قیمت طلا امروز




 یک جانبه گرایی

 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

نادیده گرفته شدن سه جانبه گرایی در برکناری مدیرعامل تامین اجتماعی/ صدای کارگران و کارفرمایان شنیده نمی‌شود، شورای عالی را احیا کنید

نماینده کارفرمایان در هیئت امنای تأمین اجتماعی با تشریح ابعاد حقوقی عزل ناگهانی مدیرعامل سازمان در روز تعطیل، خواستار ورود نهادهای نظارتی و دیوان عدالت اداری به این تصمیم شد.
 نادیده گرفته شدن سه جانبه گرایی در برکناری مدیرعامل تامین اجتماعی/ صدای کارگران و کارفرمایان شنیده نمی‌شود، شورای عالی را احیا کنید
به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان تامین اجتماعی، در اصالت و ماهیت خویش، نهادی است بین‌النسلی؛ صندوقی که قطره‌قطره‌ی سرمایه‌ی آن نه از بودجه‌ی عمومی، که با عرق جبین و دسترنج روزمره‌ی بیمه‌پردازان انباشته می‌شود. وسعت این انباشت تا بدان‌جا پیش رفته که این نهاد را به واسطه‌ی شرکت‌های زیرمجموعه‌اش نظیر «شستا»، به یکی از عظیم‌ترین هلدینگ‌های اقتصادی کشور بدل ساخته و چتری حمایتی بر سر جمعیتی نزدیک به ۵۰ میلیون نفر گسترانده است. 

اما این صندوق عظیم حمایتی به جای آنکه پناهگاه امن کارگران و کارفرمایان باشد، به ضربه‌گیر بحران‌های مالی دولت‌ها بدل شده است. دولت نه‌تنها  مشارکت مادی ملموسی در تقویت این نهاد ندارد، بلکه خود در جایگاه بزرگترین ابربدهکارِ سازمان تامین اجتماعی نشسته است. 

در واکاوی این انحصار و ناکارآمدی، نوک پیکان انتقاد باید مستقیماً متوجه ساختار سازمان تامین اجتماعی باشد؛ ساختاری که استقلال عمل را از صاحبان اصلی آن سلب کرده است. مطابق با جزء (۲) بند «الف» ماده ۱۷ قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی، از میان ۹ عضو هیئت امنای این سازمان، تنها ۳ صندلی سهم نمایندگان خدمت‌گیرندگان (تشکل‌های کارگری و کارفرمایی) است و کفه‌ی ترازوی قدرت با ۶ حق رای، برتری مطلق را به نفع دولت تضمین می‌کند. 

برآیند چنین ساختار یک‌سویه‌ای، وقوع اتفاقات تأمل‌برانگیزی است که اخیراً در فضای مدیریت کلان این نهاد شاهد آن بودیم؛ عزل ناگهانی و بدون توضیح مدیرعامل سازمان در یک روز تعطیل (چهارشنبه ۲۱ مرداد ماه) و انتصاب شتاب‌زده‌ی جانشین وی، آن هم با دور زدن بدیهی‌ترین تشریفات قانونی و به حاشیه راندن جایگاه حقوقی هیئت امنا. 

برای شناخت دقیق‌تر ریشه‌های این اقدام و بررسی چراییِ غلبه‌ی نگاه دستوری بر اصل سه‌جانبه‌گرایی، به سراغ حمیدرضا سیفی، عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایی ایران و نماینده این کانون در هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه رفتیم تا دریابیم چرا ساختار تامین اجتماعی پر از ایراد است. 

پشت‌پرده‌ی یک انتصاب غیرقانونی و حذف سه‌جانبه‌گرایی

اخیراً شاهد عزل ناگهانی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و انتصاب سرپرست جدید در روز تعطیل بودیم؛ اقدامی که شواهد نشان می‌دهد بدون اخذ نظر اعضای هیئت امنا و با نادیده گرفتن اصل سه‌جانبه‌گرایی صورت گرفته است. ارزیابی شما از این تصمیم خارج از روال چیست؟ 

برای تبیین دقیق‌تر موضوع باید تاکید کنم که اشکال اساسی، فراتر از یک رویداد مقطعی است؛ ریشه‌ی این معضلات دقیقاً به ساختار معیوب هیئت امنا بازمی‌گردد. 

در ساختار فعلی هیئت امنا، زمانی که دولت ۶ کرسی را در اختیار دارد و سهم بخش خصوصی و تشکل‌ها تنها محدود به ۳ کرسی است، هر مدیری که روی کار می‌آید، ضرورتی برای پاسخگویی به شرکای اجتماعی احساس نمی‌کند. در گذشته مکرراً پیش می‌آمد که مصوبات هیئت امنا به‌صورت «دست‌گردان» امضا می‌شد؛ دلیل آن هم این بود که دولت رأی اکثریت را در اختیار داشت و با اتکا به همین ۶ رأی، روال‌ها را به‌صورت یک‌جانبه طی می‌کرد و صرفاً در نهایت یک تأییدیه‌ی ظاهری اخذ می‌نمود. 

اکنون که نمایندگانی قانون‌مدار حضور دارند و تاکید می‌کنند که حتی با وجود ۶ رأی دولتی، تشریفات قانونی اعم از تعیین دستور جلسه و رأی‌گیری رسمی باید طی شود، با مقاومت مواجه می‌شویم. تا زمانی که ساختار هیئت امنا اصلاح نگردد، در زیرمجموعه‌ی تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه، هیچ‌گونه تحول مثبتی بر مبنای تفکر اصولی مدیریت رخ نخواهد داد؛ چرا که دولت حاکمِ مطلق است، دستورات خود را پیش می‌برد و مدیران را نیز مستقلاً، به پشتوانه‌ی همان اکثریت آرا، منصوب می‌کند. 

لزوم تجدیدنظر در ترکیب آرای هیئت امنا و احیای شورای عالی

با وجود اینکه آیین‌نامه قانون ساختار به‌صراحت اذعان دارد عزل و نصب‌ها باید با پیشنهاد مستقیم هیئت امنا صورت گیرد، آیا این الزام قانونی تاکنون محقق شده است؟ 

بررسی رویه‌ها و دستورات در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که هیئت امنا در عمل هیچ‌گاه در جایگاه «پیشنهاددهنده» قرار نداشته است؛ بلکه افراد مدنظر خود را معرفی می‌کردند و سپس مدعی می‌شدند که این انتصاب، پیشنهاد هیئت امنا بوده است. 

