دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

كمبود ویتامین D، بر دندان کودکان تأثیر منفی دارد


ایرنا: یك متخصص كودكان گفت:در كودكانی كه دچار كمبود ویتامین D هستند ،ملاج دیرتر بسته و دندانهای آنها دیرتر ظاهر و زودتر فاسد می شود.

دكتر رویا علامه اظهار داشت:كمبود ویتامین D در كودكان باعث نرمی استخوانها و بروز بیماری راشیتیسم می شود كه به صورت تغییر شكل استخوان های ستون فقرات، لگن و انحنای پاها دیده می شود.

وی افزود:ویتامین D به جذب كلسیم و فسفر از روده نیز كمك كرده و موجب به كارگیری این مواد معدنی در ساختمان استخوان ها و دندانها می شود.

این متخصص كودكان خاطر نشان كرد:بزرگسالان هم ممكن است بدلیل كمبود ویتامین دچار نرمی استخوان شوند كه باعث درد مزمن استخوانها بویژه در ناحیه كمر، پشت و خستگی مزمن می شود.

به گفته علامه، در افراد بزرگسال كمبود ویتامین D زمینه برای پوكی استخوان فراهم می شود.

وی تصریح كرد: به هر دلیلی كه فرد از نور آفتاب محروم شود، دچار كمبود ویتامین می شود زیرا نورآفتاب وقتی به پوست بدن می تابد، ماده ای كه در زیر پوست وجود دارد می تواند ویتامین مورد نیاز بدن را بسازد.

این متخصص كودكان تصریح كرد:كمبود ویتامین در شهرها بیشتر از نواحی روستایی دیده می شود به این دلیل كه دود،گرد و غبار، آلودگی هوا، ابری بودن هوا و استفاده از كرمهای ضدآفتاب مانع رسیدن نور آفتاب به پوست بدن شده و درنتیجه ویتامین ساخته نمی شود.

وی یادآور شد:افرادی كه شب كار هستند و روزها می خوابند، كسانی كه بخاطر سردی آب وهوا مجبور هستند داخل منزل بمانند، افراد ناتوان كه قادربه حركت نیستد و نمی توانند در معرض نور خورشید قرار گیرند و افرادی كه تمام سطح بدن خود را با لباس می پوشانند بیشتر در معرض خطر كمبود ویتامین D قرارمی گیرند.

دكتر علامه بهترین منبع ویتامین D را نور مستقیم آفتاب عنوان كرد و گفت:نور آفتاب از پشت شیشه این خاصیت را ندارد.

این متخصص كودكان، روغن كبد ماهی كه بصورت دارو مصرف می شود را نیز منبع غنی ویتامین Dدانست و افزود:جگر، تخم مرغ ،كره، شیر و ماهی های چرب مثل ماهی آزاد، كپور، قزل آلا ، ساردین منابع خوبی از ویتامین D هستند.

وی خاطر نشان كرد:شیر غنی شده با ویتامین D نیز بخشی از ویتامین مورد نیاز بدن را تامین می كند.

به گفته وی، برای پیشگیری از كمبود ویتامین D در كودكان، لازم است كه قطره A و D طبق دستور پزشك از روز پانزدهم پس از تولد تا حداقل یكسالگی بطور روزانه به كودكان داده شود.

این متخصص كودكان تاكید كرد:روزانه 10دقیقه دست و پا و صورت كودك باید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد .