قیمت طلا امروز




 مذاکرات آمریکا با ایران

 سایت اطلاعات آنلاین / ۴ ساعت قبل

هزینه‌های گزاف: آیا ترامپ می‌تواند مانع همکاری اقتصادی سایر کشورها با ایران شود؟

رئیس جمهوری آمریکا در حالی که واشنگتن فشار بر تهران را افزایش می‌دهد و مذاکرات برای پایان دادن به جنگ بین دو کشور همچنان متوقف مانده، «خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی» علیه ایران را اعلام کرد.
 هزینه‌های گزاف: آیا ترامپ می‌تواند مانع همکاری اقتصادی سایر کشورها با ایران شود؟
به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از الجزیره، ترامپ روز چهارشنبه در پستی در تروث سوشال گفت که ایران «از فرصت توافق استفاده نکرده» و با «جنگ اقتصادی و انزوا در مقیاسی بی‌سابقه» روبرو خواهد شد. او همچنین هر کشوری را که با ایران تجارت کند، تهدید به تحریم کرد.

ترامپ نوشت: «هر کشوری که به مؤسسات مالی، مشاغل، فرودگاه‌ها یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع خط نجاتی برای ایران فراهم کنند، خود با عواقب اقتصادی عظیمی روبرو خواهد شد.» «قاچاق نفت، خطوط سوآپ، انتقال پول نقد، صرافی‌ها، ثبت کشتی‌ها، شرکت‌های صوری - همه اینها باید همین الان متوقف شود. شما می‌دانید چه کسی هستید. این یک روز بحرانی اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدان خود نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند تا تهدید ایران را منزوی و شکست دهند.»

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، آخرین تهدیدهای ترامپ در مورد تحریم‌های اقتصادی را رد کرد و آن را «انحراف از بحران خود آمریکا: بدهی بی‌سابقه و هزینه‌های بهره فزاینده» خواند. او در X نوشت: «تداوم سیاست‌های شکست‌خورده فقط شکست بیشتر - و دشمنی ایرانیان - را به همراه خواهد داشت. تروریسم اقتصادی ایالات متحده اقتصاد و حاکمیت جهانی را تهدید می‌کند.»

روز چهارشنبه، امارات متحده عربی تحریم تجاری نامحدودی علیه ایران اعلام و نیروهای ایرانی را به شلیک دو موشک بالستیک به خاک خود در این هفته متهم کرد. ایران این ادعاها را رد کرد.

همچنین این هفته، تاجیکستان و ایران توافقی را نهایی کردند که به تهران امکان صادرات نفت به دوشنبه را می‌دهد. بنابراین آیا ترامپ واقعاً می‌تواند سایر کشورها را از تجارت با ایران منع کند؟

آنچه ما می‌دانیم این است:

ایران چه تجارتی انجام می‌دهد و شرکای آن چه کسانی هستند؟

ایران عضو گروه تولیدکنندگان نفت اوپک است و نفت صادرات اصلی آن است. قبل از جنگ، تهران تقریباً ۱.۳ میلیون تا ۱.۵ میلیون بشکه نفت خام در روز صادر می‌کرد و در اوایل فوریه حدود ۱۱۵ میلیون دلار در روز - یا ۳.۴۵ میلیارد دلار در ماه - درآمد داشت. در ماه مه، صادرات نفت خام به پایین‌ترین سطح خود در حداقل شش سال گذشته، یعنی کمتر از ۳۰۰۰۰۰ بشکه در روز، رسید و محاصره دریایی مداوم بنادر ایران توسط ایالات متحده، مهم‌ترین منبع درآمد تهران را تحت فشار قرار داد.

وزارت خزانه‌داری روز سه‌شنبه اعلام کرد ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه نفت ایران اعمال کرده است. در طول جنگ، ترامپ به طور موقت تحریم‌های مربوط به محموله‌های نفتی که از قبل در دریا بودند را لغو کرد تا بحران انرژی ناشی از بسته شدن تنگه هرمز را کاهش دهد. واشنگتن به ایران معافیت کامل ۶۰ روزه اعطا کرد و به تهران اجازه داد در بحبوحه مذاکرات صلح جاری، به عنوان بخشی از تفاهم‌نامه ژوئن بین ایالات متحده و ایران که در ۲۱ آگوست منقضی شد، نفت خام بفروشد.

