یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

خوردن قرص مسکن در دوران حاملگی، ممنوع!


زنان در دوران بارداری دچار تغییرات فیزیولوژیک می‌شوند و بسیاری از بخش‌های داخلی بدن از جمله دستگاه گوارش برای برآورده کردن نیازهای دو موجود زنده، تغییرات ساختاری و عملکردی پیدا می‌کند، در دوران بارداری، حرکات دودی معده و روده کند می‌شود تا مواد غذایی در مدت زمان بیشتر در مخاط روده مانده، و فرصت بیشتری برای جذب آن باشد.
وی گفت: بزرگ‌تر شدن رحم و انتقال جای روده‌ها به قسمت‌های بالایی شکم تبعاتی به دنبال دارد.
 با بیشتر ماندن غذا در روده‌ها و کند شدن حرکات معده، آبگیری بیشتری صورت گرفته و زن باردار دچار یبوست، سنگینی سر دل، احساس دیر هضم شدن غذا و مشکلاتی مانند ریفلاکس معده می‌شود و تهوع و استفراغ نیز به دلیل تغییرات هورمونی بوجود می‌آید.
 ترشح هورمون‌های زنانگی در دوران بارداری اثراتی از جمله شل کنندگی عضلات دارد در نتیجه عضله انتهای مری شل شده و مادر مستعد ریفلاکس می‌شود.
برای جلوگیری از یبوست و مشکلات فشار خون و هموروئید در زنان باردار توصیه می‌شود همراه با مواد غذایی از فیبر کافی، سبزیجات، سالاد و روغن زیتون استفاده شود. همچنین افزایش تعداد دفعات غذا و مصرف حجم کمتری از غذا در هر دفعه نیز در کاهش عوارض موثر است.
 از دراز کشیدن پس از هر وعده غذایی پرهیز شود چون باعث تشدید ریفلاکس می‌شود.
زنان باردار باید در بررسی‌های ادواری، آنزیم‌های کبدی را کنترل و تحت پایش قرار دهند و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای کبد باید حتما زیر نظر پزشک باشند.
 افراد با بیماری‌های گوارشی زمینه‌ای باید پیش از بارداری برای دریافت توصیه‌های لازم با پزشک مشورت کنند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.