنادر شمالی کشور ترخیص شد که عددی بی‌سابقه بود. این اتفاق نتیجه تصمیمی نبود که پس از آغاز جنگ گرفته شده باشد، بلکه فرایندی چندماهه پشت آن قرار داشت و کالا‌ها از قبل به بنادر شمالی منتقل شده بودند تا در زمان مورد نیاز تخلیه و وارد کشور شوند. 

 ۷/۴ میلیارد یورو مطالبات واردکنندگان کالا‌های اساسی در حال تعیین تکلیف است 

نوری‌قزلجه با تشریح وضعیت مطالبات ارزی واردکنندگان کالا‌های اساسی گفت: دولت چهاردهم در زمان آغاز به کار خود با ۵/۵ میلیارد دلار بدهی در این حوزه مواجه بود که با وجود کاهش بودجه ارزی، حدود یک میلیارد دلار آن از محل صرفه‌جویی در واردات و دقت بیشتر در خرید‌های خارجی پرداخت شد و اکنون حدود ۷/۴ میلیارد یورو از مطالبات باقی‌مانده در مسیر تعیین تکلیف و پرداخت قرار دارد. 

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص تورم مواد غذایی اظهار کرد: آمار بانک مرکزی نیز کاهش روند قیمت‌ها را نشان می‌دهد. وقتی قیمت یا نرخ تورم خوراکی‌ها کاهش پیدا می‌کند باید این کاهش را اعلام کنیم و همان‌طور که در زمان افزایش قیمت‌ها آن را بیان می‌کنیم، کاهش قیمت نیز باید منعکس شود. 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عوامل افزایش قیمت مواد غذایی، این عوامل را به دو بخش آثار ناشی از جنگ و عوامل داخلی و غیرمستقیم تقسیم کرد. 

 تورم قابل انکار نیست، اما افزایش قیمت تمام‌شده را با گرانفروشی اشتباه نگیریم 

وی در بخش دیگری از این نشست با طرح این پرسش که آیا کشاورز، دامدار و مرغدار محصول خود را گران می‌فروشند یا هزینه تمام شده آنها افزایش یافته است، گفت: باید میان این دو موضوع تفکیک قائل شویم. اگر گرانفروشی اتفاق افتاده باشد، باید با آن برخورد و متخلف به تعزیرات معرفی شود، اما اگر محصول برای تولیدکننده گران تمام می‌شود، مسئله متفاوت است. در چنین شرایطی باید به جای فشار بر قیمت محصول کشاورز، به دنبال افزایش قدرت خرید مردم باشیم. پایین نگه داشتن دستوری قیمت در شرایطی که هزینه تولید افزایش یافته، می‌تواند به تعطیلی تولید منجر شود. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به قیمت گوشت مرغ گفت: اگر قیمت تمام شده مرغ حدود ۳۶۰ تا ۳۷۰هزار تومان باشد، اما تولیدکننده را مجبور کنیم آن را ۲۶۰ هزار تومان بفروشد، ممکن است یک دوره تولید کند، اما دیگر قادر به ادامه فعالیت نباشد. این مسئله درباره سایر محصولات نیز صدق می‌کند. اصل وجود تورم و افزایش قیمت قابل انکار نیست، اما باید مشخص شود این افزایش ناشی از گرانفروشی تولیدکننده و ضعف نظارت است یا افزایش واقعی هزینه‌های تولید.







شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - 29 August 2026
قاتل این خانواده سرطان نبود
سایت جوان آنلاین

قاتل این خانواده سرطان نبود

خبر کوتاه است، اما تلخی آن به این آسانی تمام نمی‌شود، پسری ۲۰ ساله که ماه‌ها درگیر بیماری سرطان مادرش و تلاش برای تأمین دارو‌های او بوده، در اوج استیصال تصمی...
آلودگی کربنی در جنگ سوم
سایت جوان آنلاین

آلودگی کربنی در جنگ سوم

در کنار پیگیری‌های حقوقی، مقابله با آلودگی‌های محیط‌زیستی جنگ تحمیلی سوم، نیازمند برنامه اقدام کارشناسی است‌
فاجعه در کمین بازار تهران؛ ۱۳۵۷ پلاک در معرض خطر
سایت فرارو