روز چهارشنبه، عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران، گفت که صادرات نفت این کشور در بحبوحه جنگ و تحریم‌ها کاهش یافته است، اما مقامات برای از دست دادن درآمد آماده شده‌اند.

رسانه‌های ایران به نقل از یک مقام رسمی از اداره گمرک ایران گزارش دادند که صادرات غیرنفتی بین آغاز سال مالی ایران در ۲۱ مارس و ۱۶ آگوست به نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار رسیده، در حالی که واردات ۱۷ میلیارد دلار بوده است. این مقام رسمی افزود که تجارت نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد کاهش یافته است.

سال گذشته، از مارس ۲۰۲۵ تا ژانویه ۲۰۲۶، کل تجارت غیرنفتی ایران ۹۴ میلیارد دلار بود. بر اساس آخرین داده‌های بانک جهانی در مورد این کشور، برخی از شرکای تجاری برتر ایران شامل امارات متحده عربی، چین، هند، ترکیه و آلمان هستند. با این حال، امارات متحده عربی این هفته تحریم تجاری نامحدودی را علیه ایران اعلام کرد.

فردریک اشنایدر، عضو ارشد غیرمقیم شورای خاورمیانه در امور جهانی، گفت که واشنگتن همه چیز را به سمت ایران پرتاب کرده است، با دستور «فشار حداکثری» برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران از طریق ۱۴ بسته تحریمی، و اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر هر کشوری که با تهران تجارت می‌کند.

تحلیلگران می‌گویند، تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران همیشه به طور خاص مؤثر نبوده است. اشنایدر به الجزیره گفت: در گذشته، «صادرات نفت خام ایران به رکورد بی‌سابقه‌ای، حدود ۱.۷ میلیون بشکه در روز، رسید و چین اکثریت قریب به اتفاق آن را به خود اختصاص داد. تحریم‌ها هزینه تجارت با ایران را افزایش می‌دهند، اما نمی‌توانند آن را پایان دهند.»

چین در ماه مه شرکت‌های خود را از رعایت تحریم‌های آمریکا منع کرد، این اولین باری بود که از این قانون مسدودکننده استفاده می‌کرد. ترکیه و پاکستان نیز به تجارت خود ادامه می‌دهند. موضع ترکیه از سال ۲۰۱۸ این بوده که به تحریم‌های آمریکا علیه ایران نخواهد پیوست. سپس امارات متحده عربی با تحریم جدید وجود دارد، بنابراین این قطعاً تأثیر مخربی خواهد داشت.

تجارت ایران با برخی از شرکایش به شرح زیر است:

چین

با توجه به اینکه کل تجارت دوجانبه بین 10 تا 41 میلیارد دلار در سال تخمین زده می‌شود، چین بزرگترین شریک تجاری ایران است. به گفته شرکت تحلیل نفت کپلر، نفت یکی از واردات اصلی چین است. در سال 2025، پکن بیش از 80 درصد از نفت ایران را خریداری کرده که عمدتاً از طریق ناوگان‌های سایه‌ای است که با خاموش کردن دستگاه‌های ردیابی و استفاده از پرچم‌های دروغین، تحریم‌های ایالات متحده را دور می‌زنند.

عراق

قبل از شروع جنگ در پایان فوریه، ایران سالانه 12 میلیارد دلار کالا و خدمات به عراق صادر می‌کرد، از جمله 4 میلیارد دلار کالا مستقیماً به دولت عراق، مانند گاز و برق و 8 میلیارد دلار به بخش خصوصی. عراق متعهد شده بدهی‌های معوقه خود به ایران را پرداخت کند، در حالی که اشاره کرد که بغداد خود به دلیل بسته شدن تنگه هرمز و اختلال در درآمدهای نفتی خود با مشکلاتی روبرو است.

هند

هند یکی از شرکای تجاری کلیدی ایران است. طبق اعلام وزارت بازرگانی هند، کل تجارت دوجانبه این کشور با ایران در سال 2025 حدود 1.6 میلیارد دلار بوده است. صادرات عمده هند به ایران شامل برنج باسماتی، میوه، سبزیجات، دارو و سایر محصولات دارویی است. صادرات ایران شامل میوه‌های خشک، آجیل، مواد شیمیایی ارگانیک، مواد معدنی و پتروشیمی است.

