دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

چسبندگی جفت در زایمان، احتمالش چقدره؟


ایسنا: مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: زایمان طبیعی، جریانی فیزیولوژیک است که باید بدون مداخله پزشکی انجام شود، این در حالی است که سزارین روشی برای مقابله با شرایط غیرطبیعی است و انجام آن در شرایط عادی احتمال چسبندگی جفت در زایمان بعدی را افزایش می‌دهد.

دکتر مهوش زرگر اظهار داشت: میزان زایمان سزارین در کشور به سرعت رو به افزایش است و باید با تدابیر ویژه، آن را هر چه سریع‌تر کاهش داد.

وی افزود: زایمان طبیعی، جریان فیزیولوژیک است که به تدریج در بدن مادر و جنین اتفاق می‌افتد و پس از آن نوزاد به دنیا می‌آید. هر گونه مداخله پزشکی در این جریان طبیعی، منجر به عوارضی در مادر و کودک می‌شود.

دکتر زرگر تصریح کرد: یکی از این عوارض چسبندگی جفت در زایمان بعدی است، به این صورت که پس از انجام سزارین احتمال چسبندگی جفت در زایمان بعدی به شدت افزایش می‌یابد و در نتیجه مجبور به انجام سزارین در زایمان بعدی نیز خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: سزارین از نظر عاطفی نیز مشکلاتی را برای مادر و نوزاد ایجاد می‌کند زیرا مادر باید بلافاصله پس از زایمان، تحت حمایت عاطفی خانواده قرار گیرد و نوزاد نیز باید بلافاصله پس از تولد در آغوش مادر قرار گرفته و از شیر او تغذیه کند ولی سزارین این امکان را از مادر و نوزاد سلب می‌کند.

این متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: همچنین در عمل سزارین نیاز به بیهوشی وجود دارد و آمار نشان می‌دهد سهم بسیاری از مرگ و میر مادران باردار ناشی از مشکلات پیش آمده حین بیهوشی است.

وی تاکید کرد:‌ یکی از روش‌هایی که می‌تواند موجب تشویق زنان باردار به انجام زایمان طبیعی شود، انجام زایمان بی‌درد است ولی متاسفانه در حال حاضر امکانات لازم برای انجام این نوع زایمان در بیمارستان‌های خوزستان وجود ندارد.

زرگر گفت: انجام زایمان بی درد نیازمند گروه پزشکی تمام وقت شامل متخصص زنان، متخصص بی‌هوشی و متخصص اطفال و همچنین امکانات و تجهیزات پزشکی است که در حال حاضر این امکانات در خوزستان وجود ندارد.

وی افزود: همچنین این گروه پزشکی باید به صورت تمام وقت در بیمارستان حاضر باشند ولی با قانون تعرفه‌گذاری که در حال حاضر وجود دارد، حق و حقوق پزشکان به طور کامل پرداخت نمی‌شود و پزشک نیز راضی به حضور در گروه پزشکی نمی‌شود.