بنابراین، اگر بخواهیم ریشه‌ی معضلات را واکاوی کنیم، اساسی‌ترین مسئله، اصلاح ساختار، احیای شورای عالی تامین اجتماعی و اصلاح فرآیند تصمیم‌گیری در هیئت امنا است. موضع ما کاملاً شفاف است: هنگامی که در شرایط کنونی ۹۰ درصد هزینه‌های سازمان توسط کارفرما و کارگر تامین می‌شود، این گروه‌ها باید حداقل در ۵۰ درصد از فرآیند تصمیم‌گیری‌ها دارای تریبون و حق رأی مؤثر باشند. 

ترکیب اعضا باید به‌گونه‌ای بازطراحی شود که تصمیم‌گیری‌ها در وضعیتی متعادل قرار گیرند؛ به عنوان نمونه، ۳ نماینده کارفرما و ۳ نماینده کارگر در برابر ۵ یا نهایتاً ۶ نماینده دولت حضور داشته باشند، اما به نحوی که این اکثریت عددی، به خنثی شدن کامل نظرات شرکای اجتماعی منجر نشود. در حال حاضر، ما برای نخستین بار ایستادگی کرده‌ایم و مصرانه خواستار آن هستیم که در اتخاذ هر تصمیمی، حداقلِ تشریفات قانونی رعایت شود. 

سرپرستی فقط مخصوص شرایط اضطراری و فقدان مدیر است

اختیار عزل و نصب مدیرعامل منحصراً در ید هیئت امناست. با این وصف، تعیین «سرپرست» مستقیماً توسط وزیر چه وجاهت قانونی دارد؟ 

ما موازین قانونی را به دقت مورد بررسی قرار داده‌ایم. انتصاب «سرپرست» در قانون، منحصراً یک تفسیر مشخص دارد که به شرایط «ضرورت» محدود می‌گردد. ضرورت از منظر قانونی صرفاً زمانی مصداق پیدا می‌کند که مدیر سازمان فوت نماید، دچار بیماری خاصی شود، استعفا دهد، یا شرایطی بروز کند که امکان تشکیل جلسه هیئت امنا فراهم نباشد. به عبارت دیگر، تعیین سرپرست تنها زمانی مجاز است که سازمان فاقد «مدیر» باشد. 

مصداق بارز این شرایط در دوران جنگ تحمیلی مشاهده می‌شد؛ زمانی که وزیر یک وزارتخانه به شهادت می‌رسید و رئیس‌جمهور تا زمان معرفی وزیر جدید، سرپرستی موقت تعیین می‌کرد. اما قانوناً نمی‌توان برای سازمانی که دارای مدیر قانونیِ مستقر است، سرپرست تعیین نمود. وزیر این اختیار را ندارد که تا زمان یافتن جایگزین نهایی، شخص دیگری را به عنوان سرپرست منصوب کند. 

در صورتی که وزیر قصد تغییر مدیریت را داشته باشد، گام نخستِ قانونی، عزل مدیر پیشین است. با این وجود، عزل مدیرعامل نیز از منظر جایگاه حقوقی در حیطه اختیارات فردی وزیر تعریف نشده است؛ بلکه این موضوع باید در هیئت امنا طرح و پس از تصویب اعضا، اجرایی گردد. تنها پس از طی مرحله‌ی عزل است که می‌توانند بر اساس چارچوب‌های قانونی، سرپرستی را با تعیین مدت‌زمان مشخص منصوب کنند. بر این اساس، اقدامی که اخیراً صورت گرفته، از منظر ما فاقد وجاهت قانونی است. 

۹۸ درصد حقوق‌دانان تفسیر شخص وزیر از قانون را رد می‌کنند

با توجه به صراحت نص قانون، استدلال وزیر رفاه برای انجام این اقدام چه بوده است؟ 

ما روز شنبه جلسه‌ای با شخص وزیر برگزار کردیم. ایشان در این نشست اظهار داشتند که تصور و تفسیرشان این است که این موضوع در حیطه اختیارات ایشان قرار دارد و هر زمان که اراده کنند، قادر به تعیین سرپرست خواهند بود. 

بدیهی است که این صرفاً تفسیر شخصی ایشان از قانون است؛ اما نهادهای نظارتی اعم از دیوان عدالت اداری، دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و معاونت حقوقی ریاست جمهوری باید به این پرونده ورود کنند تا مشخص شود تفسیر کدام نهاد دارای اعتبار حقوقی است. ما در این رابطه با کارشناسان و حقوق‌دانان متعددی مشورت کرده‌ایم و با اطمینان ۹۸ درصدی بر این باوریم که تفسیر ما از قانون انطباق کامل با موازین دارد. 

استدلال محوری ما نیز دقیقاً بر همین مبنا استوار است؛ اگر تفسیر وزیر صحت داشته باشد و ایشان مجاز باشند هر زمان که صلاح دانستند سرپرست جدیدی منصوب کنند (که این امر خودبه‌خود به معنای عزل مدیر قبلی است)، در این صورت فلسفه و کارکرد هیئت امنا چه خواهد بود؟ با این رویکرد، دیگر نیازی به موجودیت هیئت امنا نیست و بهتر است اجازه دهند وزیر شخصاً اعضای هیئت مدیره را نیز انتخاب کند. اگر قانون‌گذار قصد تفویض اختیار مطلق به شخص وزیر را داشت، موضوع خطیر عزل و نصب را از اساس به هیئت امنا واگذار نمی‌کرد. 

لغو حکم مدیرعامل مستلزم مصوبه رسمی عزل است

پاسخ شما به استناد مدافعان این تصمیم، به رویه‌های گذشته و جابه‌جایی‌های قبلی چیست؟ 

استدلال آن‌ها این است که وزیر عامداً مرتکب تخلف نشده، بلکه بر اساس تفسیر خود از قانون و با استناد به رویه‌های پیشین عمل کرده است. باید پذیرفت که یک واقعیت نانوشته در فضای سیاسی و عمومی جامعه ما وجود دارد؛ به این معنا که با تغییر دولت‌ها، نوعی «استعفای شفاهی» در بدنه مدیریتی شکل می‌گیرد و انتظار عمومی بر این است که مدیران پیشین کنار رفته و جای خود را به مدیران جدید بدهند. 

با این وجود، اگر بخواهیم مسیر قانون‌مداری و منطق حقوقی را در پیش بگیریم، حتی در خصوص جابه‌جایی آقای موسوی نیز ضرورت داشت که پرونده ایشان در هیئت امنا مطرح گردد، حکمشان رسماً لغو و فرآیند عزل طی شود تا پس از آن، آقای سالاری جایگزین گردند. دلیل این الزام قانونی آن است که حکم صادره برای مدیرعامل سازمان، مطابق قانون، دارای اعتبار ۴ساله است. این بدان معناست که شخص منصوب‌شده، تا پایان دوره ۴ ساله، قانوناً مدیرعامل شناخته می‌شود. چنانچه اراده بر این باشد که پیش از انقضای این مدت، مستند به آیین‌نامه اجراییِ هیئت امنا، حکم وی لغو گردد، مسیر قانونی آن منحصراً از طریق عزل می‌گذرد و اختیار عزل نیز صرفاً و منحصراً در صلاحیت هیئت امنا تعریف شده است. 

تسویه بدهی با نرخ اوراق و رد دیون با کارخانجات ورشکسته

آیا این رویه که دولت بدون مشارکت مالی، سازمان را اداره کرده و بدهی‌هایش را با بنگاه‌های ورشکسته تسویه می‌کند، تامین اجتماعی را به حیاط‌خلوت دولت بدل نکرده است؟ 

این تحلیل کاملاً منطبق بر واقعیت است و این بحران، ریشه در همان ایرادات قانونی در ساختار سازمان دارد. به عنوان نمونه، دولت سالیان متمادی است که از پرداخت سهم ۳ درصدی بیمه بیکاری امتناع ورزیده است. انباشت این تعهدات در طول سال‌ها، به رقم بسیار عظیمی مبدل شده است؛ با این حال، دولت اکنون پیشنهاد می‌دهد که این بدهیِ کلان را بر مبنای نرخ اوراق محاسبه و تسویه نماید. 

با توجه به واقعیت‌های ملموس در فضای اقتصادی کشور، رشد تورم موجب افزایش تا سه‌برابری قیمت کالاها و خدمات از سال گذشته تاکنون شده است؛ در چنین شرایطی، تسویه بدهی با نرخ اوراق، در بهترین حالت تنها ۴۰ درصد به ارزش اسمی مبلغ بدهی می‌افزاید. این رویکرد به معنای تحمیل یک خسارت مالی هنگفت و غیرقابل‌جبران است که در طول سالیان متمادی بر پیکره‌ی سازمان تامین اجتماعی وارد آمده است. 

از یک سو دولت چنین خسارت‌های سنگینی را تحمیل می‌کند، و از سوی دیگر، بابت تسویه مطالبات، چندین کارخانه‌ی کاملاً ورشکسته را که در بازار هیچ‌گونه تقاضایی برای خرید آن‌ها وجود نداشته، به اجبار به سازمان واگذار می‌کند. سازمان نیز در جایگاهی نیست که از پذیرش این بنگاه‌های زیان‌ده امتناع کند؛ چرا که فاقد استقلال نهادی است و مدیران ارشد آن مستقیماً توسط خود دولت منصوب می‌شوند، در نتیجه در برابر تصمیمات حاکمیتیِ دولت، چاره‌ای جز تمکین و اجرای دستورات ندارند. 

اقلیت مطلقِ نمایندگان ۳۰ درصدی در برابر بلوک آرای دولتی

در این میان، صدای نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی تا چه حد شنیده می‌شود؟ 

مجدداً تاکید می‌کنم که ریشه‌ی بنیادین این معضلات، در ترکیب ساختار هیئت امنا نهفته است. اگر شرکای اجتماعی از جایگاه قانونی متناسبی برخوردار بودند و رأی دولت حالت بلامنازع و یکه‌تاز نداشت، قطعاً اجازه نمی‌دادند هر مدیری به سازمان تحمیل شود یا هر شرکت زیان‌دهی در قالب رد دیون به سازمان واگذار گردد. در یک ساختار اصولی، اگر دولت قصد برداشت منابع یا واگذاری شرکتی را داشت، ملزم بود از فیلتر کارشناسی هیئت امنا عبور کرده و نمایندگان شرکای اجتماعی را اقناع نماید؛ و بدیهی است که نمی‌توانستند با این سهولت اهداف خود را پیش ببرند. 

در همین راستا، اخیراً سه نفر از نمایندگان شرکای اجتماعی نامه‌ی اعتراضیِ قانونی تنظیم و ثبت کردیم؛ اما مایه تأسف است که حتی همین اقدام قانونی و مدنیِ ما نیز موجب تکدر خاطر و واکنش منفی آقایان شد! 

متاسفانه ساختار از اساس دچار ایراد است. بررسی سوابق ادوار گذشته‌ی هیئت امنا نشان می‌دهد که تصمیمات، از پیش اتخاذ شده و صرفاً به‌صورت دست‌گردان به امضا می‌رسیده است. استدلالشان این بود که چون ۶ رأی دولت تضمین‌شده است، امضا یا عدم امضای سایرین فاقد اهمیت عملی است. در شرایط کنونی، بنده به عنوان نماینده کارفرمایان، حضور یا عدم حضورم در جلسات هیئت امنا  تاثیری در خروجی تصمیمات ندارد؛ چرا که در نهایت دارای یک رأی هستم. حتی در صورت هماهنگی و همسوییِ کامل با دو نماینده گروه کارگری، مجموع آرای ما به ۳ رأی می‌رسد که در برابر بلوک ۶ رأییِ دولت، در اقلیت مطلق قرار می‌گیرد. 

آیا منطقی است که بار اصلی تامین منابع مالی سازمان بر دوش شرکای اجتماعی باشد، اما در مقام تصمیم‌گیری، تنها ۳۰ درصد از حق رأی را در اختیار داشته باشند؟ پس ریشه‌ی تمام این بحران‌ها و مشکلات دقیقاً در همین بی‌عدالتی ساختاری نهفته است.  انتهای پیام/







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
ریزش و رویش مسافران ترکیه
روزنامه دنیای اقتصاد

ریزش و رویش مسافران ترکیه

شمار گردشگران خارجی ورودی به ترکیه در ماه ژوئیه با کاهشی نسبی همراه شد؛ روندی نزولی که زیر سایه تشدید نااطمینانی‌های امنیتی و تنش‌های منطقه‌ای شکل گرفته است. بر پایه تازه‌ترین داده‌های وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، در ماه ژوئیه 7.1میلیون گردشگر خارجی وارد این کشور شدند که افتی 0.3درصدی را نسبت به مدت …
کیفیت بنزین؛ ماجرای نیم درصدی و سه درصدی | بنزین بی‌کیفیت به خودرو آسیب می‌زند، بنزین با کیفیت به ما!
سایت خبرفوری

کیفیت بنزین؛ ماجرای نیم درصدی و سه درصدی | بنزین بی‌کیفیت به خودرو آسیب می‌زند، بنزین با کیفیت به ما!

