شنبه, ۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 18 May, 2024
مجله ویستا

علت فیبروکیستیک پستان در زنان چیست؟


از آنجایی که این بیماری در بین خانم ها شیوع دارد، دیگر نگران کننده نیست و به عنوان بیماری درنظر گرفته نمی شود. معمولا این بیماری پس از یائسگی برطرف می شود، مگر اینکه هورمون درمانی با استروژن انجام شود. بیماران، از سینه های متورم و دردناک پیش از شروع قاعدگی رنج می برند. البته لازم است بدانید که این وضعیت منجر به سرطان سینه نمی شود.
علل ایجاد بیماری فیبروکیستیک پستان کدام اند؟
تغییراتی که به صورت ماهانه در سطوح استروژن و پروژسترون پدید می آید علت اصلی ایجاد پستان های فیبروکیستیک است. درواقع دلیل اصلی به وجود آمدن کیست ها، ترشح زیادتر از حد هورمون استروژن است.
پستان فیبروکیستیک چه علائمی دارد؟
خانم هایی که دچار این مشکل می شوند قبل و در حین قاعدگی، کیست های پستانی متورم و دردناکی دارند که موجب ایجاد فشار، احساس پری، درد مبهم و افزایش حساسیت یا احساس سوزش می شود. این توده معمولا در هر دوطرف پستان وجود دارند. ممکن است فقط یک توده موجود باشد، ولی غالبا چندین توده وجود دارد. درصورتی که با نوک انگشتان برروی این توده ها فشار آورده شود، بافت آن مقاومت نشان می دهد و فشرده نمی شود و ممکن است به هنگام لمس، دردناک باشد. این توده ها غالبا قبل از عادت ماهانه، بزرگ و بعد از آن کوچک تر می شوند. توده ها، اندازه هایی متغیر دارند و در صورتی که در سطح پستان باشند، به راحتی قابل حرکت دادن هستند. این افراد از نوک پستان های خود ترشح دارند، این توده، مرتبا ظاهر و پس از مدتی برطرف می شوند. البته بعضی از توده ها از بین نمی روند و به طور دائم باقی خواهند ماند، اما هیچ خطری برای سلامتی فرد ندارند.
 درمان
پس از انجام دادن بررسی های تشخیصی فوق الذکر، خود فرد باید پستان ها را قبل یا به هنگام شروع عادت ماهانه، هرماهه معاینه کند تا بتواند درصورت بروز هرگونه تغییری، سریعا پزشک خود را مطلع سازد. لازم است حداقل سالی یک بار و در صورت سابقه ابتلا به سرطان در خانواده، با فواصل کمتر برای معاینه پستان به پزشک خود مراجعه نماید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.