یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

مغز کودکان خشونت دیده، منبع احتمالی خطر را شناسایی می کند


ایسنا: نتايج به دست آمده از مطالعات جديد نشان مي‌دهد: کودکاني که در معرض خشونت‌هاي خانوادگي قرار مي‌گيرند، در فعاليت مغزيشان تغييراتي مشابه آنچه در سربازان كهنه‌كار جنگ ديده شده، مشاهده مي‌شود.

طبق گفته محققان بريتانيايي که با استفاده از تصويربرداري عملکردي بر فعاليت مغز نظارت مي‌کردند، مغز اين کودکان به طور روزافزوني براي شناسايي منابع احتمالي خطر، کوک و تنظيم مي‌شود.

هنگامي که نويسندگان اين مطالعه، عکس‌هايي از چهره‌هاي عصباني را به کودکان مبتلا به سابقه سوء استفاده نشان دادند، مغز کودکان افزايش فعاليت در اينسولاي قدامي و آميگدال که در تشخيص تهديد و پيش‌بيني درد دخالت دارند را از خود نشان داد.

نويسنده مطالعه «ايمون مک کوري» از دانشگاه کالج لندن شرح داد که اين تغييرات، آسيب‌هاي مغزي را نشان نمي‌دهد، اما روش سازگار شدن مغز با محيط خطرناک و چالش‌انگيز را پيش رو مي‌آورد.

«مک کوري» مي‌گويد: واکنش پيشرفته به نشانه بيولوژيکي تهديدي برجسته مانند خشم، يک پاسخ تطبيقي اين کودکان را در کوتاه مدت نشان مي‌دهد و به آنها کمک مي‌کند تا از خطر نجات يابند. با اين حال، اين امر ممکن است باعث ايجاد زمينه‌اي براي عوامل خطرناک نوروبيولوژيکي باشد که آسيب پذيري آن‌ها را به مشکلات رواني سلامت و به خصوص اضطراب افزايش دهد.

مشروح نتايج اين پژوهش در مجله «Current Biology» به چاپ رسيده است.