تأیید استفاده از متانول در ترکیب بنزین، بار دیگر بحث کیفیت سوخت توزیع‌شده در کشور را به صدر اخبار آورده است.
مسکن هست، «زیرساخت» نیست
روزنامه دنیای اقتصاد

مسکن هست، «زیرساخت» نیست

متقاضیان مسکن‌های حمایتی چشم‌انتظار تحویل واحدهای خود هستند، اگرچه وزارت راه و شهرسازی به دنبال تکمیل حدود 160 هزار واحد مسکن حمایتی تا پایان بهمن امسال است، اما عدم تامین زیرساخت می‌تواند، به‌رغم تکمیل واحدها تحقق کامل این وعده را دچار خلل کند. روز گذشته در نشست پایش طرح‌های مسکن حمایتی که با حضور وزیر …
         
سایت جماران

آیا دلاریزاسیون می‌تواند قفل این اقتصاد بحران‌زده را باز کند؟!

زمین ۷/۵ تریلیون فوت‌مکعب گاز تازه به ایران هدیه داد
سایت جوان آنلاین

زمین ۷/۵ تریلیون فوت‌مکعب گاز تازه به ایران هدیه داد

وزیر نفت: میدان گازی در جنوب استان فارس با ذخیره درجای بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد فوت‌مکعب کشف شد
         
گره اقتصادی در تهران گشوده می‌شود
سایت جوان آنلاین

گره اقتصادی در تهران گشوده می‌شود

مسئله اقتصاد بیش از آنکه فقط با مذاکره بیرون آید، نیازمند اصلاح ساختار‌های اقتصادی، بانکی و بودجه‌ای و به ویژه رفع موانع از مسیر تولید و تجارت است
۶ میلیارد تومان فاکتور‌ بادام کوهی
روزنامه هفت صبح

۶ میلیارد تومان فاکتور‌ بادام کوهی

مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان می‌گوید فولاد مبارکه پولی به منابع طبیعی نپرداخت و تجهیزات، نیرو و بذر جنگل‌کاری را تأمین کرد
سایت اکوایران

آزمون تاب‌آوری آمریکا؛ اقتصاد آمریکا زیر فشار جنگ است؟

وقتی ترندها جای تحلیل اقتصادی را می‌گیرند | شبکه‌های اجتماعی چگونه تصمیمات اقتصادی را تغییر می‌دهند؟ | آیا عصر انتخاب عقلانی به سر آمده است؟
سایت اقتصادنیوز

وقتی ترندها جای تحلیل اقتصادی را می‌گیرند | شبکه‌های اجتماعی چگونه تصمیمات اقتصادی را تغییر می‌دهند؟ | آیا عصر انتخاب عقلانی …

اقتصادنیوز:تجارت فردا در گزارشی به این پرسش پرداخته که اقتصاد توجه چگونه بر تصمیم‌گیری اقتصادی ما تاثیر می‌گذارد؟
تلاش اتابک برای سفید کردن کارنامه پیش از خروج / شوخی وزیر صمت با عدالت در توزیع خودرو!
سایت تابناک

تلاش اتابک برای سفید کردن کارنامه پیش از خروج / شوخی وزیر صمت با عدالت در توزیع خودرو!

در حالی که صدای اعتراض متقاضیان خودروهای اقتصادی در گوش همه است، وزیر صمت در یک نمایش یک‌طرفه، به «روخوانی از روی کاغذ» پناه برد تا چهره واقعی شکست‌هایش را ب...
هشدار تاریخی صندوق بین‌المللی پول؛ رشد اقتصادی ایران در ۱۴۰۵ به منفی ۵.۴ درصد سقوط کرد + جدول پیش‌بینی نهادهای بین‌المللی
سایت نبض قیمت

هشدار تاریخی صندوق بین‌المللی پول؛ رشد اقتصادی ایران در ۱۴۰۵ به منفی ۵.۴ درصد سقوط کرد + جدول پیش‌بینی نهادهای بین‌المللی

صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۶ را منفی ۵.۴ درصد اعلام کرد. بانک جهانی نیز منفی ۲.۸ درصدی را پیش‌بینی کرده. جزئیات کامل پیش‌بینی‌ها و علل سقوط رشد را بخوانید.
         
کالبدشکافی ناترازی سوخت؛ چرا چرخ اصلاح ناترازی بنزین نمی‌چرخد؟
خبرگزاری ایرنا

کالبدشکافی ناترازی سوخت؛ چرا چرخ اصلاح ناترازی بنزین نمی‌چرخد؟

تهران- ایرنا- سال‌هاست که صحبت از ناترازی بنزین به میان می آید و مدام تکرار می شود که مصرف بر تولید پیشی گرفته است؛ این نابرابری در تولید و مصرف به زنجیره ای از عوامل همچون ارزانی سوخت، فرسودگی خودروها، توسعه نیافتگی حمل و نقل عمومی و قاچاق گره خورده است.
کالبدشکافی تورم در ایران؛ چرا تورم مهار نمی‌شود؟
سایت اقتصاد ۲۴

کالبدشکافی تورم در ایران؛ چرا تورم مهار نمی‌شود؟

محمدعلی رستگار، اقتصاددان، معتقد است: در شرایط فعلی، ریل‌گذاری صحیح اقتصادی اولویت نخست است. بحث بر سر انتخاب صفر و صدی میان سیاست انقباضی یا انبساطی، تقلیل مسئله است. موضوع اصلی کیفیت و هدفِ تزریق منابع است.
نبرد نفت ایران برای سهم بازار - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

نبرد نفت ایران برای سهم بازار - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین قیدر / بازار جهانی نفت بازاری سریع و به‌شدت رقابتی است. عرضه‌کنندگان برای حفظ سهم خود در بازار، تنها به داشتن نفت اکتفا نمی‌کنند؛ آنها به زیرساخت تولید، فناوری، سرمایه‌گذاری، ناوگان حمل‌ونقل، پایانه‌های صادراتی، شبکه مشتریان و توان واکنش سریع به تغییرات بازار نیاز دارند. به همین دلیل، ظرفیت تولید …
نقشه تازه قدرت در اقتصاد جهان - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

نقشه تازه قدرت در اقتصاد جهان - سایت خبری اقتصاد پویا

کریمی/ در دهه‌های گذشته، مرکز ثقل اقتصاد جهانی به‌تدریج از غرب به سمت شرق حرکت کرده است. ظهور اقتصادهای آسیایی، توسعه زنجیره‌های تولید در شرق و جنوب‌شرق آسیا و افزایش سهم کشورهای نوظهور در تجارت جهانی، ساختار سنتی قدرت اقتصادی را تغییر داده است. چین در این میان تنها یک قدرت تولیدی نیست؛ این کشور [ ]
اقتصاد در دام بدهی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

اقتصاد در دام بدهی - سایت خبری اقتصاد پویا

دانیال امینی / خرید اقساطی زمانی جذاب می‌شود که درآمد خانوار با سرعت افزایش قیمت کالاها حرکت نمی‌کند. خانواده‌ای که توان پرداخت یکجای قیمت یک محصول را ندارد، ممکن است اقساط را تنها راه دسترسی به آن کالا بداند. به همین دلیل، گسترش خرید اقساطی را نمی‌توان صرفاً نشانه توسعه ابزارهای مالی یا تغییر فرهنگ …
تجار زیر بار هزینه‌های پنهان - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

تجار زیر بار هزینه‌های پنهان - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / مسئله مهم اینجاست که بسیاری از این هزینه‌ها به‌صورت مستقیم قابل مشاهده نیستند. ممکن است یک واردکننده قیمت کالا را در بازار جهانی مناسب ارزیابی کند، اما تا زمانی که کالا وارد کشور شود، مجموعه‌ای از هزینه‌های جانبی می‌تواند بر قیمت نهایی آن اثر بگذارد. در سوی دیگر، صادرکننده نیز با شرایط [ ]
هزینه سکوت در اقتصاد - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

هزینه سکوت در اقتصاد - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی بسیاری از بحران‌ها زمانی پرهزینه می‌شوند که نشانه‌های اولیه آنها دیده می‌شود، اما درباره ریشه‌ها و پیامدهایشان تصمیمی گرفته نمی‌شود.وقتی تورم افزایش پیدا می‌کند، کاهش قدرت خرید فقط یک عدد در گزارش‌های اقتصادی نیست؛ بخشی از زندگی روزمره مردم تغییر می‌کند. وقتی سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد، پیامد …
سرمایه‌گذاری روی راه‌آهن یا توسعه جاده‌ای؛ کدام اولویت دارد؟
سایت اکوایران

سرمایه‌گذاری روی راه‌آهن یا توسعه جاده‌ای؛ کدام اولویت دارد؟

مهرداد تقی‌زاده، معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی و کارشناس حمل‌ونقل، در جلسه‌ای با موضوع ایمنی و حمل و نقل درباره طرح جامع حمل‌ونقل و نقش راه آهن در آن گفت: مشاوران خارجی از سال ۸۷ پیش‌بینی کرده بودند که ما باید بیشترین سرمایه‌گذاری را روی راه‌آهن انجام دهیم.
فولاد در ایستگاه خاموشی
سایت اکوایران

فولاد در ایستگاه خاموشی

اکوایران: بحران برق صنایع در تابستان ۱۴۰۵ دیگر تنها یک مسئله فنی در شبکه برق نیست، به یکی از مهم‌ترین موانع استمرار تولید در صنایع انرژی‌بر تبدیل شده است. فولاد در میان این صنایع جایگاه ویژه‌ای دارد، زیرا هر ساعت توقف یا کاهش ظرفیت تولید در این زنجیره، فقط به معنای کاهش تولید یک کارخانه نیست، بلکه می‌تواند …
         
سایت عصرایران

شوک دوباره به پاساژ علاءالدین؛ آیفون ۱۷ پرومکس ۴۵۰ میلیون

پاشنه آشیل ایران در جنگ اقتصادی ترامپ؛ چرا همه نگاه‌ها به دبی است؟
سایت جهان صنعت نیوز

پاشنه آشیل ایران در جنگ اقتصادی ترامپ؛ چرا همه نگاه‌ها به دبی است؟

دولت ترامپ در حال آماده‌سازی مرحله تازه‌ای از فشار اقتصادی علیه ایران است؛ مرحله‌ای که موفقیت آن تا حد زیادی به همکاری امارات متحده عربی و به‌ویژه دبی وابسته خواهد بود. دبی طی سال‌ها یکی از مهم‌ترین مراکز دسترسی ایران به ارز خارجی، انتقال درآمدهای نفتی و فعالیت شبکه‌های مالی غیرشفاف بوده است. اکنون، …
همتی آب پاکی را روی دست سپرده‌گذاران ریخت؛ پول‌ها کجا می‌روند؟
سایت جهان صنعت نیوز

همتی آب پاکی را روی دست سپرده‌گذاران ریخت؛ پول‌ها کجا می‌روند؟

تصمیم بانک مرکزی برای تغییر ندادن نرخ سود بانکی، در شرایطی که بخشی از شبکه بانکی با ناترازی مواجه است، سیگنال مثبتی به برخی بازارها از جمله بازار سرمایه بود اما تداوم این سیاست پرسش‌هایی را درباره مسیر آتی تورم، رفتار سپرده‌گذاران و مقصد منابع پولی در اقتصاد مطرح می‌کند.
«حتی یک دلار» هم به دست ایران نرسید؛ شفاف‌سازی کنید دارایی‌ها کجاست؟
سایت اطلاعات آنلاین

«حتی یک دلار» هم به دست ایران نرسید؛ شفاف‌سازی کنید دارایی‌ها کجاست؟

قالیباف از آزادسازی میلیاردها دلار از اموال بلوکه شده ایران سخن می‌گوید، اما رئیس کل بانک مرکزی تأکید می‌کند «حتی یک دلار» هم در اختیار ایران قرار نگرفته است! مردم هم نمی‌دانند که بالاخره پول‌های ایران کجاست و چه میزان از آن واقعاً قابل دسترس است؟
از رسانه ها/ ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین
سایت شفقنا

از رسانه ها/ ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین

شفقنا- روزنامه خراسان نوشت:  ورشکستگی یک پلتفرم فروش آنلاین طلا به‌دلیل خالی‌فروشی و لغو فعالیت آن با حدود ۲۰۰ هزار کاربر، بار دیگر ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین را به کانون توجه آورده است؛ بازاری که بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پس‌اندازهای خرد خود، از چند سوت تا چند گرم، به آن [ ]
«صندوق‌ ارزی»؛ راه حلی برای بازار ارز
روزنامه آرمان امروز

«صندوق‌ ارزی»؛ راه حلی برای بازار ارز

بابک سالاروند آرمان امروز : در اقتصادی که ارزش پول ملی دائماً در معرض فرسایش قرار دارد، سرمایه‌گذار بیش از آنکه به دنبال سود باشد، به دنبال راهی برای حفظ ارزش دارایی است. اینجاست که ایده صندوق‌های ارزی در بورس جذاب می‌شود؛ ابزاری که به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهد بدون خرید و نگهداری مستقیم ارز، در [ ]
تعمیرات میلیاردی روی دست مردم - همدلی
روزنامه همدلی

