چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

وابستگی همیشه بد نیست


پرسش: درمورد به وجود آوردن دلبستگی ایمن در کودکان زیر یک سال اطلاعاتی را می خواستم و همچنین در مورد به وجود آوردن اعتماد به نفس در این کودکان.
پاسخ: کودک زیر دو سال به شدت زندگیش وابسته به والدینش هست و یک موجود کاملا وابسته هست. والدینی که به نیاز کودک در دو سال اولیه اهمیت می دهند، اغلب کودکانی دارند که دلبستگی آن ها از نوع ایمن هست.
اینگونه والدین در زیر دو سال هر گاه کودک نیاز به آغوش و حضور والدین داشته باشد، نیازش را برآورده می کنند. درنتیجه کودکان چنین خانواده هایی باور دارند که دنیا محیط امنی هست.
در سبک دلبستگی ایمن مادر 3 ویژگی پذیرندگی، پاسخگو بودن و در دسترس بودن را داراست.
بین سبک دلبستگی ایمن و رشد روانی و اجتماعی بعدی رابطه مثبت وجود دارد و نوزادان دارای این نوع سبک دلبستگی بعداً تبدیل به نوپایانی می شوند که بیشتر متکی به خود هستند و عزت نفس بیشتری دارند. با این ملاحظات می توان گفت که دلبستگی ایمن، سپر استرس است.
اعتماد به نفس، داشتن احساسی خوب نسبت به خود است. حضرت علی بزرگترین سرمایه را اعتماد به نفس می دانند.مسلما هر پدر و مادری دوست دارد که فرزندش موفق و خوشبخت باشد. رمز موفقیت و شادی فرزند شما در زندگی،داشتن اعتماد به نفس بالا است.
اعتماد به نفس ما عمدتا از ارزیابی دیگران نسبت به ما و توانایی های ما شکل می گیرد. هر کودکی به همان اندازه برای خودش احترام و ارزش قایل است که اطرافیانش(به ویژه) برای او احترام و ارزش قایل می باشند.بنابراین نقش والدین در شکل گیری اعتماد به نفس کودکان بسیار مهم است.
روش های افزایش اعتماد به نفس کودکان
* علاقه خود را به فرزندتان ابراز کنید.
ابراز عشق و محبت،یکی از مهمترین عوامل شکل دهنده اعتماد به نفس درکودکان است.قطعا شما فرزندتان را دوست دارید و حاضرید به خاطر او هر کاری انجام دهید اما مهم ان است که فرزندتان متوجه عشق وعلاقه شما به خودش بشود.
* گهگاه در طول روز با رفتارهایی مثل بغل کردن، بوسیدن، نوازش کردن و... علاقه خود را به او نشان دهید.(البته برخی از کودکان از تماس بدنی خوششان نمی اید که در این صورت، این روش را استفاده نکنید).
* زمانی که در خانه نیستید مثل زمانهایی که سر کار هستید یا به مسافرت رفته اید به فرزندتان زنگ بزنید و با ا وصحبت کنید.
* درباره اتفاقات مدرسه و اینکه چطور روزش را گذرانده است با او صحبت کنید. در حین تعریف کردن او بدون هیچگونه قضاوتی فقط گوش دهید. می توانید این کار را در زمان صرف غذا انجام دهید.
*لیستی از کارهای مورد علاقه فرزندتان تهیه کنید.( مثل پارک رفتن، رفتن به سینما،دوچرخه سواری،بازی کامپیوتری و...) و برنامه ای تنظیم کنید که هفته ای یک بار، یکی از این کارها را با یکدیگر انجام دهید.
برای مطالعه مطالب بیشتر در این زمینه و اشنای با بیش از 30 روش علمی و ساده برای افزایش اعتماد به نفس کودکان می توانید به کتاب دکتر بهشتیان با عنوان 31 روش افزایش اعتماد به نفس کودکان مراجعه کنید.
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.