یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

عوارض داروهای ضد بارداری، در دیابتی ها


افراد دیابتی بهتر است مراقب عوارض داروهای پیشگیری از بارداری باشند و حواسشان به علائم ناشی از مصرف این داروها باشد این داروها می توانند باعث افزایش قندخون در بدن آن ها شوندمی خواهیم به روشهای پیشگیرانه موثر در برابر عوارض جانبی داروهای پیشگیری از بارداری در افراد دیابتی اشاره کنیم.
داروهای پیشگیری از بارداری قند خون را افزایش می‌دهد
متخصص دیابت با اشاره به اینکه داروهای پیشگیری از بارداری قند خون را افزایش می‌دهد، گفت: بیمار دیابتی اگر با مصرف این داروها دچار فشار خون بالا شد، خطر بروز بیماری‌های چشم یا کلیه آن تشدید می‌شود.

،مهیار خسروشاهى ، در مورد عوارض داروهای پیشگیری از بارداری برای افراد دیابتی گفت:این داروها می‌تواند سبب افزایش سطح قند خون شوند و استفاده از آنها برای بیشتر از یک یا دو سال می تواند احتمال بروز عوارض دیابت را زیاد کند.
وی افزود: بیمار اگر با مصرف این داروها دچار فشار خون بالا شد، خطر بروز بیماری‌های چشم یا کلیه آن تشدید می‌شود.
متخصص دیابت در مورد خارش پوست بیماران دیابتی گفت:خارش پوست به علل مختلفی نظیر عفونت‌های قارچی، خشکی پوست یا عدم خون رسانی کافی به پوست ایجاد می‌شود.
خسروشاهى اضافه کرد: چنانچه علت خارش پوست کم بودن جریان خون در پوست باشد، بیشتر در قسمت های پائین پا خارش ایجاد می‌شود که در این صورت استفاده از لوسیون برای نرم و مرطوب کردن پوست و جلوگیری از خشک شدن و خارش پوست موثر است.
وی در مورد اینکه آیا می توان از بروز مشکلات پوستی در افراد دیابتی جلوگیری کرد، گفت: مهمترین عامل برای جلوگیری از بروز مشکلات پوستی در افراد دیابتی کنترل دقیق قند خون در این افراد است عامل مهم دیگر، تبعیت از نصایح مشاورین دیابت در مورد تغذیه، ورزش و استفاده منظم و صحیح داروها است.
متخصص دیابت با اشاره به اینکه عامل مهم دیگر مراقبت فردی از پوست برای کاهش خطر ابتلاء به مشکلات پوستی دیابتی است، افزود: بیماران باید به توصیه های پزشکی برای جلوگیری از مشکلات پوستی عمل کنند. به طور مثال قند خون را در محدوده نرمال نگه دارند.
خسروشاهى اضافه کرد: بیماران دیابتی بهتر است از صابون و شامپوهای ملایم استفاده کنند و بخوبی آن را آبکشی و خشک کرده و از پودر تالک برای زیر بغل و کشاله ران استفاده کنند.
خسروشاهى به بیماران توصیه کرد: دوش آب خیلی داغ نگیرید. بطور روزانه پوستتان را مرطوب کنید. میزان مایعات زیادی بنوشید تا پوستتان آبرسانی شود. هر نوع بریدگی را به سرعت درمان کنید. بریدگی های کوچک را با آب و صابون بشویید در صورت تجویز پزشک از پمادهای آنتی بیوتیک استفاده و در صورت بروز بریدگی بزرگ یا سوختگی سریعاً به پزشک مراجعه و از اسپری های بهداشتی زنانه استفاده نکنید.