تعمیرات میلیاردی روی دست مردم - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار وقتی هزینه تعمیر خودرو از توان خانوارها خارج شده، هر ابهام درباره کیفیت سوخت می‌تواند به یک بحران تازه معیشتی تبدیل شود.ماجرای ورود متانول به چرخه تولید و اختلاط بنزین، در شرایطی به یکی از نگرانی‌های تازه رانندگان تبدیل شده که هزینه نگهداری و تعمیر خودرو در سال‌های اخیر به‌شدت …
جاماندگان یارانه بنزین
سایت ایران آنلاین

جاماندگان یارانه بنزین

هر بار که نازل جایگاه سوخت در باک یک خودرو قرار می‌گیرد، بخشی از یارانه عمومی کشور نیز به همان باک سرازیر می‌شود. هرچه مصرف بیشتر باشد، سهم از این یارانه هم بیشتر است. اما میلیون‌ها نفر که خودرویی ندارند، هرگز در این صف قرار نمی‌گیرند؛ آنها فقط وقتی با بنزین روبه‌رو می‌شوند که کرایه تاکسی را می‌پردازند …
بنزین؛ اصلاح ناترازی انرژی یا تشدید ناترازی اجتماعی؟
سایت صفحه اقتصاد

بنزین؛ اصلاح ناترازی انرژی یا تشدید ناترازی اجتماعی؟

کاهش ناترازی انرژی نباید به افزایش ناترازی اجتماعی منجر شود. اصلاح قیمت بنزین ضروری است؛ اما دولت برای مهار شوک گرانی بنزین و تبعات آن بر تورم و معیشت چه برنامه‌ای دارد؟ اصلاح اقتصادی بدون حفظ تاب‌آوری اجتماعی، خود به ناترازی جدیدی تبدیل می‌شود.
         
پرونده تراستی‌ها در سه مسیر مجلس، قوه قضائیه و دیوان محاسبات؛ خیانت در امانت در پرونده تراستی‌ها؟/ متخلفان باید پاسخگو باشند
سایت صفحه اقتصاد

پرونده تراستی‌ها در سه مسیر مجلس، قوه قضائیه و دیوان محاسبات؛ خیانت در امانت در پرونده تراستی‌ها؟/ متخلفان باید پاسخگو باشند

پرونده تراستی‌ها، واسطه‌هایی که در سال‌های تحریم مسئول جابه‌جایی بخشی از منابع مالی و درآمدهای ارزی کشور بودند، حالا هم‌زمان در کمیسیون اقتصادی مجلس، دستگاه قضایی و دیوان محاسبات در حال بررسی است. منوچهر متکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، از گزارش‌هایی درباره انحراف و احتمال خیانت در امانت از سوی بخشی از …
بنزین؛ اصلاح قیمت یا آزمون تاب‌آوری اجتماعی؟
سایت صفحه اقتصاد

بنزین؛ اصلاح قیمت یا آزمون تاب‌آوری اجتماعی؟

کاهش ناترازی انرژی یک ضرورت است و نمی‌توان با شعار و تعویق، مسئله مصرف و کمبود بنزین را برای همیشه حل‌نشده باقی گذاشت. اما اصلاح قیمت، لزوماً تنها راه اصلاح مصرف نیست و مهم‌تر از آن، نحوه اجرای اصلاحات است.
خانه‌داری؛ شغلی بدون حقوق بیمه و تضمین آینده
روزنامه تعادل

خانه‌داری؛ شغلی بدون حقوق بیمه و تضمین آینده

خانه‌داری در نگاه بسیاری هنوز کاری بی‌مزد و حتی «غیرمولد» تلقی می‌شود؛ کاری که ساعت شروع و پایان مشخصی ندارد، فیش حقوقی ندارد و در بسیاری از موارد بیمه و پشت...
         
شورش بازار بدهی علیه دولت‌های ثروتمند
روزنامه دنیای اقتصاد

شورش بازار بدهی علیه دولت‌های ثروتمند

دنیای اقتصاد: بازارهای اوراق قرضه ملتهب هستند و این التهاب به دولت آمریکا هم سرایت کرده است. وزارت خزانه‌داری در ۱۹ اوت ( 28 مرداد) اعلام کرد که از ماه آینده خرید بدهی‌های بلندمدت خود را افزایش می‌دهد. تحلیلگران دویچه بانک معتقدند این تصمیم نشان‌دهنده نگرانی فزاینده دولت از روند بازدهی اوراق است.
         
روزنامه دنیای اقتصاد

از پشت‌پرده افزایش ذخایر ارزی ایران تا آغاز تحریم های جدیدآمریکا علیه ایران از فردا

متهم ردیف اول خاموشی صنایع |  دولت برای اجرای سیاست خودتامینی، باید ابتدا تکلیف قراردادهای موجود را روشن کند | قطع برق کارخانه‌ها زنجیره‌ای از پیامدها به دنبال دارد
سایت اقتصادنیوز

متهم ردیف اول خاموشی صنایع | دولت برای اجرای سیاست خودتامینی، باید ابتدا تکلیف قراردادهای موجود را روشن کند | قطع برق کارخانه‌ها …

اقتصادنیوز:سیاست خودتامینی برق صنایع با یک سیگنال متناقض سیاستگذاری مواجه شده است. دولت از یکسو همچنان متولی تولید، انتقال، توزیع و تنظیم بازار برق است و از سوی دیگر، جبران ناترازی را به سرمایه‌گذاری صنایع گره زده است. این در حالی است که بنگاه‌ها برای تامین برق خود قرارداد بسته و حق انشعاب پرداخت کرده‌اند. …
موج تازه تحریم‌ها به معنای قطع روابط اقتصادی
روزنامه شرق

موج تازه تحریم‌ها به معنای قطع روابط اقتصادی

دکتر اسماعیل بشری‌ معتقد است چون «چینِ امروز برخلاف دوران مائو، حضور خارجی خود را بر پایه منافع اقتصادی تنظیم می‌کند، بنابراین فصل تازه تحریم‌های ترامپ می‌تواند یک چالش و در عین حال یک آزمون برای پکن و تهران باشد». البته این کارشناس برجسته مسائل آسیای شرقی و شبه‌جزیره کره اذعان دارد که «نباید انتظار …
ماجرای ۲۰۰۰ تن مرغ تاریخ گذشته چه بود؟ | توضیحات مهم درباره گوشت بوفالو
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای ۲۰۰۰ تن مرغ تاریخ گذشته چه بود؟ | توضیحات مهم درباره گوشت بوفالو

مدیرکل دامپزشکی استان تهران از شناسایی حدود ۳۰۰۰ تن مرغ نزدیک به پایان تاریخ مصرف خبر داد.
         
