یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
موبایل برای کودک، لازم است یا نه؟
شهرزاد: شايد براي بسياري از شما اين مشكل پيش آمده باشد كه فرزندتان از شما تلفن همراه خواسته باشد. در اين موقعيتها شايد با خودتان فكر كنيد كه ممكن است فرزندتان از تلفن همراهش درست استفاده نكند يا اينكه كار بدي با آن انجام دهد. بنابراين آنچه شما به آن نياز داريد، اين است كه در ابتدا، كودكتان را با تلفن همراه، فایدهها و ضررهای آن آشنا كنيد. براي اين كار، بد نيست ابتدا نگاهي به اين مقاله بيندازيد.
پيش از آنكه صحبت كردن درباره تلفن همراه را با فرزندتان آغاز كنيد، خوب است فهرستي درباره موارد استفاده تلفن همراه در محلهاي عمومي تهيه كنيد. در نظر داشته باشيد كه موردهایي كه در فهرست شما قرار ميگيرند، ممكن است چندان به كار امروز فرزندتان نيايند، اما در آينده او تأثيرگذار باشند. بنابراين اگر امرور فرزند شما بداند كه نبايد هنگام رانندگي، با تلفن همراهش حرف بزند، حتي اگر هنوز به سن رانندگي نرسيده باشد، مطمئن باشيد در آينده كه گواهينامه رانندگياش را گرفت، اين درس شما را به ياد خواهد داشت. ما سعي كردهايم براي تهيه اين فهرست به شما كمك كنيم.
استفاده از تلفن همراه در مكانهاي عمومي
1- در كتابخانه مدرسه، سالن سينما، سالن تئاتر، موزهها، اتاق انتظار دندانپزشك يا دكتر، مسجد، اورژانس بيمارستانها، رستورانها، مدرسه يا در وسائل حملونقل عمومي، از تلفن همراه استفاده نشود.
2- زنگ تلفن همراه نبايد براي ديگران، آزاردهنده باشد؛ چه از نظر نوع زنگي كه انتخاب ميشود و چه از نظر بلندی صداي آن.
3- هنگام خريد كردن یا مراجعه به بانك، هرگز از تلفن همراه استفاده نشود.
4- هنگام رانندگي، هرگز از تلفن همراه استفاده نشود.
چگونگی استفاده از تلفن همراه در خانواده و اجتماع
1- چه زماني جواب دادن به تلفن همراه، با توجه به موقعيتي كه در آن هستيم، بايد در اولويت قرار بگيرد؟
2- چه ميشد اگر همه، از تلفن همراهشان، بدون توجه به موقعيتي كه در آن هستند، استفاده ميكردند؟
3- آيا درست است كه اجازه دهيم زنگ تلفن همراه، هنگاميكه با شخص ديگري صحبت ميكنيم، به صدا درآيد؟
جواب بدهم يا جواب ندهم
به فرزندتان ياد بدهيد كه وقتي کسي براي جواب دادن به تلفن همراهش، جمع همكارها يا خانوادهاش را ترك ميكند، در واقع خودش را از اتفاقي كه در آن جمع، در حال وقوع است، محروم ميكند. فرزندتان بايد بياموزد كه تلفن همراه، گاهي ميتواند حواسش را پرت يا او را از تجربه کردن یک اتفاق خوب، محروم كند.
او بايد ياد بگيرد كه اگر ميخواهد در جمع، از تلفن همراهش استفاده كند، حتما از ديگران عذرخواهي كند. اگر هم منتظر تماس خاصي است، حتما بايد به ديگران بگويد كه آن تماس، تماس مهمي است.
مسئله ديگري كه اهميت دارد، اين است كه ممكن است شما دوست داشته باشيد در برخي از ساعتهای روز يا در برخي از اتاقهاي خانه، از تلفن همراه استفاده نشود. در اين صورت بايد به فرزندتان اين موردها را گوشزد كرده و خودتان نيز آنها را رعايت كنيد.
در مقابل فرزندتان، چگونه از تلفن همراه استفاده ميكنيد؟
بديهي است كه شما بايد الگوي فرزندتان در استفاده درست از تلفن همراه باشيد. اگر ميخواهيد فرزندتان را براي تفريح و بازي به پارك يا گوشهاي از طبيعت ببريد، اصلا درست نيست كه تمام مدت، تلفن همراه به دست بگيريد و راه برويد و صحبت كنيد. بايد اوقاتتان را با فرزندتان بگذرانيد. اگر شما چنين كاري را مقابل فرزندتان انجام دهيد، نبايد انتظار داشته باشيد كه فرزندتان در مهمانيها، تلفن همراهش را كنار بگذارد.
فايدههای تلفن همراه
اگرچه خريدن تلفن همراه براي كودك، مسئلهاي است كه گاه والدين را بسيار نگران ميكند، اما به ياد داشته باشيد كه اين وسيله كوچك، فايدههای بسياري نيز دارد. به چند نمونه كوچك اشاره ميكنيم:
1- ميتوانيد هر زمان كه بخواهيد، از وضع فرزندتان باخبر شويد؛ به خصوص اگر فرزندتان آنقدر بزرگ شده است كه تنها به مدرسه برود.
2- فرزندتان ميتواند در زمانهای اضطراری، به سرعت، با شما تماس بگيرد. اين مسئله باعث ميشود كه احساس كند همواره كسي را دارد كه به كمك او بشتابد و اين به كودك، حس امنيت و آرامش ميدهد.
3- كودك ميتواند از فناوری روز بهرهمند باشد. با استفاده از تلفن همراه ميتواند برقراري رابطه اجتماعي و برقراري ارتباط با ديگران را تمرين كند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست