چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

نقش فاکتورهاي پيش از تولد در تعيين خطر ابتلاي کودکان به آلرژي


ایسنا: نتايج يک پژوهش جديد نشان مي‌دهد: نژاد، قرار گرفتن مادر در معرض تماس با حيوانات خانگي در دوران بارداري و روش زايمان از عواملي هستند که خطر ابتلا به آلرژي را در کودکان تا دو سالگي تحت تاثير قرار مي‌دهند.

پژوهشگران بيمارستان هنري فورد در دترويد 1187 نوزاد تازه متولد شده را مورد مطالعه قرار دادند و ميزان آنتي بادي ايمنوگلوبين(AGE) آن‌ها را که در نمونه‌هاي خوني جمع آوري شده از نوزادان در بدو تولد، 6 ماهگي، 1 و 2 سالگي بدست آورده بودند، اندازه‌گيري کردند.

AGE با ابتلا به آلرژي و آسم مرتبط است و ميزان بيشتر آن نشان دهنده خطر بالاي ابتلا به اين بيماري است.

يافته‌ها حاکي از آن است که 28 درصد سطح AGE کودکاني که مادرانشان در معرض تماس با حيوانات خانگي در دوران بارداري بودند، در مقايسه با مادراني که در معرض حيوانات خانگي نبودند، پايين‌تر بود.

ميزان AGE، شانزده درصد در کودکاني که داراي حيوانات خانگي هستند و طبيعي به دنيا آمده‌اند، در مقايسه با کودکاني که حيوان خانگي داشتند و به روش سزارين به دنيا آمده بودند، پايين‌تر بود.

10 درصد کاهش AGE در کودکان سياهپوست با حيوانات خانگي در مقايسه با 33 درصد کاهش در کودکان با نژاد اروپايي و آسيايي و خاورميانه که حيوان خانگي نيز داشتند، ديده شد.

کريستين کول جانسون كه بر روي اين موضوع پژوهش كرده است، در خصوص نتايج تحقيق خود گفت: ما معتقديم قرار گرفتن کودک در معرض آرايه‌هاي وسيع در ميکروباکتري‌ها در مکان‌هاي مختلف از جمله منزل و هنگام تولد باعث پيشرفت رشد سيستم ايمني کودک مي‌شود.

وي افزود: اين يافته‌ها فرضيه بهداشت را مبني بر اين که در معرض قرار گرفتن عوامل عفونت زا در کودکي بر روي رشد سيستم ايمني و خطر ابتلا به آسم و آلرژي موثر است را تائيد مي‌کند.