رانت یعنی پول مفت؟ اقتصاد چه می‌گوید!
سايت نبض بورس

رانت یعنی پول مفت؟ اقتصاد چه می‌گوید!

فرض کنید یک کالا را می‌توان با قیمت ۱۰۰ هزار تومان خرید و به دلیل یک محدودیت یا دسترسی خاص، همان کالا را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان فروخت. این ۵۰ هزار تومان اختل...
بحران مس در راه است / چرا کمبود عرضه می‌تواند این فلز حیاتی را به یک دارایی ژئوپلیتیکی تبدیل کند؟
سایت تجارت نیوز

بحران مس در راه است / چرا کمبود عرضه می‌تواند این فلز حیاتی را به یک دارایی ژئوپلیتیکی تبدیل کند؟

قیمت مس در سال ۲۰۲۵ بیش از ۴۰ درصد افزایش یافت و در سال ۲۰۲۶ نیز به رکوردهای جدیدی رسید؛ روندی که نشان می‌دهد جهان با رشد سریع تقاضا و محدودیت جدی در سمت عرضه این فلز روبه‌رو است.
معمای دارایی‌های ایران؛ دلار‌ها کجاست و تناقض‌گویی مسئولان برای چیست؟
سایت اقتصاد ۲۴

معمای دارایی‌های ایران؛ دلار‌ها کجاست و تناقض‌گویی مسئولان برای چیست؟

قالیباف از آزادسازی میلیارد‌ها دلار از اموال بلوکه شده ایران سخن می‌گوید، اما رئیس کل بانک مرکزی تأکید می‌کند «حتی یک دلار» هم در اختیار ایران قرار نگرفته است! مردم هم نمی‌دانند که بالاخره پول‌های ایران کجاست و چه میزان از آن واقعاً قابل دسترس است؟
چرا کره با دو خودروساز جهان را گرفت و ایران اندر خم یک کوچه ماند؟/ چاه ویل خودرو ۸ میلیارد دلار را بلعید
سایت اقتصاد ۲۴

چرا کره با دو خودروساز جهان را گرفت و ایران اندر خم یک کوچه ماند؟/ چاه ویل خودرو ۸ میلیارد دلار را بلعید

یک کارشناس خودرو، معتقد است ریشه گسترش خودرو‌های مونتاژی در ایران به خروج شرکای اروپایی پس از تشدید تحریم‌ها بازمی‌گردد، اما امروز تداوم این مسیر با ارزبری بیش از ۸ میلیارد دلاری صنعت خودرو و برابری هزینه ارزی برخی مونتاژی‌ها با خودرو‌های وارداتی، نشان می‌دهد سیاست‌های خودرویی کشور به بازنگری جدی نیاز …
کلید خروج از بن‌بست تورم | رستگار: یکی از معضلات جدی صنعت بانکداری ایران، اختلاط «پول» و «شبه‌پول» است | ناترازی بودجه بزرگترین ناترازی اقتصاد ایران است
سایت اقتصادنیوز

کلید خروج از بن‌بست تورم | رستگار: یکی از معضلات جدی صنعت بانکداری ایران، اختلاط «پول» و «شبه‌پول» است | ناترازی بودجه بزرگترین …

اقتصادنیوز: محمدعلی رستگار، اقتصاددان، معتقد است: در شرایط فعلی، ریل‌گذاری صحیح اقتصادی اولویت نخست است. بحث بر سر انتخاب صفر و صدی میان سیاست انقباضی یا انبساطی، تقلیل مسئله است. موضوع اصلی کیفیت و هدفِ تزریق منابع است.
راز ماندگاری سیاست‌های ناکارآمد در ایران؛ از کنترل قیمت تا خودکفایی | چرا تعصبات مداخله‌ گرایانه از اقتصاد ایران رخت بر نمی‌بندند؟
سایت اقتصادنیوز

راز ماندگاری سیاست‌های ناکارآمد در ایران؛ از کنترل قیمت تا خودکفایی | چرا تعصبات مداخله‌ گرایانه از اقتصاد ایران رخت بر نمی‌بندند؟

اقتصادنیوز: مجله تجارت فردا در گزارشی با مشورت علی چشمی، اقتصاددان، کوشیده که به یکی از مهم‌ترین پرسش‌های اقتصاد سیاسی پاسخ دهد: چرا بعضی ایده‌ها، حتی زمانی که در عمل شکست خورده‌اند، همچنان بر سیاست‌گذاری حکومت می‌کنند؟
پیامدهای توقف درآمدهای نفتی در تجارت، تولید و معیشت خانوارها | خبر بد چگونه به بازار منتقل می‌شود؟ | هنوز می‌توان از بدترین سناریو جلوگیری کرد اما...
سایت اقتصادنیوز

پیامدهای توقف درآمدهای نفتی در تجارت، تولید و معیشت خانوارها | خبر بد چگونه به بازار منتقل می‌شود؟ | هنوز می‌توان از بدترین …

اقتصادنیوز: آینده اقتصاد ایران بیش از هر چیز به تحولات سیاسی و نحوه واکنش سیاست‌گذار داخلی وابسته است. در سناریوی نخست فشار خارجی کاهش می‌یابد، بخشی از صادرات نفت از سر گرفته می‌شود و دسترسی ایران به منابع مسدودشده، بهبود پیدا می‌کند. در این صورت، بازار ارز می‌تواند تا حدودی آرام شود، انتظارات تورمی …
ارزِ ارزان از زنجیره دارو حذف شود، قبض آن را چه کسی پرداخت می‌کند؟ | بدهی بیمه‌های پایه، تأمین دارو را مختل می‌کند
سایت اقتصادنیوز

ارزِ ارزان از زنجیره دارو حذف شود، قبض آن را چه کسی پرداخت می‌کند؟ | بدهی بیمه‌های پایه، تأمین دارو را مختل می‌کند

اقتصادنیوز: با خروج تدریجی بخش‌های بیشتری از زنجیره دارو از تخصیص‌های ارز ترجیحی، حالا نگرانی‌ها نه فقط از افزایش قیمت، بلکه از کمبود منابع مالی تولیدکنندگان و همچنین افزایش هزینه‌ برای بیماران است.
چرا تصمیم خصمانه ابوظبی برای تهران اهمیت دارد؟
سایت اکوایران

چرا تصمیم خصمانه ابوظبی برای تهران اهمیت دارد؟

اکوایران: ایران سال‌ها برای تجارت خارجی و دور زدن تحریم‌ها به امارات متحده عربی متکی بوده است.
اما و اگرها درباره دارایی‌های دیجیتال (رمزارزها)
روزنامه ستاره صبح

اما و اگرها درباره دارایی‌های دیجیتال (رمزارزها)

ظهور دارایی‌های دیجیتال یا رمزارزها، بحث‌های گسترده‌ای را در حوزه‌های اقتصاد، تکنولوژی و به‌ویژه حقوق ایجاد کرده است. رمزارزها، دارایی‌هایی دیجیتال هستند که با استفاده از فناوری رمزنگاری (Cryptography) و شبکه بلاکچین (Blockchain) مدیریت می‌شوند.
    
