چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تغییرات روده در بارداری، برای رشد جنین مفید است


ايسنا: تحقيقات حاكيست: تغییرات در ترکیب میکروب‌های دستگاه گوارش که به طور معمول باعث مشکلات سلامتی مانند افزایش وزن و التهاب می‌شود، در واقع می‌تواند به نفع زنان باردار باشد.

محققان نمونه مدفوع گرفته شده از 91 زن باردار را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که ترکیب میکروب روده زنان در طول زمان، از سه ماهه اول حاملگی به سه ماهه سوم تغییر می‌کند.

«روت لی» از دانشگاه کرنل و نویسنده ارشد این تحقيق مي‌گويد: این از اولین خصوصیات «میکروبیوتا»ی (جانورانی ریزی که در یک ناحیه زندگی می‌کنند "microbiota") روده است که با حاملگی مرتبط است.

این یافته نشان می‌دهد که بدن ما با «میکروبیوتا» رشد می‌کند و در واقع ممکن است از آنها به عنوان ابزاری جهت کمک به تغییر سوخت و ساز بدن مادر برای حمایت از رشد جنین استفاده کند.

در طول دوره بارداری، میکروبهای روده زنان کمتر طبیعی و متنوع می‌شوند. محققان همچنین نشان دادند که تعداد باکتری‌های مفید با افزایش سطح باکتری‌های مرتبط با بیماری‌ها کاهش می‌یابد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد التهاب در دوران بارداری افزایش می‌یابد.

«لی» با اشاره به نتايج حاصل از اين تحقيق مي‌افزايد: تغییر در میکروبهای روده مربوط به رژیم غذایی نیست، بنابراین ما فکر می‌کنیم سیستم ایمنی بدن و هورمون‌ها در این امر نقش، ایفا می‌کنند.

سپس محققان میکروبهای روده زنان باردار را به موش سالم منتقل کردند. آنها دریافتند موش‌هایي که میکروبها را از زنان در سه ماهه سوم بارداری گرفته بودند، چاق‌تر شده و سطوح بالاتری از نشانگر التهاب در آن‌ها دیده شد و دارای سوخت و ساز قند خون بدتری نسبت به موش‌هایی که میکروب سه ماهه اول بارداری را دریافت کردند، بودند.

«لی» در ادامه مي‌افزايد: در سه ماهه سوم، «میکروبیوتا» می‌تواند در سوخت و ساز بدن تغییر ایجاد کند. در زمینه بارداری، این تغییرات متابولیک در مادران، سالم محسوب می‌شود؛ به دلیل این که این امر باعث می‌شود انرژی در بافت چربی ذخیره سازی شود و به حمایت از جنین کمک کند.

با این حال، در خارج از دوران بارداری، این تغییرات می‌تواند منجر به توسعه دیابت نوع 2 و دیگر مشکلات سلامت شود.

این پژوهش در مجله «Cell» منتشر شده است.