شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

تماس با حيوانات خانگي، عامل آلرژي نوزادان نيست


ایسنا: متخصصان آلرژي در يك آزمايش جديد تاكيد كردند كه تماس با حيوانات خانگي در دوران نوزادي و كودكي نمي‌تواند احتمال ابتلا به آلرژي به اين حيوانات را افزايش دهد بلكه در واقع مي‌تواند بدن كودكان را از سالهاي نخست زندگي در برابر اين بيماري‌ها مقاوم سازد.

پزشكان معتقدند كه اولين سال زندگي در واقع تعيين كننده بالاترين ميزان مقاومت بدن است. اين آزمايشات نشان داده است كه زندگي كردن با يك حيوان خانگي پيش از رسيدن به سن يكسالگي، درصد زيادي احتمال آلرژي به آن حيوان را در سنين بالاتر كاهش مي‌دهد.

دكتر گانيزا وگينگا از متخصصان همه‌گيرشناسي در دپارتمان بهداشت عمومي بيمارستان هنري فورد در ديترويت مي‌گويد: تماس كودكان با حيوانات اهلي و خانگي در منزل خطر حساسيت آنها به اين حيوانات را بالا نمي‌برد، بلكه حتي ممكن است اين خطر را كاهش دهد.

طبق آمار ارائه شده از سوي آكادمي آلرژي، آسم و ايمونولوژي آمريكا، 70 درصد از خانواده‌هاي آمريكايي از حيوانات خانگي نگهداري مي‌كنند. افرادي كه به اين حيوانات آلرژي دارند اغلب با علائمي مثل آبريزش از بيني، چشم‌ها، عطسه و سرفه مواجه مي‌شوند كه گاهي اين علائم ممكن است تا اندازه يك حمله آسمي تشديد شوند.

پيش از اين پزشكان تصور مي‌كردند كه تماس با اين حيوانات در دوران كودكي ممكن است موجب افزايش احتمال بروز اين قبيل آلرژي‌ها شود در حالي كه مطالعه جديد خلاف اين مطلب را نشان داده ست.

با اين حال دكتر وگينگا تاكيد دارد: با انجام اين آزمايش ما نمي‌توانيم يك حكم قطعي بدهيم و بگوييم اگر كودكان تا يك سالگي با اين حيوانات تماس داشته باشند احتمال آلرژي حتما در آنها كاهش مي‌يابد.

وي معتقد است براي رسيدن به يك نتيجه‌گيري دقيق‌تر و مطمئن انجام آزمايشات بيشتري درآينده ضروري است.