جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

غذاهایی که به مادران باردار توصیه نمی‌شود


باشگاه خبرنگاران: مصرف بيش از حد شکلات توسط مادر موجب بي‌قراري، دل درد و حالت عصبي در شيرخوار مي‌گردد، همچنين مصرف ماهي به دليل جيوهٔ موجود در آن و گوشت خام به علت باکتري موجود در آن براي خانم‌هاي باردار توصيه نمي‌شود.

 
پيام فرهبخش متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اگر ميزان شکلات در وعده‌ غذايي مادران شيرده زياد نبوده و در حد متعارف باشد مصرف آن مشکلي ايجاد نمي‌کند اما مصرف بيش از حد آن موجب بي‌قراري، دل درد و حالت عصبي در شيرخوار مي‌گردد.

وي افزود: تعداد کالري مادران شيرده در شش ماهه اول شيردهي در مقايسه با ساير افراد بيشتر است و ميزان کالري که در شش ماهه دوم شيردهي براي مادر تنظيم مي‌شود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کالري بيشتر از افراد ديگر است.
فرهبخش تصريح کرد: توصيه مي‌شود که خانم‌هاي باردار از تمام گروه‌هاي غذايي نان و غلات، شير و لبنيات، ‌ميوه‌ها، سبزيجات و گوشت‌ها به طور روزانه مصرف نمايند و از مصرف گوشت خام بپرهيزند به دليل باکتري‌اي که در گوشت خام وجود دارد و مي‌تواند براي بدن مشکل‌زا باشد.
اين متخصص در پايان خاطرنشان کرد: مصرف ماهي به علت جيوه موجود در آن توصيه نمي‌شود اما مي‌توان از ماهي‌هايي مانند  تن‌ماهی که ميزان جيوهٔ کمتري دارند استفاده کرد.