چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

دررفتگی لگن در نوزادان، چه درمانی دارد؟


درمان در رفتگی سر استخوان ران در بچه ها باید هرچه زودتر بعد از زایمان شروع شود. هر چه درمان زودتر شروع شود با استفاده از روش‌های ساده‌تری می‌توان به نتیجه رسید، مدت درمان کوتاه تر است و نتیجه درمان بهتر خواهد بود.
در نوزادان درمان با بستن کمربند خاصی به نام  پاولیک هارنس است. هدف این است تا با این وسیله مفصل ران برای مدتی حدود یک تا دو ماه در وضعیت خاصی قرار بگیرد.
در این وضعیت سر استخوان ران در حفره استابولوم می‌ماند و ماندن سر استخوان ران در درون حفره استابولوم به رشد بهتر آن کمک می‌کند. بعد از مدتی سر استخوان در داخل حفره استابولوم پایدار می‌شود.
درمان در سن بالاتر از 6 ماه معمولا در اتاق عمل زیر بیهوشی جااندازی مفصل هیپ انجام می‌شود و در همان وضعیت گچ اسپایکا گرفته می‌شود.
در سن بالاتر از یکسال نیاز به عمل جراحی باز و جااندازی و گچ‌گیری می‌باشد. در سن بالاتر از 18 ماه نیاز به انجام عمل جراحی استخوانی جهت پوشش بیشتر سر استخوان ران می‌باشد.
آیا ممکن است این عارضه سبب بروز اختلال در راه رفتن کودک در آینده شود؟
درموارد دررفتگی یکطرفه باعث لنگش واضح می‌شود و در موارد دوطرفه باعث راه رفتن اردکی می‌شود.
در رفتگی لگن کودک ممکن است چه بیماری‌هایی در ناحیه کمر و پا در زمان حال و آینده ایجاد کند؟
درلگن دررفته عضلات اطراف لگن ضعیف می‌شود و لنگش تشدید می‌یابد.‌ بتدریج که سن بالا می‌رود سر استخوان که در محل اصلی خود قرار ندارد در بالا ایجاد مفصل کاذب می‌کند و در سنین میانسالی به دلیل آرتروز دردناک می‌شود.
همچنین به دلیل تفاوت طول اندام در رفته انحراف ستون فقرات ایجاد می‌شود و در در رفتگی دو طرفه قوس کمر افزایش می‌یابد.
چگونه می توان از بروز بیماری دررفتگی لگن کودک پیشگیری کرد؟
تشخیص سریع با معاینه توسط پزشک و درمان در دوره نوزادی از ایجاد عوارض جلوگیری می‌کند.