از اجبار تا انتخاب؛ دگرگونی در نقشه بازار بیمه ایران
روزنامه عصر اقتصاد

از اجبار تا انتخاب؛ دگرگونی در نقشه بازار بیمه ایران

بازارها فقط با اعداد سخن نمی‌گویند؛ گاهی جابه‌جایی چند رتبه در یک جدول، از تغییری عمیق در نیازها، نگرانی‌ها و انتخاب‌های جامعه خبر می‌دهد.
وقتی تنوع، کسب‌وکار را نجات می‌دهد
روزنامه عصر اقتصاد

وقتی تنوع، کسب‌وکار را نجات می‌دهد

مریم مرادی| دکتری مدیریت کسب کار از دانشگاه تهران گاهی بزرگ‌ترین اشتباه یک مدیر، انتخاب اشتباه نیست. وابستگی بیش از حد به یک انتخاب درست است. ممکن است یک محصول بسیار موفق داشته باشید، یک مشتری بزرگ بخش قابل‌توجهی از درآمدتان را تأمین کند، یک تأمین‌کننده بهترین قیمت بازار را ارائه دهد یا یک کانال
ارتقا خاموش
روزنامه عصر اقتصاد

ارتقا خاموش

مرتضی ایراندوست (کارشناس ارشد مدیریت صنعتی) – مهندس مجتبی ایراندوست پس از «استعفای خاموش»،«اخراج خاموش» و «استخدام خاموش»، اصطلاح دیگری در حوزه منابع انسانی تحت عنوان »ارتقای خاموش«ترند شده است. «ارتقای خاموش» پدیده جدیدی است که کارمندان آن را در محیط کار خود حس می‌کنند؛ پدیده‌ای که دقیقاً نقطه مقابل …
خودرو؛ قربانی تعرفه یا سیاستگزاری؟
سایت دنیای خودرو

خودرو؛ قربانی تعرفه یا سیاستگزاری؟

نهاد علی‌بیک‌زاده در سرمقاله روز یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ روزنامه دنیای خودرو به موضوع «» پرداخت
ترقی معکوس!
سایت دنیای خودرو

ترقی معکوس!

حسین نظریان در سرمقاله روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ روزنامه دنیای خودرو به موضوع «ترقی معکوس» پرداخت
ولی افتاد مشکل‌ها + فایل صوتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ولی افتاد مشکل‌ها + فایل صوتی

1. حدود چهار سال است که بحث بنزین و اصلاحات مرتبط با آن به طور جدی در دستور کار دولت و مجلس و سایر نهادهای تصمیم‌گیری قرار دارد و طرح‌های عجیب‌وغریب بسیاری مطرح شده است فقط به این دلیل که نظام سیاستگذاری ما واقعیتی به نام قیمت را به رسمیت نمی‌شناسد. اما دست‌آخر ناچار است تسلیم بدون قید‌و‌شرط همان چیزی …
اقتصاد در تنگنا؛ صدای ما را بشنوید
روزنامه عصر اقتصاد

اقتصاد در تنگنا؛ صدای ما را بشنوید

ساسان باقرپناه اقتصادها معمولاً در یک روز از حرکت نمی‌ایستند. پیش از آنکه کارخانه‌ای تعطیل شود، طرح توسعه آن متوقف می‌شود؛ پیش از تعدیل نیرو، استخدام‌های جدید کنار گذاشته می‌شود؛ پیش از آنکه تجارت متوقف شود، سفارش‌ها کوچک‌تر و محتاطانه‌تر می‌شوند و پیش از آنکه خانواده‌ای رسماً از تأمین نیازهای خود ناتوان …
اسکناس‌ها رفتنی نیستند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

اسکناس‌ها رفتنی نیستند - مردم سالاری آنلاین

بانک مرکزی اروپا از طرح‌های جدید اسکناس با این پیام جسورانه رونمایی کرد که دوران پول کاغذی هنوز بسر نرسیده است.
عدالت مالیاتی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

عدالت مالیاتی - مردم سالاری آنلاین

مالیات یکی از مهم ترین ابزارهای دولت برای تأمین هزینه های عمومی و البته یکی از شاخص های ...
ایران و مسئله انرژی
روزنامه شرق

ایران و مسئله انرژی

هر زمستان با شروع محدودیت گاز صنایع و هر تابستان با بالا‌رفتن مصرف برق، بحث افزایش تولید دوباره مطرح می‌شود؛ در گاز، توسعه میدان و فشارافزایی و در برق، ساخت نیروگاه.
کوچک‌شدن سفره کار
روزنامه شرق

کوچک‌شدن سفره کار

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در گزارشی هشداردهنده از سه شوک سنگین بر بازار کار ایران روایت دارد؛ جنگ ۱۲روزه، اتفاقات دی‌ماه و قطع اینترنت و جنگ رمضان. این گزارش تأکید می‌کند بر اثر این سه شوک، شمار قابل ‌توجهی از مشاغل ایران از بین رفته‌اند و بخش زیادی از بنگاه‌های اقتصادی متوسط به بنگاه‌های کوچک و خرد …
سایت تابناک

پروازهای تقریبا خالی و منطق پنهان پشت یک مسیر داخلی در استرالیا

استقراض، پاشنه آشیل مدیریت سالاری/ تیشه‌ای که ریشه سازمان تامین اجتماعی را زد
سایت تابناک

استقراض، پاشنه آشیل مدیریت سالاری/ تیشه‌ای که ریشه سازمان تامین اجتماعی را زد

سازمان تأمین اجتماعی پس از پایان مدیریت سالاری با حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان کسری ماهانه برای پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران مواجه است. افزون بر این،...