یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

عوارض سرب در بارداری، چیزی می دانید؟


حدود سال ۱۹۷۸ میلادی مضرات تماس انسان با سرب آشکار شد و به دلیل بروز بیماری ها و مشکلات زیادی که سرب برای شهروندان ایجاد می کرد لزوم پرهیز از قرار گیری انسان در سرب  شکل جدی تری به خود گرفت. سرب می تواند از طریق هوا یا به شکل جامد به بدن ما منتقل شود. همچنین مقدار زیادی سرب در محیط اطراف ما مانند خانه یا هر جایی که در آن هستیم، یافت می شود. تماس با سرب پیامدهای جبران ناپذیری برای بزرگسالان، کودکان و بخصوص مادران باردار و جنین آنها در بر دارد.

مضرات سرب برای سلامت مادر باردار
سرب در استخوان ها تجمع می کند. و از آنجاییکه در طول دوران بارداری استخوان های مادر کانی زدایی (زدودن نمک و مواد معدنی) می کند در نتیجه مقداری سرب آزاد می شود. اگر سرب از طریق جفت به جنین برسد می تواند منجر به ناهنجاری، اختلالات عصبی و نقص مادرزادی در جنین شود. بهترین کار پیدا کردن منبع سرب به منظور پرهیز از تماس با آن، از بین بردن منبع آلودگی و انجام آزمایش های لازم برای اندازه گیری میزان سرب موجود در بدن شما است.

سرب در کجا وجود دارد؟
اطراف بزرگراه های اصلی، خانه های قدیمی و خاک سرب یافت می شود. گازوئیل نیز حاوی مقدار زیادی سرب است. به دلیل عدم تجزیه سرب این ماده سال های زیادی در خاک باقی می ماند. تا اواخر دهه ۱۹۷۰ از سرب در اتصال شیر آلات و لوله های آب شهری استفاده می کردند. اگر در خانه های قدیمی زندگی می کنید، برای کاهش میزان سرب آب مصرفی، اجازه دهید آب به مدت سی تا شصت ثانیه جاری شود سپس از آن برای پخت و پز یا نوشیدن استفاده کنید. هرگز از برای نوشیدن یا تهیه شیر خشک نوزاد آب گرم شیرآب استفاده نکنید. زیرا میزان جذب سرب در آب گرم بیشتر از آب سرد است. همچنین ممکن است در ترکیب رنگ دیوار خانه ها یا آپارتمان های قدیمی از سرب استفاده کرده باشند و با گردگیری، تکه های رنگ از دیواتر جدا شوند. همچنین خاکی که از خارج منزل وارد می شود نیز حاوی سرب است.