امارات متحده عربی

بر اساس جدیدترین داده‌های تجاری رصدخانه پیچیدگی اقتصادی (OEC)، کالاهای رسمی مبادله شده بین امارات و ایران در سال 2023 به 6.2 میلیارد دلار رسید. صادرات امارات به ایران تقریباً 5.8 میلیارد دلار ارزش داشت و در مقابل حدود 450 میلیون دلار کالا وارد کرد. در آن سال، ایران تلفن به ارزش 2.81 میلیارد دلار از امارات وارد کرد. سایر محصولات وارداتی ایران کامپیوتر، تنباکو و آجیل بود. ایران در آن سال آجیل، میوه، ادویه، سخت پوستان و سنگ ساختمانی به امارات صادر کرد.

ترکیه

طبق گزارش منابع رسمی و بخش اطلاعات، صادرات ترکیه به ایران در سال ۲۰۲۵، ۲.۳ میلیارد دلار و واردات آن در ۱۱ ماه سال، ۲.۲ میلیارد دلار بوده است. از زمان آغاز جنگ، تجارت کاهش یافته است. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، در مصاحبه با الجزیره در ۱۵ آگوست گفت که بازگشایی تنگه هرمز برای آنکارا در اولویت است.

آلمان

آلمان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا است. بر اساس داده‌های آژانس دولتی توسعه اقتصادی بین‌المللی آلمان، تجارت و سرمایه‌گذاری، صادرات ایران به آلمان در ۱۱ ماه اول سال ۲۰۲۵ حدود ۲۱۷ میلیون یورو (۲۵۳.۶ میلیون دلار) بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۷ درصد افزایش داشته است. با این حال، صادرات آلمان به ایران در این مدت با یک چهارم کاهش به ۸۷۱ میلیون یورو (۱.۰۲ میلیارد دلار) رسیده است.

روسیه

روابط اقتصادی بین ایران و روسیه پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ دوران اوباما با ایران و سایر کشورها در سال ۲۰۱۸ و اعمال مجدد تحریم‌های گسترده علیه تهران، عمیق‌تر شد. سرگئی تسویلیوف، وزیر انرژی روسیه، در مورد همکاری تجاری و اقتصادی بین مسکو و تهران در سال ۲۰۲۵ گفت: «گردش مالی تجارت در سال گذشته [۲۰۲۴] به ۴.۸ میلیارد دلار رسید، اما ما معتقدیم پتانسیل تجارت متقابل ما بسیار بیشتر است.»

از سال ۲۰۱۸، گزارش شده که تجارت دوجانبه ۱۶ درصد افزایش یافته که عمدتاً ناشی از صادرات غلات، فلزات، ماشین‌آلات و کالاهای صنعتی روسیه به ایران است. صادرات ایران به روسیه شامل کالاهای کشاورزی، محصولات غذایی، پتروشیمی و تجهیزات نظامی است.

تهران همچنین پهپادهای ارزان‌قیمت شاهد را در اختیار روسیه قرار داده که روسیه آنها را به‌روزرسانی و در جنگ خود علیه اوکراین از آنها استفاده کرده است.

آیا ترامپ می‌تواند کشورهای دیگر را مجبور به پایان دادن به تجارت با ایران کند؟

ترامپ توضیح نداد که چگونه این کار را انجام خواهد داد و دشوار است ببینیم دولت او چه گام‌هایی می‌تواند فراتر از تحریم‌هایی که ایالات متحده قبلاً بر نفت ایران اعمال کرده است، بردارد.

شانتانو سینگ، وکیل متخصص در حقوق بین‌الملل عمومی و تجارت، گفت هیچ کشوری قدرت اعمال تحریم کامل تجارت با ایران - یا هر کشور دیگری - را بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل ندارد.

پل ماسگریو، دانشیار دولت در دانشگاه جورج تاون قطر، به الجزیره گفت که برای ترامپ «بسیار دشوار» خواهد بود که «عواقب اقتصادی» را بر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، اعمال کند.

ایران چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد؟

علی واعظ، معاون مدیر برنامه‌های خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه بین‌المللی بحران، گفت که اگر درد اقتصادی برای ایران بدتر شود، ممکن است به شکستن محاصره دریایی آمریکا با زور متوسل شود. او به الجزیره گفت: «ترامپ معتقد است جنگ اقتصادی جایگزینی برای جنگ است. این مقدمه‌ای برای آن است.»