فاجعه در کمین بازار تهران؛ ۱۳۵۷ پلاک در معرض خطر

در حالی که ۱۳۵۷ پلاک بازار در چهار سطح خطر دسته‌بندی شده‌اند، هنوز بخش‌هایی از برنامه‌های ایمنی بازار به مرحله اجرا نرسیده؛ تجربه پلاسکو، سیدولی، سینا اطهر، گاندی و بازارچه جنت هم نشان داده فاصله میان اخطار و حادثه همیشه طولانی نیست.
۲۰ هزار کلاس هوشمند مقابل مدارس روستایی بدون زیرساخت‌های اولیه
روزنامه هفت صبح

۲۰ هزار کلاس هوشمند مقابل مدارس روستایی بدون زیرساخت‌های اولیه

‌کمبود معلم در رشته‌های تخصصی همچنان یکی از مهم‌ترین چالش‌های آموزش‌وپرورش برای ساماندهی سال تحصیلی جدید است
جزئیات ریزش خیابان نشاط اصفهان؛ پای حفاری مترو به میان آمد
سایت فرارو

جزئیات ریزش خیابان نشاط اصفهان؛ پای حفاری مترو به میان آمد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری از ایجاد حفره‌ای به قطر ۵۰۰ میلیمتر و نشت فاضلاب بر اثر شکستگی خط انتقال فاضلاب در خیابان نشاط اصفهان خبر داد.
         
سایت رویداد‌ ۲۴

دولینگو آزمون زبان را برای ایرانی‌ها متوقف کرد

گسترش خشکی در دریای خزر/ هزار هکتار زمین از زیر آب بیرون آمد
سایت عصرایران

گسترش خشکی در دریای خزر/ هزار هکتار زمین از زیر آب بیرون آمد

پس‌روی آب دریای خزر در سال‌های اخیر، چهره سواحل را تغییر داده و سودجویان برای تصرف ساحل دست به کار شدند.
سایت خبرآنلاین

راز جسد دختر ۲۷ ساله؛ ردپای یک آشنای مجازی پیدا شد

سایت رکنا

راز جسد دختر 18 ساله در سردخانه های کرج چه بود؟

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!
خبرگزاری ایلنا

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!

قانون الزام درمان رایگان برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، این روزها با کسر مبالغی تحت عنوان «سرانه درمان» و دریافت فرانشیز در مراکز ملکی به حاشیه رانده شده است.
شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها
سایت آوش

شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها

همزمان با روز داروسازی، سازمان تأمین‌اجتماعی تصمیم گرفت ۳ همت از مطالبات داروخانه‌ها را واریز کند، این در حالی است که حجم ریالی همکاری داروخانه‌ها با تأمین اجتماعی، ماهانه ۱۲ همت است.
شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر
خبرگزاری مهر

شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر

در روزهای جنگ، رفتگران پس از هر حادثه، پاکسازی معابر را بر عهده داشتند تا زندگی در شهر متوقف نشود. حالا آنها از سختی کار، دغدغه معیشت و مطالبه افزایش حقوق می‌گویند.
چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک

گاهی مهاجرت از جایی آغاز می‌شود که هنوز چمدانی بسته نشده و کسی کشور را ترک نکرده است؛ وقتی آدم‌ها کم‌کم ذهن، امید و برنامه‌هایشان را از جامعه‌ای که در آن
خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی
خبرگزاری ایرنا

خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی

تهران- ایرنا- انتشار تصاویر متعدد از تصادف دختران و بانوان موتورسوار در فضای مجازی بار دیگر این سوال را پدید آورده است که جامعه تا کی باید تاوان و هزینه های مالی و جانی ناشی از خلاء قانونی موتورسواری بانوان را بپردازد.
صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای  محیط‌زیست
روزنامه هفت صبح

صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای محیط‌زیست

جنگ‌های زمینی، حملات موشکی و آلودگی‌های نفتی هرکدام آسیب‌های متفاوتی به منابع طبیعی و اکوسیستم‌ها وارد می‌کنند
روزنامه هفت صبح

مقتول به هوش آمد و قاتل را لو داد

بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی
سایت رویداد‌ ۲۴

بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی

عضو انجمن داروسازان تهران تصریح کرد: تداوم فعالیت داروخانه‌ها به استمرار چرخه مالی وابسته است. وقتی بیمه‌ها در پرداخت معوقات کوتاهی می‌کنند، داروخانه‌ها مجبور می‌شوند برای تأمین هزینه‌های جاری خود از جمله حقوق پرسنل، اجاره‌بها و هزینه‌های آب و برق و مالیات به وام‌های بانکی با بهره‌های سنگین روی آورند.
سایت عصرایران

زیربنای توسعه چیست؟

آزادارمکی: جامعه در وضعیت اضطراری است | نیازمند مدیریت عاقلانه و سیاست‌ورزی هستیم | مسأله فقدان مسیر برای تغییر است نه فقر!
سایت اقتصادنیوز

آزادارمکی: جامعه در وضعیت اضطراری است | نیازمند مدیریت عاقلانه و سیاست‌ورزی هستیم | مسأله فقدان مسیر برای تغییر است نه فقر!

اقتصادنیوز: تقی آزادارمکی، جامعه‌شناس معتقد است فشارهای اقتصادی و انسداد اجتماعی می‌تواند زمینه اعتراض را فراهم کند؛ چرا که مسئله فقط فقر نیست، بلکه احساس نداشتن راه تغییر است.
         
تا چند ماه دیگر دارو داریم ؟/  بیشترین کمبود درباره داروهای قلبی و اعصاب است / مواد اولیه دارو موجود نیست
روزنامه شرق

تا چند ماه دیگر دارو داریم ؟/ بیشترین کمبود درباره داروهای قلبی و اعصاب است / مواد اولیه دارو موجود نیست

حدود ۵۰ درصد مواد اولیه تولید دارو از خارج وارد می شود و خیلی از مولفه‌های تولید دارو همچنان نیازمند واردات است.
۱۹ هزار قربانی در یک سال؛ چرا خودروها به آزمون تصادفات نمی‌روند
خبرگزاری مهر

۱۹ هزار قربانی در یک سال؛ چرا خودروها به آزمون تصادفات نمی‌روند

بیش از ۱۹ هزار نفر در سال ۱۴۰۴ قربانی تصادفات شدند، اما مرکز کراش‌تست(آزمون تصادفات) کشور پس از افتتاح همچنان منتظر خودروهای تولید داخل است.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کاشت نهال در زباله‌های رهاشده در طبیعت | قصه ناخدایی که دریا را ترک کرد تا درخت بکارد

زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم
روزنامه هفت صبح

زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم

مسئولان منابع طبیعی می‌گویند که آسیب‌های وارده به تاج درختان گسترده نبوده است
         
روزنامه هفت صبح

شلیک خونین به زن و بچه در برج لوکس مسکونی

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟
سایت عصرایران

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟

در سال گذشته به ازای هر مرگ، نزدیک به ۲ تولد ثبت شده است؛ این یعنی نسبت تولد به مرگ به حدود ۱.۷ رسیده که پایین‌ترین میزان در ۷۰ سال گذشته است. هرچند این آمار...
سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا
سایت تابناک

سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا

گاهی در سکوت اتفاقات اساسی‌تری می‌افتد. مثل شب های تهران که گویا شبها و نیمه شب های شهری دیگر هستند با اتفاقات دیگر.
         
ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس
خبرگزاری مهر

ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس

بجنورد- در حالی آموزش‌وپرورش دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام مدارس دولتی را ممنوع اعلام کرده، برخی خانواده‌ها از درخواست مبالغ میلیونی روایت می‌کنند؛ موضوعی که نیازمند بررسی و نظارت جدی است.
چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟

یک جامعه‌شناس با اشاره به واکنش‌های اجتماعی به پرونده پژمان جمشیدی معتقد است در پرونده‌های خشونت جنسی، بخشی از جامعه به جای تمرکز بر رفتار فرد متهم، رفتار و تصمیم‌های زن شاکی را زیر سؤال می‌برد؛ رویکردی که به گفته او ریشه در نابرابری‌های جنسیتی و ساختارهای قدرت دارد.
سایت دیدبان ایران

دریاچه ارومیه آب دارد، اما خبر خوبی نیست/ عدد نگران‌کننده‌ای که همه چیز را تغییر می‌دهد

سایت اکوایران

آتش‌سوزی در انبار کارخانه فرآورده‌های پلاستیکی+ ویدیو

ایران را به شکل یک   نام در تاریخ  تحویل نسل بعد ندهیم!
سایت عصرایران

ایران را به شکل یک نام در تاریخ تحویل نسل بعد ندهیم!

جنگل تبدیل شد به چوب! حیات وحش تبدیل شد به گوشت! زمین تبدیل شد به عرصه ساخت‌وساز. تالاب تبدیل شد به زمینی که اگر خشک شود، می‌توان از آن استفاده کرد....
از شایعه گرانی تا هجوم به جایگاه‌ها؛ وقتی نااطمینانی اقتصادی، ارزش زمان را از محاسبات مردم حذف می‌کند
سایت صفحه اقتصاد

از شایعه گرانی تا هجوم به جایگاه‌ها؛ وقتی نااطمینانی اقتصادی، ارزش زمان را از محاسبات مردم حذف می‌کند

هر بار که شایعه‌ای درباره افزایش قیمت یا تغییر سهمیه بنزین منتشر می‌شود، صف‌ها پیش از اعلام هر تصمیم رسمی شکل می‌گیرند؛ رفتاری که از ترس گرانی آغاز می‌شود، اما در نهایت با تشدید ازدحام، اتلاف وقت و گسترش شایعات، اقتصاد ترس را به جایگاه‌های سوخت می‌کشاند.
فرمول ایرانی مالچ نفتی، قربانی خصوصی‌سازی پالایشگاه‌ها ‌
روزنامه هفت صبح

فرمول ایرانی مالچ نفتی، قربانی خصوصی‌سازی پالایشگاه‌ها ‌

مالچ نفتی بومی ایران زمانی به مهار شن‌های روان و تثبیت زندگی کویرنشینان کمک می‌کرد؛ حذف نظارت آزمایشگاهی و تغییر فرمول پس از خصوصی‌سازی، آن را به محصولی آلاینده تبدیل کرد
سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/ «مرز قانون و عدالت» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: با توجه به اینکه راه گفت‌وگوی جامعه مدنی با مسئولان قوه قضائیه هموار نیست و برخلاف فراخوان‌های رئیس قوه برای دریافت نظرات به پیشنهادات ارائه شده و کاملاً قانونی اع
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

دوست صمیمی، طراح گروگانگیری ۵۰ هزار یورویی | تاجر جوان پس از ۷۲ ساعت حبس در اتاق تاریک آزاد شد

سایت فرارو

کشف یک محموله سنگین مواد مخدر در اتوبان آزادگان تهران

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟
سایت فرارو

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟

یک جامعه‌شناس گفت: برای یک خانواده، رفتن فقط به معنای دور شدن یک فرزند نیست. آینده‌ای که سال‌ها برای او در کنار خود تصور کرده بودند، حالا باید در جغرافیایی دیگر شکل بگیرد.
شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟
سایت فرارو

شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟

متأسفانه فقط چیتگر نیست که هزاران درخت آن خشکیده و سرسبزی‌اش به نابودی کشیده شده است؛ «سرخه‌حصار» در شرق تهران نیز روزگار بهتری ندارد.
روزنامه پیام ما

معمای شاهین٢

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه
روزنامه پیام ما

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه

بررسی دگرگونی رابطه انسان و زمین؛ چگونه بشر از سازگاری با طبیعت، با انقلاب صنعتی و «شتاب بزرگ» به نیرویی تغییردهنده در مقیاس سیاره تبدیل شد؟
ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی
روزنامه پیام ما

ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی

بررسی گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره ضرورت ایجاد نظام حقوقی و ارزیابی تأثیر واقعی کسب‌وکارهای اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های تبلیغاتی.
بازتولید خانواده سنتی
روزنامه پیام ما

بازتولید خانواده سنتی

محدودیت مهریه به ۱۴ سکه، تنها اهرم حقوقی زنان را تضعیف می‌کند. کارشناسان معتقدند این نابرابری به تثبیت مردسالاری و کاهش تمایل به ازدواج می‌انجامد.
بحران آب: شکست آمایش سرزمین
روزنامه پیام ما

بحران آب: شکست آمایش سرزمین

بحران آب در ایران تنها نتیجه خشکسالی نیست، بلکه پیامد سال‌ها بی‌توجهی به آمایش سرزمین، استقرار صنایع آب‌بر در مناطق خشک و توسعه ناپایدار فضایی است.
خیانت خاموش در بستر فضای مجازی
سایت جوان آنلاین

خیانت خاموش در بستر فضای مجازی

خیانت به‌عنوان محکم‌ترین انگیزه در دعاوی خانواده، همیشه با یک قرار پنهانی آغاز نمی‌شود. گاهی با یک پیام ساده شروع می‌شود
هم ال‌نینوی پاییزی داریم هم تنش آبی
سایت جوان آنلاین

هم ال‌نینوی پاییزی داریم هم تنش آبی

تدابیر لازم برای مقابله با پدیده ال‌نینو اندیشیده شده و مدیریت مخازن سد‌ها باید به‌گونه‌ای انجام شود که امکان مهار و «تله‌اندازی» سیلاب فراهم باشد
         
دچار ناترازی سرمایه انسانی هستیم
سایت جوان آنلاین

دچار ناترازی سرمایه انسانی هستیم

یکی از چالش‌های مهم آموزش عالی، فاصله میان آموزش دانشگاهی و نیاز واقعی بازار کار است. به همین دلیل، «تعداد فارغ‌التحصیلان» به‌تنهایی نمی‌تواند نشان دهد که کش...
         
دیپ‌فیک؛ از شوخی اینترنتی تا جرم و مسئولیت کیفری
سایت جوان آنلاین

دیپ‌فیک؛ از شوخی اینترنتی تا جرم و مسئولیت کیفری

اگر هوش مصنوعی بتواند از چهره یا صدای ما محتوایی بسازد که هرگز تولید نکرده‌ایم، قانون کیفری چگونه از حیثیت، اموال و امنیت ما حمایت می‌کند؟ وقتی تصویر و صدای...
جنگ اقتصادی چگونه به سفره ایرانیان می‌رسد؟ - اکونیوز
سایت اکونیوز

جنگ اقتصادی چگونه به سفره ایرانیان می‌رسد؟ - اکونیوز

اقتصاد ایران: نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران می گوید: اگر فشار معیشتی طولانی شود و پاسخ سیاست های حکمران روشن نباشد، ظرفیت تاب آوری جامعه کاهش
تاب‌آوری اقلیمی باگیاهان بومی
روزنامه پیام ما

تاب‌آوری اقلیمی باگیاهان بومی

حفاظت و احیای گونه‌های گیاهی بومی، راهکاری کلیدی برای مقابله با تغییر اقلیم، حفظ تنوع زیستی و افزایش تاب‌آوری محیط‌زیست ایران در برابر بحران‌هاست.
سایت عصرایران

استاندار قم خطاب به کافه‌داران: تخلفی نکنید که مورد نظر دستگاه‌های خاص قرار بگیرد

سایت تابناک

سیل ناگهانی در نپال؛ بیش ۱۶۰ کشته و صدها مفقود

نگاهی به نظام حقوقی کشور
روزنامه شرق

نگاهی به نظام حقوقی کشور

روزانه تحولات مختلفی در زمینه حقوق و قضا رخ می‌دهد و می‌توان رویدادهایی چون مصوبه مجلس با نام «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» یا آرای صادره از مراجع قضائی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. یک راه دیگر هم وجود دارد، اینکه از رخدادهای روزمره فاصله بگیریم و به اوضاع …
تأثیر محدودیت فضای مجازی بر دوقطبی‌شدن جامعه
روزنامه شرق