حسن براری، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه اردن، نیز استدلال کرد که قدرت ایالات متحده بر ایران محدودیت‌هایی دارد. براری گفت: «ما نمی‌توانیم اهمیت و خطر اقدام آمریکا برای مردم ایران را دست کم بگیریم، و همچنین نمی‌توانیم تمایل ایرانیان را برای حداقل ظهور استراتژیک در جایگاهی برابر با ایالات متحده دست کم بگیریم.»

عضویت در بریکس

با ادامه جنگ، رئیس بانک مرکزی ایران هفته گذشته اعلام کرد این کشور قرار است به بانک توسعه جدید بریکس بپیوندد. پیوستن به این بانک به کشور کمک می‌کند تا اقتصاد خود را به روی تأمین مالی بین‌المللی بیشتر باز کند. اما تاکنون اتحاد بریکس نتوانسته بیانیه مشترکی در مورد جنگ آمریکا علیه ایران صادر کند.







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
شناسنامه ملی زمین؛ شرط شفافیت مالکیت و مهار زمین‌خواری
روزنامه هفت صبح

شناسنامه ملی زمین؛ شرط شفافیت مالکیت و مهار زمین‌خواری

راه‌حل موثر، صرفا برخورد قضایی پس از وقوع تخلف نیست. پیشگیری از زمین‌خواری نیازمند یک تحول نهادی و فناورانه است
جهل و حماقت چگونه بر ستم دیدگان حاکم می شود؟/ ارزش‌گذاری بر آسیب‌های جنگ، مخالفان سوریه را دچار انشقاق کرد
سایت خبرآنلاین

جهل و حماقت چگونه بر ستم دیدگان حاکم می شود؟/ ارزش‌گذاری بر آسیب‌های جنگ، مخالفان سوریه را دچار انشقاق کرد

العظمه تأکید می‌کند اعتبارِ سرمایه‌ی ناشی از ستم‌دیدگی از تصدیق جمعی سرچشمه می‌گیرد؛ و گاه فراتر از دیگر ملاک‌هایی اعتباربخشی قرار می‌گیرد. چنان‌که حتی دانشگاهیان سوریِ تبعیدی نیز، اگر سابقه‌ای از ستم‌دیدگی داشته باشند، آن را در کنار موقعیت دانشگاهی خود ذکر می‌کنند و می‌نویسند «استاد دانشگاه و زندانی …
ایران چگونه ایران ماند؟ / گسست از گذشته باستانی یا پیوستگی تاریخی / اندیشه ایرانشهری بدون عنصر اسلامی قابل فهم است؟
سایت خبرآنلاین

ایران چگونه ایران ماند؟ / گسست از گذشته باستانی یا پیوستگی تاریخی / اندیشه ایرانشهری بدون عنصر اسلامی قابل فهم است؟

اینکه چگونه این اندیشه تداوم پیدا کرده، بدون فهم نحوه امتزاج اندیشه ایرانشهری با اندیشه اسلامی، ممکن نیست، و تنها با اتکا بر مواردی چون توأمان بودن دین و ملک قابل‌توضیح نیست. آن دسته از اندیشمندان ایرانشهری که هم عمیقاً مسلمان بودند و هم درک درستی از اسلام و مبانی کلامی و فقهی آن داشتند و هم دل در گرو …
سایت تابناک

روباه مهربانِ فلات ایران

چرا گرمای امسال نمی‌خواهد تمام شود؛ ما خودمان عامل تداوم تابستان هستیم؟
سایت دیدبان ایران

چرا گرمای امسال نمی‌خواهد تمام شود؛ ما خودمان عامل تداوم تابستان هستیم؟

معمولاً حتی در گرم‌ترین روزهای سال، به هنگام شب در روستاها یا مناطق ییلاقی، شاهد کاهش محسوس دما هستیم و هوا به‌مراتب مطبوع‌تر و دل‌نشین‌تر می‌شود ولی در کلان‌شهرها این اتفاق نمی‌افتد.
افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟
روزنامه توسعه ایرانی

افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟

محمد تقی زاده فضای شبکه های اجتماعی، به ویژه توییتر فارسی، در سال های اخیر به یکی از دقیق ترین آینه های سنجش افکار عمومی
رقابت دهک‌ها در کنکور سراسری
سایت جوان آنلاین

رقابت دهک‌ها در کنکور سراسری

آزمون سراسری ۱۴۰۵ با تمام حاشیه‌هایش به دلیل شرایط جنگی، سرانجام در ۲۹ و ۳۰ مرداد ماه با شرکت بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار داوطلب در پنج گروه آزمایشی علوم ریاض...
         
روزنامه شرق

حال و هوای کنکوری ها پس از یک ماراتن نفسگیر+ ویدئو

دانش آموزان موسیان دسته جمعی ترک تحصیل کردند؟
روزنامه شرق

دانش آموزان موسیان دسته جمعی ترک تحصیل کردند؟

در استان مرزی ایلام که برخی مناطق با محرومیت‌های تاریخی روبه‌رو هستند، توسعه زیرساخت‌های آموزشی و ساخت مدارس مجهز، ضرورت انکارناپذیر است تا استعدادهای نهفته در روستاها و بخش‌های دورافتاده شکوفا شود.
بازگشت به مدرسه یا ماندن پشت صفحه موبایل؟
سایت جوان آنلاین

بازگشت به مدرسه یا ماندن پشت صفحه موبایل؟

برای خانواده‌ای که این روزها، کم‌کم خودش را برای بازگشایی مدارس مهیا می‌کند، هیچ خبری به اندازه نحوه برگزاری کلاس‌ها اهمیت ندارد
         
سایت تابناک

بلایی که تبریزی‌ها بر سر مزاحم یک دختر آوردند

خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی
سایت عصرایران

خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی

مسئله محمدرضا گلزار نیست. او در این یادداشت بیش از آنکه یک فرد باشد، نماینده پدیده‌ای گسترده‌تر است: تبدیل ثروت به نمایش عمومی و تبدیل سبک زندگی طبقات برخورد...
بن‌بست اطلاع‌رسانی/ پایان دوران رسانه‌های دولتی را به رسمیت بشناسیم
سایت عصرایران

بن‌بست اطلاع‌رسانی/ پایان دوران رسانه‌های دولتی را به رسمیت بشناسیم

رسانه‌ها را پوشش‌دهنده اخبار مقامات کرده‌ایم و بعد می‌گوییم چرا مرجعیت ندارند؟ رسانه باید به کف زندگی مردم برود!
خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 سال زندان برای «هیوا سیفی زاده»
سایت عصرایران

خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 …

انشاءکننده حکمی که ابعادی چنین اجتماعی دارد، باید به جامعه توضیح دهد که شعر سعدی، چه با خوانندگی زنان و چه با صدای مردان، اساساً چطور می تواند مردم را به فسا...
۲۵۳ مجتمع در فهرست پناهگاه‌ها
روزنامه هفت صبح

۲۵۳ مجتمع در فهرست پناهگاه‌ها

ساخت مخازن اضطراری آب پس از رأی دیوان عدالت اداری و توقف دریافت هزینه از قبوض آب متوقف شده است
سایت رکنا

شلیک مرگ در جشن عروسی/ کودک 5 ساله قربانی تیراندازی شد

سایت خبرآنلاین

قطع برق در یک از حوزه‌های برگزاری کنکور؛ رئیس سازمان سنجش توضیح داد

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟

بیشتر پژوهشگران منشأ «قنات» را ایران می‌دانند. شواهد تاریخی نشان می‌دهد این فناوری دست‌کم از دوره هخامنشیان رواج داشته و همراه با گسترش قلمرو ایران به سرزمین‌های دیگر نیز منتقل شده است.
از ۴۷ هزار نفر تا یک میلیون؛ قصه ۵۷ ساله کنکور ایرانی‌ها/ سالی که کنکور تعطیل شد/ پیشی گرفتن داوطلبان زن از چه سالی کلید خورد؟
سایت دیدبان ایران

از ۴۷ هزار نفر تا یک میلیون؛ قصه ۵۷ ساله کنکور ایرانی‌ها/ سالی که کنکور تعطیل شد/ پیشی گرفتن داوطلبان زن از چه سالی کلید …

ماراتن کنکور در ایران از یک آزمون ۴۷ هزار نفری در مرداد ۱۳۴۸ شروع شد و حالا، ۵۷ سال بعد، بیش از یک میلیون نفر در آن رقابت می‌کنند؛ آزمونی که در این نیم‌قرن بارها شکل عوض کرده، تعطیل شده، دوباره برگشته، دو بار در سال برگزار شده و حتی ترکیب جنسیتی داوطلبانش هم کاملاً تغییر کرده است.
پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟ - مردم سالاری آنلاین

در حالی که در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده آلودگی گسترده سواحل قشم ممکن است ناشی از «رهاسازی عمدی نفت از چاه‌ها» باشد، کارشناسان با استناد به تصاویر ماهواره این فرضیه را بسیار بعید می‌دانند.
«کیفیت، عدالت، هویت»؛ شعارهایی که در اجلاس آموزش و پرورش گم شدند
سایت عصرایران

«کیفیت، عدالت، هویت»؛ شعارهایی که در اجلاس آموزش و پرورش گم شدند

آیا مدیران آموزش‌وپرورش، از سطح ستاد تا استان و منطقه، در میان برنامه‌های فشرده، تشریفات رسمی، دیدارها، سخنرانی‌ها و ملاحظات ناشی از میزبانی این حجم از مسئول...
سایت عصرایران

این کنکور معضلی شده ؛ نگاهی سینمایی و متفاوت با پایانی خوش (فیلم)

زنگ خطر در آموزش‌وپرورش؛ معنای معدل ناپلئونی دانش ‌آموزان چیست؟
سایت تابناک

زنگ خطر در آموزش‌وپرورش؛ معنای معدل ناپلئونی دانش ‌آموزان چیست؟

مشکلات آموزش و پرورش برآمده از همه دولتهای گذشته است، اما در دولت فعلی هم وزارتخانه مربوطه نتوانسته تدبیر و ابتکار عمل خاصی از خود بروز و ظهور دهد.
سایت رویداد‌ ۲۴

کنایه نورا هاشمی به شاکی پرونده پژمان جمشیدی

میگنا - Workaholism» یا اعتیاد به کار چیست ؟
سایت میگنا

میگنا - Workaholism» یا اعتیاد به کار چیست ؟

به گزارش میگنا رسانه سلامت روان و تاب آوری ایران «Workaholism» اعتیاد به کار یا «کارزدگی» به وضعیتی گفته می‌شود که فرد به شکل مداوم و اجباری به کار کردن گرایش دارد و نمی‌تواند به‌آسانی از کار فاصله بگیرد.
میگنا - تفاوت‌های جنسیتی در ریسک‌پذیری و انضباط مالی
سایت میگنا

میگنا - تفاوت‌های جنسیتی در ریسک‌پذیری و انضباط مالی

تفاوت‌های جنسیتی در مسائل مالی واقعی بوده و ریشه در ساختارهای عمیق‌تر ذهنی مانند زیان‌گریزی و خوش‌بینی دارند.
هفت دهه جست‌و‌جو برای یک پاسخ: چرا دولت مصدق سقوط کرد؟
سایت فراز

هفت دهه جست‌و‌جو برای یک پاسخ: چرا دولت مصدق سقوط کرد؟

بیش از هفت دهه از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ گذشته است، اما سقوط دولت محمد مصدق همچنان یکی از مناقشه‌برانگیزترین موضوعات تاریخ معاصر ایران است. در این هفت دهه، ده‌ها کتاب...
سایت انصاف نیوز

بدن چگونه کمبود ویتامین‌ها را اطلاع می‌دهد؟ | انصاف نیوز

آسفالت و بتن‌ریزی بستر رودخانه‌ها، کار عجیب شهرداری‌ها
روزنامه هفت صبح

آسفالت و بتن‌ریزی بستر رودخانه‌ها، کار عجیب شهرداری‌ها

دستکاری بستر رودخانه‌های شهری با بتن و آسفالت سرعت و قدرت جریان آب را افزایش می‌دهد و خطر سیلاب را بیشتر می‌کند
کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما
سایت نفت ما

کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما

دی ماه سال گذشته بود که همزمان با حذف ارز ترجیحی، کالابرگ یک میلیون تومانی به همه مردم ایران داده شد. کالابرگی که قرار بود با تغییر نرخ کالاهای اساسی نیز اعتبار آن افزایش یابد اما نه تنها این رقم ثابت مانده بلکه برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ نیز به دنبال لغو قرارداد هستند و برخی از آنها نیز فروش …
سایت فرارو

تصاویر؛ حاشیه‌هایی از کنکور سراسری سال ۱۴۰۵

روزنامه هفت صبح

پدرم به من لکسوس نداد نقشه قتلش را کشیدم

سایت دیدبان ایران

نجات زن جوان از چنگ گروگان‌گیر در غرب تهران

سایت عصرایران

تخریب برج ۱۰ طبقۀ ۲ هزار میلیاردی در اراضی ملی میگون

واقعاً فراجناحی بود؟!
روزنامه توسعه ایرانی

واقعاً فراجناحی بود؟!