تأثیر محدودیت فضای مجازی بر دوقطبی‌شدن جامعه

مردم ایران دوران خاصی را تجربه می‌کنند؛ تورم بالا، کاهش فرصت‌های شغلی با‌ثبات و سرازیر‌شدن خیل بیکاران به سوی مشاغل موقت و ناپایداری که عموما درآمدشان با هزینه‌های سرسام‌آور زندگی انطباق ندارد‌ و از همه دشوارتر، فقدان چشم‌انداز روشنی که خروج از شرایط موجود و حرکت به سوی آینده‌ای روشن را نوید دهد. در …
زنان، قربانیان کار فصلی
روزنامه شرق

زنان، قربانیان کار فصلی

در شهرستان‌های سقز (شمال استان کردستان) و بوکان (جنوب استان آذربایجان غربی) و اطراف، فعالیت و رنج تابستانی برای گروهی از زنان پیش از طلوع آفتاب آغاز می‌شود. آنها ساعت چهار، پنج صبح راهی مزارع می‌شوند و تا عصر به کار ادامه می‌دهند. پس از بازگشت به خانه نیز شیفت دوم کار آغاز می‌شود؛ این بار بدون دستمزد.
         
شوک شبانه به ترافیک تهران
روزنامه دنیای اقتصاد

شوک شبانه به ترافیک تهران

هفته‌ای که گذشت، ترددها در سطح و زیرسطح شهر تهران، به شکلی معنادار «سنگین» شد.  حجم ترافیک در خیابان‌های تهران براساس شاخص «مدت زمان سفر از محدوده مرکزی به مناطق محیطی» در پیک تردد شبانگاهی، حدود 10درصد نسبت به هفته‌های قبل‌تر افزایش یافت؛  همزمان، حجم مسافر در ایستگا‌ه‌های مترو نیز طی روزهای اخیر صعودی …
روزنامه هفت صبح

راز سر به مهر قتل در میدان تره‌بار

جان کارگران ساختمانی، ارزان‌ترین مصالح این روزهای ساخت‌وساز
روزنامه توسعه ایرانی

جان کارگران ساختمانی، ارزان‌ترین مصالح این روزهای ساخت‌وساز

تقویم را که ورق می زنیم، سیاهه ی طولانی اخبار حوادث کار، نفس را در سینه حبس می کند. تنها در یک بازه زمانی کوتاه، از ۲۸ مرداد ماه تا یکم شهریور،
اجاره این کلبه در شمال شبی 81 میلیون تومان است!
سایت برترینها

اجاره این کلبه در شمال شبی 81 میلیون تومان است!

انتشار عکسی از قیمت اجاره یک کلبه در مازندران، واکنش‌های زیادی در فضای مجازی به همراه داشته است.
         
فقر از سفره به نسخه رسید!
سایت فرارو

فقر از سفره به نسخه رسید!

گرانی دارو و مواد غذایی، سلامت کودکان خانواده‌های کم‌برخوردار را تحت فشار قرار داده است؛ از تاخیر در مراجعه و ناتوانی در خرید دارو تا گسترش سوءتغذیه و کاهش کیفیت رژیم غذایی.
مرگ ۱۲۰ موتورسیکلت‌سوار تهرانی در ۵ ماه/ نقطه اشتراک ۷۰ درصد فوت‌شده‌ها
سایت فرارو

مرگ ۱۲۰ موتورسیکلت‌سوار تهرانی در ۵ ماه/ نقطه اشتراک ۷۰ درصد فوت‌شده‌ها

رئیس مرکز برخط پلیس راهور تهران بزرگ گفت: موتورسواران باید توجه داشته باشند که رعایت نکردن ممنوعیت ورود به خطوط ویژه، تنها یک تخلف ترافیکی نیست، بلکه می‌تواند جان خود آنها و سایر کاربران ترافیکی را به خطر بیندازد.