محمدتقی زاده سه شنبه شب، ۲۷ مردادماه، اختتامیه جشنواره انجمن روزنامه نگاران ایران در حالی برگزار شد که بیانیه هیأت داوران و لحن و متن
سایت فرتاک

«غر زدن» بهانه حمله خونین به همسر؛ زن ۳۸ ساله تا یک قدمی مرگ رفت

سایت برترینها

تصویر کلثوم اکبری در نشریه نیویورک پست آمریکا

سایت تابناک

حادثه وحشتناک در علم‌کوه؛ داستان ۲۴ ساعت نجات!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصویری از آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران

سایت تابناک

رانندگی پرخطر، جاده را جهنم کرد+شمار فوتی‌ها

آتش، بلای جان بازارها | همه آتش‌سوزی هایی که در بازارهای تاریخی اتفاق افتاد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آتش، بلای جان بازارها | همه آتش‌سوزی هایی که در بازارهای تاریخی اتفاق افتاد

آتش‌سوزی‌های پیاپی در بازارهای تاریخی ایران، تنها چند حجره و مغازه را تهدید نمی‌کند؛ هر بار بخشی از میراث معماری و قلب تپنده اقتصادی شهرها در معرض تخریب و خسارت قرار می‌گیرند.
چرا برخی به روایت‌های غیررسمی اعتماد می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا برخی به روایت‌های غیررسمی اعتماد می‌کنند؟

یک کارشناس حوزه رسانه و ارتباطات گفت: اگر رسانه رسمی می‌خواهد دوباره جایگاه خود را تقویت کند، باید چیزی بیشتر از خبر درست ارائه دهد. باید اعتماد تولید کند. اعتماد با لوگو یا بخشنامه یا حتی با تکرار عبارت منابع آگاه ساخته نمی‌شود. اعتماد از شفافیت، پاسخگویی، سرعت، پذیرش خطا و مهمتر از همه از احترام به …
وقتی پسماندهای ساختمانی؛ روان جمعی شهرها را برهم می‌زنند
خبرگزاری ایسنا

وقتی پسماندهای ساختمانی؛ روان جمعی شهرها را برهم می‌زنند

روان‌پزشکان و متخصصان سلامت محیط هشدار می‌دهند که انباشت نخاله‌های ساختمانی در معابر شهری، فراتر از یک آلودگی بصری، عاملی قدرتمند برای افزایش استرس، اضطراب و فرسایش سرمایه روانی شهروندان است.
نقدی بر ابهام حکمرانی در «شستا»/ کارگران و بازنشستگان خواستار نظارت دائمی بر عملکرد شرکت‌ها هستند
خبرگزاری ایلنا

نقدی بر ابهام حکمرانی در «شستا»/ کارگران و بازنشستگان خواستار نظارت دائمی بر عملکرد شرکت‌ها هستند

یک فعال کارگری گفت: پرسش امروز میلیون‌ها بیمه شده‌ی تامین اجتماعی روشن است؛ وقتی هیچ نظام نظارتی جامع و قانونی برای نظارت بر شستا وجود ندارد، مدیران این مجموعه در برابر چه مرجع مستقلی و با چه سازوکار الزام‌آوری باید پاسخگوی تصمیمات و عملکرد خود باشند؟
آهسته برانید؛ هلیا در حال پیدا کردن قلمرو برای توله‌هایش
خبرگزاری ایسنا

آهسته برانید؛ هلیا در حال پیدا کردن قلمرو برای توله‌هایش

پناهگاه حیات‌وحش میاندشت جاجرم بار دیگر میزبان یوز ماده «هلیا» و سه توله‌اش شده است؛ حضوری که ضرورت همراهی مردم برای حفاظت از این گونه ارزشمند و در معرض خطر انقراض را دوچندان کرده است.
دریا تنها قاتلی که محاکمه نمی‌شود!
خبرگزاری ایرنا

دریا تنها قاتلی که محاکمه نمی‌شود!

ساری - ایرنا - همزمان با اوج‌گیری حضور مسافران در سواحل استان مازندران، گزارش‌های رسمی از جان باختن ۲۱ نفر در آب‌های ساحلی این استان خبر می‌دهد؛ رخدادهایی که ریشه در بی‌احتیاطی و نادیده گرفتن هشدارهای ایمنی دارد.
خبرگزاری ایرنا

شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است

دانش‌آموزان در کشاکش کتاب و گوشی؛ وقتی «مهارت تمرکز» کمیاب می‌شود
خبرگزاری ایرنا

دانش‌آموزان در کشاکش کتاب و گوشی؛ وقتی «مهارت تمرکز» کمیاب می‌شود

بروجرد - ایرنا - کاهش تمرکز و عمق مطالعه دانش‌آموزان به موضوعی جدی برای خانواده‌ها و معلمان تبدیل شده است به نحوی که والدین از وابستگی فرزندان به گوشی می‌گویند، معلمان ضعف حل مساله و کارشناسان «تغییر سبک شناختی» نسل جدید را گزارش می‌کنند که به گفته آنان با هوش مصنوعی و بمباران اطلاعاتی، ابعاد تازه‌ای …
روایت هویت ایرانی در ۱۶۰ سند تاریخی؛ گشت‌وگذاری در موزه ثبت احوال تهران
خبرگزاری ایرنا

روایت هویت ایرانی در ۱۶۰ سند تاریخی؛ گشت‌وگذاری در موزه ثبت احوال تهران

تهران- ایرنا- موزه ثبت احوال ایران تاریخچه ای از فرایند سجلی ایرانیان را در خود به یادگار جای داده که در آن شناسنامه افراد و چهره‌های مشهور ایرانی برای نسل های آینده بایگانی شده است.
جنگل گلریز قرق هر روز زخم تازه‌ای برمی‌دارد
روزنامه هفت صبح

جنگل گلریز قرق هر روز زخم تازه‌ای برمی‌دارد

مدیرکل منابع طبیعی گلستان تنها یک مورد تخلف را تأیید می‌کند، در حالی که منابع محلی از تخلفات گسترده‌تری خبر می‌دهند
استخدام را از واسطه پس بگیرید
روزنامه هفت صبح

استخدام را از واسطه پس بگیرید

۳۱ هزار شرکت تأمین نیروی انسانی فعال‌اند اما میزان دریافتی‌شان و سهم واقعی کارکنان‌ آنها همچنان شفاف نیست
سایت رکنا

عکس صحنه مرگ دردناک 2 دختر 22 و 25 ساله در کوییک مچاله شده / ببینید خودرو ایرانی چه بر سر 2 دختر آورد

بازار سوخته
سایت روزنامه سازندگی

بازار سوخته

حریق گسترده بیش از ۲۰ مغازه را در بافت تاریخی گرگان خاکستر کرد
افتخار در استکهلم
سایت روزنامه سازندگی

افتخار در استکهلم

کاوه مدنی برنده جایزه نوبل آب جهانی شد
سرمقاله خراسان/ امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه | آخرین خبر

خراسان/ «امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم صادق غفوریان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: قوه قضاییه روز گذشته، یک اتفاق بزرگ در عرصه مدیران عالی خود را تجربه کرد؛ صدور حکم انتصاب ۹ مدیر عالی‌رتبه این قوه در یک روز، صرفاً یک جابه‌جایی اداری نیست؛
مخل امنیت ملی است
سایت روزنامه سازندگی

مخل امنیت ملی است

معاون حقوقی پزشکیان خبر داد: طرح «مقابله با نفوذ» مغایر حقوق شهروندی و خلاف موازین شرع است
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حمایت ترانه علیدوستی از ملیکا پارسادوست شاکی پرونده پژمان جمشیدی

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| یک روحانی خود را خلع لباس کرد؛ با لباس شخصی بر منبر حاضر می‌شوم

مسعود کوثری: خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد
سایت عصرایران

مسعود کوثری: خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد

ناجنبش‌ها گروه‌هایی از مردم هستند که دلخور و ناراضی‌اند، جای خودشان را در جامعه پیدا نمی‌کنند: مثل جوان‌ها ، زنان و گروه‌های تهیدست جامعه. اینها به سمت یک جن...
سایت رویداد‌ ۲۴

حکم اعدام قائم حسینی اجرا شد